2014. április 5., szombat

57. rész - Ha meghalsz, mosolyog....


Sziasztok!

Nem szoktam külön felhívni dolgokra a figyelmet, de az előző részben voltak rejtett utalások Kriszti mondandójában, ami alapján ki lehet következtetni, hogy mi is történt/történik valójában!
Már ha valakinek elég élénk a fantáziája, és van kedve kutakodni!:)
Ha akadna köztetek ilyen, nagyon örülnék, ha pár szóban megosztaná velem, hogy mire jutott!:)


Kimi....

Lendületből majdnem feldöntöm Sebet, ahogy kiragadom a kezéből a telefont.
-         Kriszti…cica!……Igen…én vagyok. – nyelek hatalmasat.
-         Ön az atyám? Mi van vele? Ott van? De látta? Mondjon már valamit, könyörgök….
-         De él? Akkor él ugye….ha a műtőben van?
-         Értem….azonnal indulok….rohanok.
-         Mi….mi van már?- toporog mellettem Seb.
-         Azt mondja, a műtőben van,….hogy beindult a szülés… - dadogok zavarodottan.
-         Akkor…..?
Őt is az érdekli, látom, ami engem. És ő sem meri feltenni a kérdést.
-         Igen….biztosan él….azt mondta, nem tud semmit csak annyit, hogy a műtőben van és beindult a szülés. Azért őket értesítették, mert atya néven van elmentve Lotte meg mama néven…… - magyarázok.
Közben rohanunk a kocsihoz, amit az előbb olyan mostohán hagytam az út szélén. Alaposan beásta magát a sárba.
-         Kitoljam? – pillant a kerékre Seb.
-         Olyan nincsen, hogy nem megyünk ki. – morranok és bevetődök a kormányhoz.
Egyszerre nyomok mindent, a kocsi olyan hangot hallat, mint mikor valakinek átvágják a torkát. Füstöl a négy kerék, a kipufogóból lángcsóva tőr elő. Úgy ugrasztok ki a sárból, akár egy versenyló. Riszálva kitör a kocsi eleje, aztán a hátulja is, de el sem veszem a gázról a lábam, ahogy egyenesbe hozom, és már pördülünk is meg, és száguldunk a kórház felé.
Nem érdekel, hány közlekedési szabályt hágok át, akkor is előzök, mikor más még csak nem is gondolna rá. Gondolkodás nélkül hajtok be két szembe találkozó kocsi közé a felezővonalra, és hagyom hátra a döbbent arcú, fékező autókat.
Volt ott még hely, több mint Monacóba! A kölyök meg se rezdül mellettem, nyilván pontosan fel tudja mérni egy pillanat alatt a helyzetet, hozzám hasonlóan.

Amint megpillantom a távolban a kórház épületét, rámordulok a meredten maga elé meredő németre, hogy hívja az atyát. Már parkírozót se találok, a hatalmas emberáradatban és mindenütt dudáló tolakodó kocsik között. Dühösen felkaptatok a fűre, tudom, hogy megbüntetnek, talán el is szállítják a kocsit, de hol nem szarom én azt le? Itt vagyok, ahol ők is, nem akarok innen sehova menni addig, amíg nem látom, hogy élnek, hogy rendben vannak! Nem fontos és nem sürgős rajtuk kívül semmi!
„Gyerekem születik! – nyilall belém. Valami megmagyarázhatatlan jóérzés lüktet végig a testemen még ebben a fájdalmas rémült pillanatban is.
„De túl korai még! – jön mindjárt a második lélekdermesztő gondolat. Még nem képes a mi kis Marie-nk önállóan lélegezni, még oly picike, annyira kis parányi!
És Kriszti? Mennyire sérülhetett? Mi történhetett vele, ott abban az átkozott vagonban, amitől beindult a szülés? Talán csak megijedt? Lehet, hogy akkora szerencsénk van, hogy az ijedtségen kívül nem esik más baja? Ha így van istenem, esküszöm, akkora adományt adok, amiből egy új templomot emeltethetsz magadnak! Bármit,…vegyél el bármit, csak őt ne!
Könyörgök, Krisztit ne vedd el, vigyázz rá isten!
Berobbanok, tülekedve haladok előre, telefonon tartjuk a kapcsolatot, mert akkora a tülekedés, hogy szinte lehetetlen valakit is megtalálni ebben az emberforgatagban.
Végre meglátom az atyát, aki a reverendájában kicsit elüt a többiektől. Idegesen rohanok hozzá.
-         Mi van? Mondtak már valamit? Jól van?
-         Nem,…még semmit se tudunk fiam! Itt várunk már egy ideje, de még nem adtak róla más felvilágosítást, csak hogy a műtőben van, és beindult a szülés.
-         Megyek, keresek valakit…
-         Nem hinném, hogy most foglalkoznának veled az orvosok, csak adminisztrátorok igyekeznek az azonosításokban segédkezni.
-         Nem érdekel! Azt akarom, hogy megadjanak mindent nekik, bármekkora összeget hajlandó vagyok fizetni. A legmagasabb fokú ellátást kell, hogy kapják!
-         Próbáld meg fiam…..
De nem jutok beljebb. Egy elgyötört arcú és hangú nő egyre csak azt ismételgeti, hogy jelenleg minden orvos műt, még a medikusokat is behívták, és más kórházakból is kaptak kisegítőket. Nem tudok senkivel beszélni, és mindenkinek a maximális ellátást biztosítják. Majd a későbbiekben elvitethetem egy magánklinikára, ha jobban lesz, ígéri.
Bár csak már ott tartanánk!

Órák óta ülünk idegesen a váróban. Seb is itt van, nem hagy magamra, pedig nyugodtan elmehetne. A barátom, és nem most jövök rá erre, de most tudatosul bennem, hogy mennyire jó ember. Ösztönösen megtalálom magam körül a tiszta embereket. Őt is.

