2013. december 3., kedd

Beszéljük meg!


Sziasztok!

Kérlek benneteket beszéljük meg, mert van egy kis problémám.
Azt hittem, ha nem is nagy léptekben de haladok a megnyugvás felé. Nos, két napja járok iskolába és egy cseppet se mondhatnám, hogy remekül telnek a napjaim. Olyan vagyok akár egy kiállított naiv posztmodern műalkotás. Mindenki megbámul a suliban, kivétel nélkül tanárok és diákok, aki csak arra jár, és elcsodálkozik rajtam. 
Vannak sajnálkozó tekintetek, de a legtöbbjüknek elégedett kárörvendés csillog a szemében. Végre velem van baj, a csendes kis pedálgéppel, én vagyok az iskola szégyene, aki gyáván a falmellé húzódva lesütött szemekkel igyekszik láthatatlanná válni a hosszúra nyúló szünetekben. 
Napok óta fáj a gyomrom, és most már olyan szinten kész vagyok, hogy állandóan markolászva közlekszem, és ha elintéztem a feltétlen szükséges dolgokat fekszem le, és gondolom a gyógyszerek miatt is, állandóan alszom. A doki szerint gyomoridegem van! Nem hittem, hogy ilyen nehéz lesz visszatérni....
Szóval az van, hogy néhány hétig, mondjuk decemberben csak egyszer jelentkezem, mert hétvégére akár hogy is, de összehozok egy részt.
A szünetek alatt úgy sem leszek itthon, meg vendégünk is lesz, ráadásul fel kell mennem Pestre, hogy megcsináltassam az útlevelemet, mert a Belügyminisztériumban állítólag akár egy nap alatt elkészítik, némi felárral. 
Kocsiba nem nagyon merek ülni, vonattal meg bonyolult lesz odatalálni, szóval, lesznek itt még kihívások az idén!
Cserébe viszont megígérem, hogy elkezdek még egy történetet....sőt kettőt.
Ezt a mostanit csak azért kezdtem el írni, kb. 5-10 perces agyalás után, mert a másikba nem mertem belevágni. 
Ha kicsit ráérek és érdekel titeket egyszer szívesen elmesélem, hogy is született az a történet, hogy találkoztam először 12 évesen én és Kimi Raikkönen, és hogyan befolyásolta az életemet és született meg az a történet mely velem él, formál és formálódik immár 6 éve, bizony!
Ja, igen! Van itt még valami. Akár hogy is próbálok kedveskedni ennek a gonosz blognak nem fogad szót nekem. Egyszerűen nem jelentet meg azoknak a kedves blogtársaknak az oldalán, akiket azelőtt olvastam, hogy ebbe belevágtam volna és jónak találtam, kértem, hogy tegyenek ki az oldalukra, és ők meg is tették. 
Azt mondták, várjak csak türelmesen van, hogy csak egy nap múlva jelenik meg más oldalakon. Hát én vártam, már több napja várok, de semmi! Viszont, ha a rész feltevése után, csinálok egy másik rövid bejegyzést, azt azonnal kiteszi a rendszer. 
Ezért úgy döntöttem, ezentúl jön egy fejezet, aztán egy bejegyzés, melyben a személyes élményeimmel kápráztatlak el benneteket, akinek ez nem jön be, az lapozza csak át bátran, de egyenlőre ez az egyetlen módja, hogy azok is lássák az új részt, akik másik blogokról szoktak hozzám látogatni.
Amúgy elgondolkoztatott kicsit ez az egész dolog. A balesetem után rengetegen megkerestetek és igyekeztetek bennem a lelket tartani kedves szavaitokkal. Nem csak itt az oldalamon, hanem a privát címemre írva is. Többen voltatok akik megosztottátok velem a történeteteket, melyek hasonló szomorúságokat cipeltek magukkal akár az enyém. Nagyon hálás voltam minden szóért, de ezekért a levelekért még inkább, ugyanis két dologra ébresztettek rá. Az egyik, hogy valóban igaza van Liinanak - egy remek blogot visz, - aki azt írta nekem, hogy a világban még nem halt ki a szeretet és a törődés. És mikor olvastam a soraitokat, igazat adtam neki, és igen, nem voltam egyedül. 
Úgy álltatok mellém,  hogy igazából nem is ismerjük egymást, csak az írásainkon keresztül. Ugyan akkor ez valahol jó is, mert -legalább is én, - így leírva sokkal több dolgot képes vagyok elmondani, mint mondjuk szemtől szembe valakivel. 
És jó, hogy van valaki, akinek mesélhetünk a bennünk      rejtőzködő fájdalomról, szorongásról vagy éppen örömről. Jó érezni, hogy nem vagyunk egyedül!
A másik dolog amire rádöbbentem, hogy nem én vagyok az egyetlen! Rengetegen vagyunk, akiket valahol, valamiért megtört vagy próbára tett az élet! Persze minden történtet más, de mindegyikben ott lapul a félelem és a bánat!
És arra is, hogy jó erről így beszélni arctalanul. Talán gyávaság, de nekem nagyon bejön, és arra gondoltam, hogy nem is lenne butaság egy olyan blogot csinálni, ahol csak egyszerűen kibeszélnénk az örömünket meg a bánatunkat is, hogy mondjuk én kiírnám ország-világnak az aznapi velem megesett dolgot, - nővérem szerint Luna elébe megy a pofonnak,:) - ti meg írnátok nekem vagy nyíltan, vagy privát....