A kordon mögötti folyosón le fel rohangászó orvosokat figyelem, hogy eltereljem az egyre nyomasztóbb gondolataimat.
Hordágyakat tolnak véres, jobbára mozdulatlan emberekkel. Néhányukat ketten hárman fogják közre. Nem csak mentősök, rendőrök, tűzoltók és katasztrófavédők is rohannak a kocsik mellett, lélegeztetőt vagy infúziót tartva a kezükben.
Az egyik hordágy tetején egy férfi térdel, alatta egy véres roncs, a doktor kétségbeesetten nyomogatja a mellkasát. A ritmikus mozgás következtében kicsúszik az egyik keze a hordágyról. Karcsú, kecses, vékony csukló, egy arany karkötő csillan ki a vérből, rajta egy felírat, SARA.
Hosszú vörösesbarna haja, mely akár Kisué is lehetne, véresen csapzottan lóg a hordágyról, nyaka merevítőben van, arcát maszk fedi, fejét hatalmas kötés, ami már átvérzett, és vörös vérpatakként csorog a hordágy fényes kerekei közé.
A fiatal orvos felindultan ordítozik az eléjük rohanó zöld műtősruhába öltözött teamhez. Lepattan az ágyról, vet még egy utolsó pillantást a nőre. Megrendülten figyelem, ahogy megfogja és felteszi a leesett vékony kezet, és közben a nőhöz beszél, hangosan biztatja, hogy küzdjön, ne adja fel….
Tehát egy asszonyért, valakinek a kedveséért küzdenek itt, villan át az agyamon.  Elgondolkozva figyelem a fiatal orvost, aki gyöngyöző homlokkal, hangosan lihegve, erejét megfeszítve harcolt egy idegen nő életéért.
Azt hiszem ilyen egy igaz ember!
Rajta térdelt a nőn, úgy próbálta életben tartani.
Nem hiszem, hogy ez még benne lenne a hippokratészi esküben. Nem hiszem, hogy bárki is hanyagsággal, szakmai fásultsággal vagy érzéketlenséggel vádolhatná, ha feladta volna.
Csak kivételes értékrendű emberek képesek ilyen hivatástudattal élni. Jó annak, aki így megtalálja az elhivatottságát és belső békéjét a munkájában.
Ez az ember biztos nyugodtan hajtja álomra a fejét, és boldog mosollyal ébred reggelente. Ahogy én is, mióta Kriszti mellettem alszik.
De most….? Mi lehet veled életem? Kérlek, akarjál élni, küzdjél, ha másért nem, értem! Itt kell lenned mellettem, fognod kell a kezem, együtt kell megöregednünk, együtt kell végigmennünk az utunkon…kérlek kicsim, ne hagy magamra, küzdjél! Te vagy a jövőm, te vagy az életem! Ne tegyél tönkre, ne ölj meg! Ne akard, hogy egy vodkabűzös kocsmában végezzem belilult arccal, felakadt szemekkel!
Imádkozom istenhez, a pokolhoz és a mennyhez. Mindenhez, ami csak ésszel fogható, ha kell, eladom a lelkem, én is egyezséget kötök, aláírom megpecsételem a véremmel, ahogy Faust tette.
Vegyen el bármit, vigyen mindent, csak téged adjon vissza. Minden pótolható, csak te nem! Az se érdekel, ha éheznem kell majd, csak veled tehessem Kriszti….

Hatalmas tömeg, tülekedés, rengeteg kétségbeesett ember. Mindenki a szerettét keresi, és egyre többen zokognak összeomolva, elkeseredetten.
Nem akarom őket nézni, vannak olyanok is, akik szintén sírnak, de közben ölelgetik a jó hírt hozó orvost. Inkább rajtuk pihentetem a szemem.
Azok meg csak jönnek egymás után és szólítják a hozzátartozókat. Fáradt testtartásuk és sötét karikába vesző szemük árulkodik a halálos kimerültségről, amellyel órák óta küzdenek a sérültekért. A halál az ellenfél, és a halált csak ritkán lehet legyőzni, egyenlőtlen küzdelem. Tökéletes a helyismerete, mindig nála az előny.
-         Krisztina Kemenes hozzátartozói? – áll meg pár méterre tőlem egy karikás szemű holtfáradt borostás állú orvos.
Zöld műtősruhája tocsog a vértől, le sem vette. Már egy ideje így jönnek ki az orvosok a hírekkel. Nincs idő szépítkezni.
-         Én vagyok! – reccsenek valahonnan a pincéből.
-         Ön hozzátartozó?
-         A férje vagyok! – hagyom figyelmen kívül a jogi passzusokat. 
Az atya és Lotte mellettem állnak, látom a szemem sarkából, hogy a nő imádkozik, a pap meg az olvasóját szorongatja. Vettel a széken marad, csak feszülten figyel.
-         Kislánya született! – sóhajt mélyet. – Sikerült stabilizálnunk az állapotát de rendkívül súlyos a helyzet. A kicsi nagyon korán született, még nincs egy kiló sem, jelenleg lélegeztetjük, mert a tüdeje még fejletlen az önálló légzéshez, inkubátorban van, és a következő napok, sőt hetek kritikusak lesznek…
-         És Kriszti? – vágok közbe, mert elég annyit tudnom, hogy él, majd küzdünk együtt, tudom, hogy minden rendben lesz, erős lány, az apja lánya, de mi van az anyjával?
-         Nos, - köszörüli a torkát a férfi, - az anyát sajnos nem tudtuk megmenteni. Kérem, fogadja őszinte részvétemet uram.
-         Mi…? – nyögöm, mert nem jön ki hang a torkomon, csak valami földöntúli hörgés.
Kimeresztett szemekkel benntartott levegővel szédelegve állok.
-         Olyan súlyosan sérült, hogy lehetetlen volt bármit is tenni. Az élettel össze nem egyeztethető sérülései voltak. Csak annyit tehettünk, hogy életben tartottuk, míg a kicsit a világra segítettük.
-         Nem…- nyögöm. – Nem! – mondom ki hangosabban. – Az nem lehet! – már kiabálok, de nem érzékelek semmit.
-         Sajnálom…. – suttog az orvos.
-         Nem...ne sajnálja! Menjen vissza és segítsen! Nem halhat meg! Olyan nincs, hogy meghal! – beletúrok a hajamba, a torkomból olyan hang szakad fel, mintha hörögnék.
-         Nyugodjon meg, kérem. – nyúl a karomért, de kirántom magam a szorításából.
-         Ne nyugtatgasson! Menjen és hozza vissza! Nem érdekel hogyan, de hozza vissza! Nem halhat meg! Nem hagyhat itt! Az nem lehet! – lihegek kimeredt szemmel.
-         Kérem…nagyon sajnálom! – hosszan sóhajt mielőtt folytatja. - Akarja látni a kislányt?
-         Látni akarom! – hebegek.
-         Jöjjön velem a koraszülött osztályra.
-         Krisztit akarom látni! – ordítok rá.
-         Őt..őt nem lehet. – dadog az orvos.