Nem kell felhorkanni, ez csak egy kósza ötlet, nem akarok dr. Bubót játszani:).
De azt hiszem vannak jó páron olyanok, akik hiába élnek családban mégis magányosnak hiszik magukat, talán mert azok is, vagy mert a hozzátartozóinak nincs idejük a munka mellett a beszélgetésre.
Én például emlékszem olyan időszakra, mikor dübörgött a svájci frankos hitel, és ugye apám jóvoltából nekünk is van, vagyis volt:), és voltak olyan téli hónapok, mikor anyu annyit keresett egész hónapban, hogy levonták belőle a törlesztőrészletet, meg kifizettük a fűtést és nem maradt. Csak ültünk körülötte megszeppenve, nem mertünk semmit kérdezni,  hogy most mi lesz, mit eszünk majd, meg hogyan tovább, ő meg csak rágyújtott remegő kézzel, aztán a nővérem félszeg kérdésére, csak annyit mondott, úgy is utáltok csekket befizetni, hát ebben a hónapban csak egyet kell feladnotok. Nem lesz baj, ezt is túléljük valahogy, de nem megyek el szakba dolgozni, mert akkor nem lehetek veletek és el fogtok kallódni. Nem azért mert rosszak vagytok, hanem mert gyerekek meg kamaszok, és a szívetek vinne nem az eszetek. Egy nap mindig egy picit tovább maradnátok lent, végül egész éjjelre kimaradnátok, és rá se jönnék, mert vagytok olyan okosak, hogy felmelegítenétek a cipőtöket, és eltakarítanátok minden havas nedves nyomot. Túl okosak vagytok ahhoz,  hogy magatokra hagyjalak benneteket. Hát,....van ebben valami, azt kell mondjam.
Anyu egyedül nevelt fel minket, 4 éves voltam mikor apám lelépett, elvitt mindent még anyu ékszereit is, csak 2 millió jelzáloghitelt hagyott hátra, ami az évek folyamán nem, hogy fogyott volna, inkább csak izmosodott. Gyerektartást soha nem fizetett és néha bizony nagyon nehéz volt, de soha nem láttam anyut sírni, vagy kétségbeesni. Azt mondta, ő nem lehet gyenge, mert ha mi sírni látjuk, elveszítjük a biztonságérzetünket, amit mellette érzünk, hogy ő megvéd minket mindentől.
Két évig titokba tartotta előttünk,  hogy apánk elvált tőle, mert a nővérem nagyon apás volt, és akkor kezdte az elsőt, én az ovit, öcsi meg akkor ment bölcsibe. Azt mondta vidéken dolgozik. Az meg hetente egyszer megjelent általában részegen, kizabálta a hűtőt, lecseszte anyut amiért nincs otthon sör, minket, hogy minek tanulunk inkább menjünk le játszani, aztán lelépett.
Anyu jogot tanult a munka mellett. Jók vagyunk belőle mert mindig nekünk mondta fel, engem mondjuk érdekelt is, nővéremnek meg vannak olyan elvetemült gondolatai, hogy orvosjogász lesz.....
Van saját alkotmányunk, a Nádasdy Alkotmány!
4 alaptőrvényből áll.
1. Mindig jelentkezz, bárhol vagy, bármi történt, és azzal kezd, hogy jól vagy, csak utána mesélj
2. Úgy élj, hogy se magadnak, se a mostani, se az eljövendő családodnak ne keljen soha szégyenkeznie miattad
3. Soha ne fuss jármű után, ha elkésel, hát elkésel, a lényeg, hogy élj
4. Apát nem engedjük 2 méternél közelebb hozzánk, mert az nekünk már pénzbe kerül
Ugye milyen szomorú? De sajnos igaz volt!
Szegény anyu mindig azt mondogatta, ha egy picit kiemeljük a fejünket a szarból, apátok rögtön ott terem és visszanyomja:(
Hogy miért írtam ezt most le? Mert a sok rossz között történt valami jó is. Hozzá jutottam egy jó kis összeghez. Hát biztosan van akinek ez semmi, - azt nagyon irigylem, - de nekem/nekünk rengeteg. Én pedig kifizettem a jelzáloghitelünket belőle, és kiegészítettem a barátnőm spórolt pénzét, hogy megvehesse az albérletüket. Persze nem olyan könnyű ám felmondani egy svájci frank alapú jelzáloghitelt és vég-törleszteni! Kérelem, meg elbírálás, meg átváltás, meg bejegyzés törlése.....
A lényeg,  hogy nincs több hitel, meg éhezés és a barátnőmnek is van saját lakása, és én először láttam az anyut úgy sírni, hogy nem egy versenyen, egy rendezvényen ahol szerepeltünk, vagy a betegágyam előtt állt. És a kőszikla barátnőm is.... hát igen!
Persze nem akarták elfogadni, de mondtam, akkor felgyújtom és kidobom az ablakon:)
Örülök nekik, olyan jó látni ahogy tervezik a jövőt....
Kevés pozitív dolog ér mostanában a családomon meg rajtatok kívül, de majd túl leszek ezen is tudom!
Na, nem írok már többet, elég lesz ezen a sok érzelmi bombán átrágnotok magatokat.
Nagyon-nagyon örülök nektek és - ahogy írtátok, - virtuálisan ölelek mindenkit.
Pénteken találkozunk, addig puszi, 