-         Mi? Mi, az hogy nem lehet? Mit műveltek vele? Látni akarom! – kezdem teljesen elveszteni a fejem, ha Seb nem fog meg nekirontok az orvosnak.
-         Majd később, ha egy kicsit rendbe raktuk a testet, akkor megnézheti…valakinek azonosítania is kell az elhunytat.
-         Mi…mi az istenről beszél itt? Mi az, hogy rendbe raktuk? Mit tettek vele? Most akarom látni! Azonnal! Megértette!
-         Természetesen, de ön nagyon feldúlt….
-         …hogy a faszomba ne lennék feldúlt, mikor azt állítja itt nekem, hogy meghalt a feleségem? ….Ő a mindenem…. – torzul sírásba az arcom.
Ahogy az elmém kezdi felfogni a felfoghatatlant, úgy adom meg magam, és már nem harcolok. Egész lényemet beborítja a kétségbeesés iszapos mocsara, mely egyre lejjebb ránt a fájdalmas mélybe. Levegő után kapkodok, a mellkasom markolászom. Képtelen vagyok felfogni és elfogadni az orvos szavait, akinek őszinte együttérzés csillog a tekintetében. De ez a pillantás nem nyugtat meg, sokkal inkább feldühít.
Legszívesebben megfojtanám, vagy addig ütném, míg összeesem a fáradtságtól és a kimerültségtől. Őt gyűlölöm, mintha valamiről is tehetne.
Egy pillanatra elveszthettem a környezetemmel a kapcsolatot, mert Lotte szavaira eszmélek, vagy inkább az orvos válaszára.
-         Nem tanácsolnám, hogy megnézze,… kérem asszonyom, semmi se maradt,… az elhunyt frontális ütést kapott az arcára, ami gyakorlatilag eltűnt. És más szervei is súlyosan sérültek. Az élettel össze nem egyeztethető sérülési voltak. Sajnálom...
-         Ha csak egy apró darab maradt belőle, nekem azt is látnom kell! Egyet már elveszítettem úgy, hogy nem láttam. Még egyet nem veszíthetek így el! Értse meg, a lányom volt, látnom kell,… muszáj!
-         De….
-         Ha kell betörök, és megkeresem, ha kell kikaparom még a föld alól is, de nekem látnom kell! – veszem át a szót a nőtől, aki akár egy bástya küzd, de közben ömlenek a könnyei, és az arca eltorzult a fájdalomtól.
-         Rendben! – sóhajt fáradtan. – Engedélyezi a hölgynek, hogy megtekintse az elhunytat?
Nem szólalok meg, csak bólintok. Minden erőmre szükségem van, hogy ne ordítsak fel, és ne verjem ököllel pofán, amiért úgy beszél Krisztiről, akár egy kirakati tárgyról. Valahol legbelül a fájdalomtól elborult elmém, épen maradt részében tudom, hogy nem sértésnek szánja, inkább minket próbál megóvni. De nincs rá szükségem….már senkire se!
-         A saját felelősségükre! Legyen erős asszonyom! És ön atyám?
-         Nekem kötelességem is fiam! Imádkoznom kell a lelkéért! Ő isten gyermeke volt… és egy kicsit az enyém is!
Hosszú, sötét, iszonytató folyosókon vezet végig. Nem igazán sötétek, csak valahogy a hangulatuk, vagy az én megtépázott elmém próbálkozik kétségbeesetten tompítani körülöttem mindent, még a fényt is, hogy ezáltal kevesebb vért, és fájdalmat lássak.
Egy szobába lépünk. Tágas, nagy helyiség….tele letakart holtestekkel!
Az ajtóban keresek támasztékot, a másik kezemmel a hajamba túrok. Meg fogok őrülni!
Mindenütt hideget érzek, mintha a lélek nélküli testek között még a levegő is megfagyott volna, vértől iszamós minden.
Az orvos lassan halad a letakart testek között. Groteszk és fájdalmas, ahogy a különféle formájú, súlyú és magasságú testek körvonalazódnak a lepedők alatt.
Egy ócska horror…csak egy ócska horrorfilmben vagyunk, részeg vagyok és baromságot álmodok, dübörgi az agyam. Mindjárt megmozdulnak a lepedők, és felülnek az alattuk immár örök pihenésre kész testek, hogy nekünk támadjanak, akik idegen betolakodók vagyunk itt lent a holtak birodalmában. Aztán felriadok, lüktető halántékkal, kiszáradt torokkal….
Összeütközöm a megtorpanó orvossal.
-         Nem gondolták meg magukat? – kérdi csendesen.
Összeszorított fogakkal rázom a fejem.
-         Felkészültek? – sóhajt.
-         Csak egy percet…. – emelem a másik két elgyötört ember felé a kezem.
Megértik, és a helyükön maradnak. A pap átkarolja a rogyadozva némán zokogó asszonyt.
Immár egyedül lépek közelebb az orvos nyomában, egy letakarva is formás körvonalú testhez. Mielőtt még felemelné a lepedőt, megremegek, és grimaszba torzítja az arcom a fájdalom, meg a rám törő sírás.
A kézért nyúlok. Véres, sebekkel borított ujján megcsillan a gyémántköves gyűrű!
Megismerem! Millió közül is felismerném! Nem kell, hogy lehúzzák és megpillantsam a belsejébe vésett becenevet.
Az orvos felemeli, és gyengéden a mellkasára teríti a véres lepedőt. A látvány hátborzongató és sokkoló, mégsem mozdulok. Még csak meg se rezdülök, inkább mozdulatlanná dermedek, még nyelni is képtelen vagyok.
Ahogy arra is, hogy elszakítsam a tekintetem, attól a véres masszától, ami a feje, a kedves mosolygós arca, a gyönyörű macska szemei helyén éktelenkedik.
Csak egy véres mócsing! Semmi se maradt, gyakorlatilag eltűnt az arca, mindössze a haja vonalától van valami ép rész, meg a hosszú laza hullámokban elterülő véres hajzuhataga maradt meg tökéletesen.
Nem tudom tovább nézni ezt a torzót, inkább a nyakára pillantok.
És akkor megtörik az akaratom, amivel eddig tartottam magam. A nyakán még mindig ott volt egy lánc. Egy olcsó bőrcsíkon lógó farkaskutyát ábrázoló medál, Ajax!
-         Nos? – tépi fel a döbbent fájdalom burkát az orvos hangja. – Felismeri?
-         Igen…..- suttogom erőtlenül, és még mindig a medált nézem.
-         Itt vannak a ruhái és a táskája, ami a karjára volt csavarodva, úgy vágtuk le róla…benne vannak az iratai is….A nyakában ez a lánc volt, az ujján a gyűrű…. Kérem, nézze meg őket.
-         Ez..ez az övé. A jegygyűrűje…és a lánc, amit megígért Ajaxnak, hogy hordani fogja. – a szemem elé kapom a kezem, összeszorítom a szemeim, olyan erősen koncentrálok hogy ne sírjak, hogy az egész testem beleremeg.


-         Nem lehet így vége! Nem lehet…
Két tenyerembe szorítom a jéghideg kezét. Nem érzek undort se félelmet, ha megtehetném, a csókjaimmal melegíteném fel és kelteném életre.
-         Kérlek, ne csináld ezt velem. Gyere vissza. Ébredj fel, mondj valamit....nem lehet így vége. Ébredj fel cica. Kérlek, ne tedd ezt velem, haraggal váltunk el,… gyere vissza, hogy elmondhassam, …mennyire szeretlek. Ne tedd tönkre az életem! Mostantól minden pillanatban azt a képet fogom látni, ahogy mosolyogva visszaintesz a kapuból, és én a rohad fasz, karba font kézzel elfordulok. Ez volt az utolsó képed rólam cica, ne menj el így. Tudnod kell, az életem vagy! Csak téged akarlak,… gyere vissza….
Megtántorodok, az orvos megtart, és kifelé támogat. Erőtlenül, akár egy akarat nélküli báb követem. Hirtelen rádöbbentem, hogy visszavonhatatlanul vége, hogy el kell fogadnom a felfoghatatlant, hogy elvesztettem…nincs többé!
-         Biztos, hogy ő az? – ha nem látnám, hogy Lotte szólt nem ismernék a hangjára.
Képtelen vagyok megszólalni, egyáltalán nem reagálok az asszony kérdésére, aki meggondolatlanul előrébb lép, hogy az asztalon fekvő testre pillantson.
Vakon és félájultan tántorgok kifelé. Hallom a hátam mögött feltörő zokogást, és artikulátlan kiabálást, de nem foglalkozom vele. Nem is tudok, minden erőmre szükségem van, hogy kitaláljak a folyosók útvesztőjéből a világosságra, a lüktetve zsongó, reménykedő tömegbe.
Az atya lent maradt, hogy imádkozzon, és virrasszon Kriszti mellett. Lotte a hátam mögött szédeleg, eddig hősiesen tartotta magát, most ájultan omlik a földre mögöttem.
Nem fordulok meg, nincs hozzá erőm, már nincs több erőm a más fájdalmának elviselésére, az enyémmel se bírok! Úgy állok mint saját kővé vált szobrom. Még levegőt se veszek, az is nehezemre esik.
Mégis visszafordulok! Az asszonyt már felemelték, és egy ajtó felé támogatják. Végignézek a hömpölygő fájdalmat, könnyeket, kínt lüktető tömegen.
Nem akarok itt lenni! Fel akarok ébredni! Ki akarok menni ebből a kibaszott rémálomból! Át akarlak ölelni, érezni akarom a ribizli illatod...téged akarlak…Kriszti!
Elhomályosodik minden, összefolynak a szemem előtt az alakok és a színek. A szemem a semmibe mered, szédelegve markolászom a mellem, és hangosan hörögve kapkodom a levegőt.
-         Kimi! – ragadja meg egy kéz a vállamat. – Rosszul vagy?
-         Jaj Seb… - nyögök fel. – Ez nem lehet….nem lehet… - ismételgetem zavarodottan.
Megpróbál valami nyugodtabb sarok felé vonszolni, de hol van itt ilyen? Kirántom a karom a szorításából. Tántorogva keresek támasztékot a falon. Szemeimet elborítják a fájdalom könnyei, de nem tudnak lefolyni, mert megdermesztette őket, az iszonyat! A látvány, ami fogadott az imádott nő arca helyén, a látvány, amit már soha életemben nem fogok elfelejteni, és ami megdermesztette a szívemet is!
-         Vigyél haza Seb. – dadogom. – Nincs már itt senki, akiért maradnom kéne!