Luna

U.i. Délelőtt a tornaóra alatt a rádiót hallgattam mert még nem tornászhatok, és képzeljétek, valaki kért egy számot Nemesnádudvarról:)
Ha elfelejtettétek volna, a történetben innen származik Kriszti:) 


11 megjegyzés:

  1. Édes, Drága Kicsilány!
    Szerencsére olyan Anyukát kaptál ki magadnak aki elegendően erős volt ahhoz, hogy ilyen okos, értelmes leányzót neveljen belőled.
    Minden tiszteletem az Ővé, és a Tiéd!
    Amiről pedig az elején írtál: Nincs okod lehajtott fejjel járni!
    Nézz szembe a sajnálkozó, kárörvendő tekintetekkel, és messze kerüld el, hogy a falmellé húzódva lesütött szemekkel lássanak!
    Légy erős mint az Anyukád!
    Drukkolok Neked!

    (és persze kíváncsian várom az igazi Kimis történeted)

    margo27

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, és ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de nagyon elvoltam havazva az utóbbi napokban. Próbálom lefoglalni magam és vendégünk is volt, aki csak még jobban összekuszálta az amúgy is zavarodott életemet.
      Örülnék, ha írnál máskor is, puszi, Luna :)

      Törlés
  2. Szia!

    Szerintem rosszul látod azt a kárörvendő csillogást mások szemében, nem több az puszta kíváncsiságnál, hiszen az emberek pletykásak, plána ha valami szörnyűségről hallanak, mindenki kíváncsi. Szerintem ne aggódj emiatt, minden csoda három napig tart. Pláne ha azt látnák rajtad, hogy nem érdekel mások véleménye, mindenki azt gondol amit akar. Nekem is át kellett esnem ezen, hogy eljussak odáig, nem kell hogy befolyásoljon számomra vadidegen emberek véleménye, ha a nekem fontosak elfogadják amit tettem, ők tudják hogy miért, ismernek, a többiek pedig azt gondolnak amit akarnak. Ennyi.
    A suli egy elég zárt közösség, látásból rengeteg embert ismersz, így vannak veled ők is. Most van valaki, akit meg lehet nézni a folyosón, de állítom, holnap már nem leszel ennyire érdekes.