                                                 *  *  *

Szerettem volna, ezt a részt sokkal jobban megírni, de nem volt hozzá se erőm, se türelmem. Egy picit nehéz most összpontosítanom, a téma is kényes, és az időzítés sem a legtökéletesebb.
Nem vagyok ideges, se haragos, inkább csak zaklatott és így nehéz koncentrálnom!:(
Úgy tűnik mostanság a pellengérre állítás időszakát éljük!:)
Ahogy időm volt, gyors beleolvastam abba a két blogba amit követek, és mit olvasok? Az egyik finoman, - amilyen kedves az ő egész lénye és világa, - kér, hogy akit nem érdekel, vagy nem tetszik, amit olvas az oldalán, az ne látogassa. A másik meg…hát arra nem is tudok mit mondani!
Anyu mindig azt mondogatta az agresszív kamasz nővéremnek, hogy ne legyél ilyen támadóan gonosz Barbi, mert megbetegszik a lelked!
Tudjátok, hogy a tiszta, szép gondolatok gyógyítanak, és a negatív hozzáállás meg viselkedés bevonzza a betegségeket?
A lelkünk is él, nem csak mi!
Miért nem lehet nagyvonalúnak lenni, és ha valami nem tetszik egyszerűen nyomni egyet az egérrel, és bezárni azt az oldalt?
Miért érzitek páran úgy, hogy feltétlenül meg kell osztani a rosszindulatot, hogy feltétlenül bele kell valakit döngölni a földbe?
Miért lesz attól jobb? Vagyis jobb lesz attól nektek? Úgy elképzelitek, hogy na! Most olvassa! Már biztos zokog a hülye blogja fölött!
Megint csak anyut tudom idézni, aki számtalanszor segített a tetű apámon, pedig semmit se érdemelt volna. De azt mondta, nincs aljasabb dolog annál, mint belerúgni valakibe, aki már a földön fekszik!
Legyetek nemesek és emelkedjetek felül a rosszindulatokon.:)
Vagy tudjátok mit? Írjatok nekem privátba, és nyugodtan szidjatok! Engem nem fog a földbe döngöli. Inkább a blogomat szidjátok, meg engem, minthogy a szerelmi életemről gyártotok fikciókat!
Volt egy időszaka az életemnek, amikor a prostituálttól kezdve minden voltam, a „jóindulatú” embereknek, és cseppet sem érdekelt. 
Csak az zavar, ha egy megnevezett, konkrét személlyel hoztok össze, legyen az, bárki is!
Minden oldalnak van egy kis közössége, akik azért verbuválódtak össze, mert szeretik, és jól érzik magukat ott. Nem feltétlen kell írjanak, a lényeg, hogy ott vannak, és magukénak érzik a történetet, meg az oldalt.
Hagyjátok őket! Inkább csináljatok egy saját blogot, és írjátok ott le a véleményeteket, rólam/lunk a blogról, a világról és az életről!
Akit érdekel, majd lelkesen olvasni fogja.
És lehet, hogy a negatív kritika nektek is fájni fog ám!:)
Amúgy szegény öcsém is így járt! Egy lánnyal beszélgetett az iskola oldalán, akit ovis kora óta ismer, egy jó barátja húga, aki elpanaszolta neki, hogy megcsalta a pasija és dobta.
Az öcsém meg vissza írt, a szokásos, ne törődj vele, ha menni akar, had menjen, majd találsz jobban aki méltó hozzád stb.
Ebből hatalmas botrány kerekedett, mert a félrelépet srác úgy vette, hogy az öcsém összefeküdt a volt barátnőjével, és iszonyatosan felháborodott!
Hogy miért is azt még pontosan mindig nem értem, de a magam oldalával is vannak ilyen problémáim!:)
Most ott tart a hatalmasra dagadt botrány” hogy 27-en letiltották az öcsémet, mert nem akarnak egy ilyen erkölcstelen fertővel barátkozni. Ugyanis, azóta mindenkinek van egy története a Tomival kapcsolatban, már annyi elszeretett nője van, hogy nem is értem hogy győzi.
Persze rosszul esett neki, anyu a szokásos elektrosokkos terápiával vigasztalta, „szóval ezért buksz meg mindig zseni létedre, mert nincs időd tanulni ettől a sok nőtől!”:)
Elég értetlenül állunk mind a történések fölött, mert az öcsém 3 éve jár ugyan azzal a kislánnyal, aki 13 éves volt mikor megismerkedtek!
Azt hittük ennyi lesz, és majd szépen tovább lép a sok 17 évesen igaz és örök szerelemre talált nősülés előtt álló dalia, de nem!
Valaki/kik feltörték az oldalát, és a nevében obszcén megjegyzéseket írtak az igazgatóról, és még be is jelölték őt, hogy biztos olvassa!
Ráadásul készítette egy fotót, amin a suli műhelyében egy „Tilos a dohányzás” tábla alatt, gázpalackok között dohányzik, állítólag az öcsém meg a barátja, persze csak a kezük van a képen!
És innentől valahogy hirtelen senkit sem érdekelt, hogy a Tomi még életében nem szívott el egy száll cigit!
Jó pofák voltak, rögtön lett egy iskolagyűlés, ahol pellengérre állították az öcséméket, és majdnem kicsapták!:)
Szerencsére ő, velem ellentétben vágja a számítógépet, és hamar utána nyomoztak ki is tisztelte meg őt a látogatásával!
De azért elég kellemetlen volt a szitu és már el is múlt április 1-je ahol viszont én szívogattam rendesen.:(
Arra gondolok, hogy a Tomi egy igen jóképű, kedves, jó sportoló, muzikális, jó táncos, laza, nagy dumás srác!
Lehet, hogy ez a baj? Ha valaki/kik kiemelkednek valamiben, kitűnnek a tömegből, akkor jönnek a mélyen megbúvó kritikusok?
Lehet, hogy ez az ára az egyéniségnek és a tehetségnek?:)

Egy kis érdekesség J

Összes oldalmegjelenítés

55,555

És ha már itt vagyunk, had meséljem el az én április 1-jémet! Frenetikus volt!
A Luca anyuja összeszedett egy fosós-hányós nyavalyát a továbbképzésen, így továbbra is a mi felügyeletünk alatt áll a kislány. Reggel üdén, robogtunk vele az óvodába, én szépséges kocsimmal, amit az öcsém vezetett, mert csak így ér be időben dolgozni suli után, és gondoltam, had villantson!:)
Bekísérem, és bőszen öltözünk, mikor egyszer csak oda rongyol egy húsos anyuka, és ordibálni kezd a kislánnyal, hogy mit képzel ő magáról, amiért nem adta oda a gyerekének a játékát. Kicsit nehezen értettem meg, hogy arról a plüssről van szó, ami a sajátja, amivel alszik, és amit most is riadtan szorongatott a kezében. Próbáltam tisztázni, de a nő csak óbégatott, hogy mire tanít téged az a diplomás anyád, meg ilyenek.
Mondom neki, fogjál már vissza magadból, hát halálra rémíted ezt a kislányt.
Erre megragadja és elkezdi rázni! Annyira meglepődtem, hogy egy pillanatig csak bámultam kifelé a fejemből. De ugye, rám volt bízva, én voltam az anyukája, és az ember a más gyerekére még jobban vigyáz talán, mint a sajátjára. Mire észbe kaptam, letéptem a Lucáról, és precízen könyökkel betámasztva az álla alá felnyomtam a kis öltözőszekrénykékre.
Mondom, neki, hozzá ne merj még egyszer nyúlni ehhez a kislányhoz, hát nem szégyelled magad, nem bírsz a véreddel?
Ő meg csak, mindjárt szólok a férjemnek, majd az ellátja a bajotokat, nektek is meg anyádnak is, vicsorog a kislányra.
Akkora már magamhoz tértem és leengedtem a szekrényekről, meg az óvónők is futva közeledtek, csak annyit mondtam neki, hogy azt gondolod, azért mert ennek a kislánynak nincs apja, már mindent megengedhettek velük szembe? Mi vagyunk a családja, és többen vagyunk, mint ameddig te egyáltalán el tudsz számolni!
Aztán megérkeztek az óvónők, a felzaklatott hölgyet igyekeztek távozásra bírni, meg engem is, közben meg nyugtatgattak, hogy ne aggódjak, figyelnek a kislányra, nem lesz semmi baj.
Tiszta hülye voltam, és annyira zavart, hogy adtam neki egy puszit, és kimentem szó nélkül. Csak délután anyunak mondták el, hogy az a nő, állandóan konfliktusba kerül velük is, és más anyukákkal is, nem mi voltunk az elsők. De nagyon gáz, egy szitu volt….
Totál idegesen robogtam ki a Tomihoz, aki a kocsiban pöffeszkedve hallgatta a zenét, és meséltem neki mi történt. A harctól teljesen felhevültem és levettem a hosszú kötött pulcsimat.
Nem szoktam engedni, hogy drága dolgokat vegyenek nekem, de még a nyaralásunk alatt láttam egy virágmintás leggingot, ami borzasztóan megtetszett. Olyan volt, mint egy zöld füves mező elszórva margarétával és itt-ott halvány barackvirággal. Nem volt drága, csak a hozzá való ugyan olyan virágos mezős, márkás jókora táska. Nem kedvelem a túl tarka dolgokat, a pirosat se, de ebbe beleszerettem.
Nem szoktam rövid pólókba se járni, ami nem takarja a fenekem, ugyanis újabban a nem túl nívós, „jópopó” becenevet érdemeltem ki néhány színvonalon aluli fiúbandától.:(
Rohanok a suliba, intek a Tominak, vonszolom a kis virágoskertbe bújtatott fenekem, mikor szembe találkoztam egy csapat szakmunkástanulóval a földszintről, akik épp a bokrosból jöttek vissza, az óra előtti utolsó cigijük után.
Lerohantak! Nem’tom mit szívtak, de mindenáron szippantani akartak az én virágoskertemből is, és szakítani néhány margarétát.
Én meg nem akartam! Lett egy kis harc, melynek eredményeként begyűjtöttem néhány szinonimát a hülye szőke kurvára, - és nem csak a fiúk szájából, - és egy lila markolás vagy csípés lenyomatot az erősen megtisztelt hátsómon!
Ráültem a teremben, gondolván, most már nem lehet több baj. Ekkor jön egy srác, hogy hívat az igazgató!
Mosolyogva bólogattam, hogy persze, persze, április 1! Menj anyádba meg a viharba lábujjhegyen, örökbecsű gondolattal elengedtem.
Eltelt egy óra meg a szünet is. Aztán bejött a tanár a következő órára, és közölte, hogy ha esetleg, lenne időm meg kedvem lefáradnék-e az igazgatóhoz, mert már egy órája vár az igazgatóiban!
He,…hát…ugye! Lilára csípett popsival, rezgő inakkal lekocogtam, hogy jaj, mi van már megint!
A ballagásról kívánt beszélni velem. Úgy volt, hogy én mondom a beszédet a ballagáson is, de néhány tanár fellázadt az erkölcstelenségemen, és követelte, hogy válasszon valaki mást, ne egy ilyen bukott, rossz életű, megesett lányt, egy világ szégyenét, nehogy a lányok azt gondolják, íme itt a követendő példa, hiszen én egy velejéig romlott, erkölcstelen lotyó vagyok, akit most már még ki is tartanak!
Választási nyelven interpretálnak és petíciót nyújtottak be ellenem!
Én meg csendesen várom a fejleményeket, hát nem fura, hogy én vagyok a suli szégyene miközben csak egy pasi volt eddig az életemben, a sok drogos, részeges, csavargó p*csa között?:)
Mondtam neki, hogy bizonyos szempontból igazuk van, én sem örülnék, ha lenne egy lányom, és ezt az utat járná be, nyugodtan adja csak másnak a feladatot, én segítek neki megírni a beszédet, lesz benne vicces visszaemlékezés, meg melankolikus búcsú, szóval minden, amit akart!
De hajthatatlan volt, szerintem már nem is rólam van szó, sokkal inkább a presztízséről! Az igazgatóm annak idején végzős tanárként anyu osztályfőnöke volt, az esti gimiben, és udvarolni próbált neki. Ő mesélte nem is anyu, akinek akkor már ott volt egy fiú, aki az első férje lett, de meghalt. Anyunak meg a tanácsi lakás miatt kellett elmennie dolgozni, hogy legyen munkahelye és megkaphassa a mamája után.
Való igaz, hogy sokat segít nekem, de anyunak ez inkább kellemetlen, mint öröm, és meg tudom érteni!
Most úgy tűnik, majd ketten mondunk beszédet, aminek nem igazán örülök, mert úgy érzem, részemről viszonylag sokan lesznek, többek között szinte az egész lépcsőház képviselteti magát, meg más is, és hát nem szívesen mutogatom!:)
A negyedik óra után, aztán megint jön egy gyerek, hogy hívat az igazgató! Nem késlekedtem, pattantam és robogtam! Bevágódok az ajtaján, ő meg édesen rám bámult! Nem keresett, eszébe se jutottam!
Persze röhögött az egész suli, mert ugye a jó hírek hamar terjednek, hogy a fejem felett vitatkozik a tanári kar az erkölcsösségemről….
Az ofőm is nevetve mondta: Na Nóri, neked a háború alatt már bárcát kellett volna váltanod! (Ami ugye egy igazolvány volt a hivatásos örömlányoknak arról, hogy egészségesek:))
Erről az öcsém jutott eszembe, aki szintén vicces akart lenni, mikor a töri tanárja megkérdezte, hogy mennyire ismered a 2. Világháború történetét?
Ő meg, hát a kérdésből arra következtetek, hogy volt egy 1. Világháború is! Az osztály igen, a tanár nem annyira nevetett!
Haza siettem, és a tányér fölött elgondolkoztam. Aznap egy órán belül két konfliktust is magamévá tetem, azért már majdnem olyan jó vagyok, mint a nővérem volt fénykoránban.
Aztán siettem, mert táncolni hívtak. A stúdióból a volt oktatóm, mert valami koreográfusok, menedzserek, meg mit’tudom én milyen médiások jönnek és háttértáncosokat keresnek valamibe. Szólt pár végzett lánynak, hogy menjünk el, ha van időnk, emelni a színvonalat.
Hárman is mentünk, és jó kis műsort lezavartunk. Leengedett hajjal, hogy minél ütősebb legyen, aztán félreültünk egy másik lánnyal, aki későn érkezett, nem volt ideje bemelegíteni, rosszul lépett és meghúzódtak az ínszalagjai. Éppen fáslizgattuk neki, - mert a nagy virágos táskámban minden, még fásli is van, - mikor odajött egy pasi és félre hívott.
A minap hallottam vagy olvastam valahol, hogy egy országban már törvényileg is elfogadják a harmadik, semleges nemet. Na ez a pasi is ezt képviselte, és nem a téglavörös nadrágja miatt, ami télen nekem is a kedvenc sztreccs bársonynacim volt, hanem mert egy igazi segfej volt! Öntelt, lekezelő, arrogáns, nagyképű pöcs, mert mint kiderült férfi volt ő, a javából.
A barátnőm gyakran mesél ilyenekről, a Night Clubból, - ahol minden megtörténik, ami a földön megtörténhet, - akik kötegelve dobják a lába elé a földre a húszezrest és mondják neki, hogy mindenkinek megvan az ára, és van az a pénz, amiért te is letérdelsz és bekapod a farkam. (Nem ezt a szót, használják, csak még nem sikerült a +18 kitennem a blogra, mert nem engedi:))
De én még nem találkoztam így Face to Face egy ilyennel.
Fényezte magát, hogy bevisz a showbiznisz világába, kisebb nagyobb szerepek, és egyáltalán kinyílik előttem az élet kapuja.
Egy nehéz nap zárásaként, teljes rezzenéstelen arccal és szemmel hallgattam végig. Mondtam, hogy köszönöm, ez fantasztikus, de nem!
Persze rögtön miért nem, ennél jobb ajánlatot úgysem kapsz….
Mondtam, hogy nem várok ajánlatra, elégedett vagyok az életemmel.
Leültem a padra, ittam, erre mellém ült és miután feltűnően felhúzta a méregdrága órájáról a pulcsiját, hosszasan tanulmányozta az időt, aztán idétlenül bókolni kezdett, hogy olyan vagyok akár egy földre szállt angyal, hogy milyen fantasztikus testem van meg mozgásom, és biztos jól használnám a számmal együtt, és ő nem lenne hálátlan.
Nem akartam megérteni, inkább mondtam, hát biztos a tánc miatt.
Erre azt kérdi, mit dolgozol?
Mondom, Bibliákat árulok, mert úgy döntöttem semmi köze hozzá, hogy még suliba járok, de ahhoz se lenne, ha nem járnék.
Gondoltam, majd vagy vigyorog egyet, vagy besértődik és elmegy. Attól függ mekkora az intelligencia hányadosa.
De minden várakozásomat felülmúlta, mikor visszabámult rám és megkérdezte.
És abból meg lehet élni?:)
Mondom igen, mert úgy nézek ki, mint egy angyal, és a sok hülye azt hiszi, első kézből veszi a Bibliát.
Nem nevetett, inkább zavartnak tűnt!:) Mi meg haza indultunk a sántikáló lánnyal. Mondtam, elkísérem, végül is ráérek.
Felszálltunk a buszra és leült a sofőr melletti egyes székre én meg beszélgettem a vezetővel, mert az öcsém Lala bácsija volt. Épp mesélem neki, hogy megrándult a lába, és jó lenne leszállni a lámpáknál, mert ott lakik rögtön a járda mögött, mikor felszállt egy erősen ittas társaság, olyan 40-esek és egy szőke nő mellénk állt és a lányt kezdte fixírozni. Először csak halkan, aztán egyre hangosabban tett rá megjegyzéseket, amiért nem adja át a helyét.
Akár hogy néztem, jó, ha volt negyven, és kifejezetten jól karban tartott volt, még a részegség se sokat rontott az állagán. Nem szorult üllőhelyre, de egyre hangosabban cseszegette a lányt. Én meg még magyarázni próbáltam neki, hogy fáj a lába, mert megrándult, de leszart engem.
A csajnak meg eldurrant az agya, előkapta a bérletét és a nő orra alá tolta.
Látod ezen, hogy csak állóhely, kérdezte. Mert ha nem, akkor fogd be!
De nem fogta, végül a sofőr beleszólt a mikrofonba, hogy vagy fejezze be, vagy megáll és leszállítja.
Nem vártuk meg, mert nekünk állt meg, hogy haza kísérjem a lányt. Olyan volt már a lába akár egy elefántnak!:(
Loholtam haza, közben hívott a barátom.
Kérdi, miért lihegek, mondom, mert sietek haza. Erre ő is, hogy minek vagyok az utcán a sötétben,  és miért vett nekem kocsit, ha gyalogolok, és különben is miért nem vagyok kint vele….szóval összevesztünk!:(
5 perc múlva otthon voltam, leültem a gépemhez, rágyújtottam és megírtam, a „Tegyük helyére a dolgokat” bejegyzést, mintegy a nap megkoronázásaként!:(
Ez egy felejthetős nap volt!:(
Tudtam, hogy az év legrosszabb hónapját kezdem meg, de ez az első nap minden várakozásomat felülmúlta!
Nektek azért kellemesebb napokat kívánok áprilisban:)
Puszi, Luna