    Már látom, kitől örökölted a hatalmas szívedet, ahol sokmindenkinek helye van. :)

    Ha nincs gyereked, nem is gondolnád, hogy mikre vagy még képes. Senki sem úgy tervez, hogy majd egyedül felnevel három gyereket, de ha az élet úgy hozza, hogy muszáj, mert itt van három csöppség, akik csak rád számíthatnak, hát nem lehet könnyű. Még most sem. Anyukád példaértékű lehetne olyan anyák előtt, akik ugyan jobb anyagi körülmények között nevelik a gyerekeiket, de mégsem tudják megadni nekik azt a törődést és szeretetet, amire szükségük lenne. Én boldog, kiegyensúlyozott családban nőttem fel. Anya és apa nélkül. De a családom többi tagja olyan maximálisan ellensúlyozni tudta ezt, hogy sosem éreztem magam árvának. Ez a szó nekem idegen. És ha körülnéztem a barátnőimnél, láthattam, hogy az, aki esetleg teljes családban él, mégsem olyan szeretetteljes környezet veszi körbe, mint engem.
    Na, erről ennyit, :) és én is kíváncsi vagyok az igazi Kimis történetre, mert ahogy téged "ismerlek", nem arról van szó hogy megláttad a tévében és szerelem volt első látásra. :D
    Puszi, Porcica
    Ja, meg persze úgy hozod a részeket, ahogy éppen tudod. Nehogy azt hidd, hogy bárki türelmetlenkedik emiatt. :) Nekünk minden rész ajándék. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:)
      Nincs gyerekem......akaratlanul is nagyon rátapintottál a lényegre....
      Mindig nagyon örülök neked, nem ismerlek, de valamiért egy kicsit olyannak képzellek természetre mint az anyut. (Öt szeretem világon a legjobban, ez nagy dicséret ám!:))
      Megfogod kapni a storyt, de csak nagyon light-osan:)
      puszi, Luna

      Törlés
  3. Szia Drága!

    A suliban a többiekkel nem kell foglalkozni. Nem kell szégyenkezned és elbújni a sarokba, a fal mellett, mert nincs miért. Nem leszegett fővel kell járni, hanem emelt fővel, mert ott vagy és mert nincs miért szégyenkezned egyáltalán. Ezen idegeskedni, meg végképp nem éri meg. Hidd el akkor csak te szívod meg. Szóval fel a fejjel, és csak előre nézz. :-)
    Látom, azért a változás szele elért. Helyes.:-) Tudom sok minden történik / történt most viszonylag rövid idő alatt, de ez nem is olyan baj. Tudod, mondtam már, hogy mindennek oka van, hogy mi miért történik. Jó dolgok is történnek most veled és ez rendjén is van, kijárt már neked belőlük.
    Úgy látom a szüneted, már alakul, nem fogsz unatkozni sem.
    Én már korábban is mondtam, hogy a többi írásodra is nagyon kíváncsi vagyok, és örülök, hogy elérkeztél erre a szintre, erre az elhatározásra. Szóval, nagyon kíváncsian fogom várni, a további részeket, és persze a többi történetet is.

    Puszi,
    Dee

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    A suliban ne törődj azzal hogy ki hogy néz rád!Akinek a szemében megvetést látsz,azt csak sajnálni tudom.Te egy kedves lány vagy és szörnyű dolgon mentél keresztül.
    Engem sokszor megvertek az osztálytársaim.1.osztálytól egészen 5.-ig.
    Mikor 5.osztályos voltam, az osztálytársaim kivittek a hóba hogy megfürdessenek.Én sokáig csak hagytam magamat,majd azt a fiút, aki hátulról lefogott,lefejeltem.Amint elengedett kicsit arrébb álltam és üvöltözni kezdtem.Minden sérelmemet amiket ők okoztak,a szemükre vetettem.Nem érdekelt hogy a suliból mindenki engem néz.Én csak azt akartam hogy haggyanak békén.Ez sikerült is.
    Bár mivel egy pólóban és egy rövidnadrágban(tesi felszerelés) voltam kint,így elég csúnyán megfáztam.De végre elértem hogy emberszámba vegyenek.