36 megjegyzés:

  1. Szia, rettentően örültem, hogy itt az új rész, aztán zokogva olvastam a történteket. Persze az ember már mindenre felkészült, hisz mindannyian tudtuk. Ülök az asztalomnál, olvasok és észre sem ettem, hogy már hangosan zokogtam. Anyám iyledten vágta ki a szobám ajtaját, hogy mi bajom van. A megnyugvás után aztán egy gyanú ékelődött az agyamba, ami remélem igaz.
    Amondó vagyok, hogy ne törődj azokkal akik rossz életűnek tartanak. Tudom, illetve gondolom, hogy nem lehet jó érzés, de akik számítanak neked úgyis tudják az igazat nem? Biztosan. A barátoddal meg biztosan kibékültök, hisz szeretitek egymást. Szerencsés lány vagy te Luna. Egy olyaan nagy család vesz körül, akik bármikor tűzbe mennének érted. Én meg itt ülök és egyedül búslakodok egy fájó szakítás után és senki nincs aki vigasztalna.
    Tallán újra folytatom a blogom... talán ötletem is van.
    Várom a mihamarabbi folytatást.
    Puszi, CHristine

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága egyetlen Chirstine-m!
      Ne butáskodj már!:) Én nem akarok neked fájdalmat meg szomorúságot okozni!:)
      A pszichodokim szerint, - mert most kicsit úgy érzi én is rászorulok a vigasztalására, - az élet olyan mint a mély vízbe ugrás! Állsz a parton, aztán vagányan beleveted magad a vízbe. Míg repülsz csuda jó, aztán becsapódsz és süllyedsz, és lassan elfogy a levegőd! De egyszer eléred a talajt, és akkor nagy lendületet veszel és visszajössz a víz felszínére, aztán kimászol a partra és sütteted magad a nappal!
      No, mi most keressük a talpunkkal a talajt, hogy végre a felszínre lökhessük magunkat.
      Én tartok tőle, így leszek végig ebben a hónapban!:(
      Neked meg szeretettel küldöm "az én költői ars poetica-mat":)
      "Mit számít, hogy többé nem tündököl,
      az a fény eltűnt a szemem elől,
      az óra vissza sose jő,
      mikor nyílt a virág, pompázott a mező;
      nem szomorkodunk: az ad
      erőt, ami megmarad."
      Próbálj így élni, és ebből kihozni a legtöbbet! Én is ezt teszem!:)
      puszi, Luna

      u.i: És ha úgy döntesz, hogy írni fog, akár mennyire is sok a dolgom és elfoglalt vagyok, biztos, hogy olvasni foglak! Nem is tehetnék másképp, úgy érzem kötelességem!:)

      Törlés
    2. Nem tudok mást mondani, csak könnyek közt annyit, köszönöm :) A mély vizes dolog, hát én még süllyedek egyelőre. Köszönöm, hogy mindig bíztatsz, mikor neked is van elég problémád :) Egyszer a nagyfőnök biztosan mindent vissza ad neked kamatostol :)
      Puszi, Christine

      Törlés
  2. Szia Luna!
    Sokféle opciót elképzeltem, hogy mi is történhet,de erre nem számítottam. Még mindig alig térek magamhoz akkora sokkot kaptam. Kérlek ne mond azt, hogy ez tényleg megtörtént. :( Nagyon remélem, hogy ez csak egy nagyon brutális rémálom. :( Ahogy olvastam, mindent magam elé képzeltem. És az utolsó mondat... ha Kimi elmegy akkor mi lesz a kicsi Mare-vel?? Mert ahogy a részből levettem, ő még él csak nagyon kritikus az állapota.
    Nagyon várom a következő fejezetet. Remélem valahogy jobbra fordul a helyzet. Kérlek mond azt, hogy most csak meg akartál minket ijeszteni és ez valami rossz álom. :(
    Mások véleményével ne foglalkozz. Hidd el az ilyen eseteket csak így lehet "túlélni". Figyeld meg, hogy nagyon gyorsan el fog repülni ez a hónap is, és minden jóra fordul. :).Az a nő az óvodában mit képzelt magáról, hogy egy kisgyerekkel ordítozik???!!! Az ilyen dolgok nagyon fel tudják nyomni bennem a pumpát!! Hát mit ártott neki az a szegény kislány. Az meg egyenesen undorítónak tartom, hogy a férjével fenyegetőzött.
    Pár napig nem tudtam megnyitni a blogot. Azt hittem, hogy megszüntetted. De amikor ma fel tudtam jönni nagyon megörültem. :) :)
    Kitartás és Sok puszi Gréti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Gréti!
      Annak örülök, hogy sikerült meglepjelek, annak már nem, hogy elszomorodtál!:)
      Nem szeretnék semmit elárulni most már, de annyit mondhatok, bárhogy is lesz, ez nem egy álom!
      És igen, ott hagyta Marie-t!:(
      Köszönöm, hogy így gondolod a dolgokat!:)
      Egyelőre még nem áll szándékomban megszüntetni. Ha ilyesmit tennék, előtte elköszönnék tőletek!
      Igyekszem majd hozni a részt, csak tudod, ezek most nekem is nehezek, és szeretném nagyon jól megírni, de nincs hozzá idegem!
      Nagyon nehéz napok állnak mögöttem és előttem is! Persze nem lesz gond, hisz most nem váratlanul tört rám, számoltam már vele hónapok óta, de most mégis csak közeleg egy nap, és ez egyre jobban fáj.....
      De azért igyekszem!
      puszi, Luna

      Törlés
  3. Ajajjjj!!! Felzaklatott a történet folytatása, megkeverted a gondolataimat, de bízom a kepzeletedben. Bízom abban, hogy olyan folytatást hozol hamarosan, ami lecsillapitja a történet miatt zaklatott gondolataimat. Várom a következőt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Margo27!:)

      Köszönöm!
      Rövid, tömör megnyilvánulás mégis, az egyik legszebb bók amit az írásaimra kaptam!:)
      Köszönöm, hogy bízol bennem, és hidd csak el, hogy törekedni fogok arra, hogy ne okozzak csalódást!:)
      puszi, Luna

      Törlés
  4. Szia Luna!

    Szerintem nagyon is jól sikerült megírnod a részt. Nincs ezzel semmi baj, teljesen jó, így ahogy van. Nézd meg a hozzászólásokat és látható, hogy a hatás nem maradt el.
    Várom, a folytatást...

    Neked nagyon sok kitartást... rendben lesznek a dolgok...

    Puszi és ölelés,
    Dee

    U.i.:
    Látom sikerült aznap csak tovább überelni a dolgokat...(mármint az eseményeknek saját magukat)... vannak sajnos ilyen napok... :-/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Dee!
      Örülök, hogy tetszett, és most már én is tudom miben tértem el az "eredetitől"!:)
      Hát nem emlékeztem erre, de szerintem ezt csak úgy a történet hevében mondtam....

      Tudom, hogy rendben lesznek a dolgok....most is rendben vannak a maguk módján.
      Mondhatnám, immár minden álmom teljesült!
      Ideges vagyok és rettenetesen zaklatott! Nincs semmihez türelmem, még egy helyben ülni huzamosan is szörnyen idegtépő a számomra. A suliban is legszívesebben felpattannék óra közben és kirohannék, és alig várom, hogy végre haza érjek, és elszívhassak egy idegnyugtató cigit.:(
      Most minden nagyon nehéz, ráadásul immár két férfivel osztozom az otthonomon, mert egy dilidoki is beköltözött hozzám, aki árgus szemekkel figyeli minden rezdülésemet, és ezzel lassan már az őrületbe kerget. Megfojtanak az aggódásukkal meg a szeretetükkel!:( És persze beledöglenék, ha nem törődnének velem!:( Tudom én, hogy nehéz velem!:(
      Azért örülnék, ha írnál, már ha van időd! Remélem ott is minden ok, a házzal meg mindennel!
      Ha írsz válaszolok, arra még rá tudom erőltetni magam, hogy írjak!
      puszi, Luna

      u.i: Minden napomnak sikerül tovább überelnie az előző napot....sajnos:(

      Törlés
    2. Drága Luna!