    Ezzel nem azt akarom mondani hogy Te is csináld ezt!Nem!Azt akarom mondani ezzel hogy próbáld meg megmutatni azt nekik,hogy Te egy erős lány vagy!Mert akik most örülnek hogy szenvedsz,azok arra várnak hogy végleg összetörjél.Ne add meg nekik ezt az örömöt!
    Én sokat szenvedtem,és csak most jöttem rá,hogy ha csak egy kicsit is erősebb próbálok lenni,akkor nem bántottak volna!
    Nem akarom hogy Te is úgy szenvedj mint Én.
    Én 10000%-ig melletted állok és próbálok segíteni!
    Én szeretném ha fojtatnád ezt a történetet,de ha újat kezdesz akkor szólj!Mert az is érdekel!Vagy bármilyen történeted van,én szívesen elolvasom! =)

    ~Törj az égig,
    Tarts ki végig,
    Nevess ha fáj,
    Üss ha muszáj~

    VálaszTörlés
  6. Szia Luna!
    Akik kárörvendenek rajtad azért teszik azt mert meg akarnak törni, írigyek rád mert jobb vagy náluk!!!! Ne foglalkozz velük. Tudom, hogy annál nincs könnyebb mint ezt elmondani, de én csak segíteni szeretnék valahogy neked. :)Nem ismerlek személyesen de biztos vagyok benne, hogy nagyon kitartó és erős ember vagy!! Ugyan ezt tudom elmondani anyukádról is!!!!! De tudod ami nem öl meg az megerősít. Szerintem ez a mondat nagyon illik rátok. Lehet, hogy nem nagy segítség, de én szurkolok, hogy minél hamarabb minden helyre jöjjön, és, hogy a suliban is pótolni tudj!!! Nekem tökéletes lesz az ha egy héten egyszer hozod a fejezetet, mert tudom, hogy nagyon nehéz pótolni főleg ha az ember huzamosabb ideig hiányzott.
    A másik történettel és bloggal kapcsolatban azt szeretnem mondani, hogyha elkezded a történetet vagy megnyitod az új blogot is, akkor rám ott is számíthatsz mint hűséges olvasódra, és mint kommentelőre!!!!!
    Kitartás, fel a fejjel és csak így tovább!!!!
    Puszi (Gréti)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!!!!
      Most valóban sok dolgom van, de hamarosan teszek fel néhány részletet a másik történeteimből is, hogy eldönthessétek érdekel-e?
      Januártól majd több időm lesz, elmúlik ez a bohókás kesze-kusza december!:)
      puszi, Luna

      Törlés
  7. Kedves Luna, nem is oylan rég unalmamban Liina blogját nézegetve találtalak meg, illetve a történetedet. Blogolóként imádom más történeteit olvasni. Annak ellenére, hogy nem nézek F1et, lebilincselt a történeted. napjában többször is képes voltam és vagyok is felnézni, hátha hoztál, hozol új részt.
    Szomorúan olvastam a veled történteket és agódtam is érted. Ismeretlen avgy mégis ismerősnek érezlek az írásod alapján.
    Ne foglalkozz azokkal, akik az iskolában megnéznek. Nem biztos, hogy megnéznek, a történtek miatt érezheted a mindenki engem bámul dolgot. Találj valamit a suliban, a tanuláson kívűl, ami elterelheti a figyelmed. Attól, hogy megnéznek, az nem jelenti azt, hogy rosszat is gondolnak rólad. Tudom az sem jó dolog, mikor az embert sajnálják. Viszont sajnálni csak oylan embert tudunk, akinek a története szíven üt minket.
    Imádom ezt a történeted és bármikor olvasnám a többit. Írj. Tudom, hogy ki tudja kapcsolni az embert. Ajánlanék, valakit, akinek a zenéi nekem kicsi korom óta sokat segítenek, ha baj van. Richard Claydermann.
    És micimackót idézve, soha ne feledd, hogy "Bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb, mint sejted, és okosabb, mint véled."
    Ölelés :)
    Christine

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Christine!
      Nagyon-nagyon örülök, hogy rám találtál, és annak is, hogy Liina blogján keresztül, mert ő egy fantasztikusan jószívű, nagyszerű lány!
      Köszönöm, hogy szeretsz "minket" - a történetet és engem:)
      Hamarosan minden rendben lesz, tudom!
      Szeretem Cleydermannt, tudod kicsit zongorázom, és ő, hát picivel jobban:)
      Amit én hallgatni szoktam még az Vangelis.
      És a Micimackónál maradva, "Van úgy, hogy nagyobbnak és borzadályosabbnak látszanak a dolgok, ha egyedül vagyunk és félünk!"
      puszi, Luna

      Törlés