      Írtam privit. Jössz és beszélünk.

      Puszi,
      Dee

      Törlés
  5. Kedves Luna!

    Lehetséges, hogy ez most túlságon morbidnak fog tűnni, de ez a kedvenc részem eddig tőled! Nem merek olyan kijelentést tenni, hogy ez nem fog változni, de ez most számomra tökéletes. Tökéletesen megírtad a helyzetet, a hangulatot és az érzelmek valósághű ábrázolását. Az írtad, hogy nem volt erőd és türelmed jobbra írni, de mi lett volna akkor, ha igen? :)
    Számomra azért is vált teljesen élethűvé, mert hangsúlyt fektettél a leírásokra, a környezet bemutatásra. Amikor Kimi körbenéz a folyosón, akkor én is vele együtt pillantottam szét. Azt veszem észre, hogy az emberek sokszor nem mernek bővebben írni, vagy mert félnek tőle, vagy esetleg nem tudnak - ez így kicsikét csúnyán hangzik -, de ezzel a résszel most te is a szárnyaid nyitogatását próbáltad. Úgy érzem, hogy Te repülni fogsz!
    Én bízom abban, hogy ez a valóság volt és nem egy álom, mert ezután a rész után már nem tudnám elfogadni, hogy ez nem történt meg. Annyira szép az, amit most művelsz! Kimit megváltoztatta Kriszti, a lány pedig végre igazán élhetett a férfi mellett. Lehet, hogy most Kiminek eszébe se jut a baba és talán először ódzkodni fog tőle a gyász miatt, de akkor is lesz egy kislánya, akiben tovább fog élni Kriszti. Én legalábbis így érzem. Soha sem fogja elfelejteni a kislánya édesanyját, azt a nőt, aki megváltoztatta az életét és számomra, ha ezt a befejezést szánod a történetnek, akkor az eddigi legjobb, amit olvastam!
    Azt írtad, hogy boldog vége lesz és bevallom neked, azt hittem, hogy ez hármas boldogság lesz. Mindenki erre gondolt és én féltem ettől, hogy ennyire szépen kell majd elengedni a történetet. A mai rész után nem szépnek gondolom, hanem tökéletesnek. Persze, szomorú vagyok, amiért Krisztinek megkellet halnia, de akik az elejétől fogva olvastak téged, akkor emlékeznek arra, hogy ők ketten milyen utat jártak be. Tényleg kölcsönösen megváltoztatták a másikat és ami talán a legfontosabb, hogy Kriszti boldog volt a halála előtt.

    Szégyellem magam, amiért olyan kijelentéseket teszel, hogy mennyire jól írok és te sohasem tudnál ahhoz foghatót alkotni. Nem, Luna! Én soha sem tudnék ennyire szívvel írni és így, ahogy Te. Ez hiányzik belőlem, valami plusz és hozzád képest sehol sem vagyok. Persze, nem éri meg másokkal összehasonlítani önmagunkat, mindenkinek meg van a maga írói hangja, de van miért felnéznem Rád!

    Ha kapsz nem jó pipákat, azt csak azért lehet, amiről szól a rész. Igazából nem tartom okos döntésnek, azért lepontozni egy részt, mert nem az történik benne, ami számukra tetszik, de biztos vagyok abban, hogy ők is azért cselekedtek így, mert teljesen a rész hatása alatt állnak.

    Luna, köszönöm és köszönjük ezt a részt! Gratulálok hozzá!

    Ena

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Drága Ena!
      Köszönöm, hogy ezt írtad! Számomra nagyon nagy öröm, hogy ezeket a dolgokat egyformán fontosnak tartjuk. Én is úgy gondolom, hogy a hely vagy környezet leírása, szemléltetése, az érzések, benyomások leírása, átadása nagyon fontos a történet hangulatvilága szempontjából.
      Mindig is fontosnak tartottam és imádok hosszan írni, egy szikráit szóró jeges dermedésben csillogó ágról, vagy egy virágos pompába burkolózó napfényben fürdő tavaszi napról:(
      Mosolyt csaltál az arcomra, ezzel a szárnyaimat nyitogató utalással, és hálás vagyok érte kétszeresen is, mert mostanában nem nagyon megy a mosolygás.
      Köszönöm, mert jónak tartod amit írtam, és köszönöm, hogy egy kicsit elfelejtettem itt a többit ami körülöttem van!:)

      Nem, nem lesz álom! Én is úgy érzem, ahhoz túl sok érzést, szenvedélyt és szenvedést tettem bele, hogy most csak úgy izzadva felriadjon.
      Vannak megváltoztathatatlan dolgok, és sokak szerint nincsenek csodád, ám de vannak racionális magyarázatok a hihetetlen dolgokra!:)
      Na, ez egy szép mondat volt!:)
      Boldog vége lesz, és sose mond hogy sose.....:)
      Nagyon örülnék annak, ha még sikerülne olyan csavarokat beletennem a történetembe, ami téged is meglep!
      Jobb ha elhiszed végre, hogy nagyon jól írsz, és stílusod van, ami pár mondat után felismerhetővé tesz még akkor is ha nem írod alá.
      Ebben a hónapban én is közelebb vagyok a szenvedéshez és a fájdalomhoz. Könnyebb írnom róla, csak vissza kell idéznem azokat a napokat amiket szeretnék elfelejteni de nem megy.....
      Gondolok rád minden nap, de most abba hagyom mert annyira sírok, hogy már nem látom mit is írok!
      puszi, Luna

      Törlés
    3. Na szóval össze-vissza csapongok mert nagyon kivagyok! Azt akartam az elején írni, hogy számomra is fontos a környezet szemléltetése, csak mindig késésben vagyok és roham munkában ezért jobbára elmaradnak a dolgok. De ha egyszer utolérem magam, akkor igyekszem majd így tovább írni!
      Most már kicsit megnyugodtam, úgy hogy befejezem amit az előbb elkezdtem!:)
      A pipákkal kapcsolatban is köszönöm, a "figyelmeztetést":)
      Megvallom, egy ideig volt egy "elmegy' pipa, na azzal nem igazán tudtam mit kezdeni:)
      Gondoltam meg is kérdem, hogy magyarázzák már meg, mit tesz az, egy ilyen szomorú résznél, hogy elmegy?:)

      Szeptemberi vagyok! Aprólékos, kritikus, rendszerező!:)
      Természetesen nem véletlen, nagyon is utána néztem a halaknak, már csak azért is mert ez a saját álmom volt, még akkoriban a balesetem után! Volt pár rendkívül fura álmom, talán a gyógyszerektől, nem tudom...
      Ez a kis zanzásított történtet, amit ide leírtál, úgy tökéletes ahogy te!:)
      Neked kellene megírnod, ráadásul a te ötleted is!
      Neked hihetetlen érzéked van a drámai hangvételhez és hatásokhoz.
      Megsúgok neked valami butaságot!:) Ha így folytatnám, úgy érezném elárulom Krisztit! Én nem tudom lecserélni az igazit egy másikra! Vagyis lehet, hogy egyszer megtenném talán 50 évesen vagy még később, - bár akkor már minek:), - de most nem megy!
      Lehet, hogy ez már beteges! Én ennyire hűséges vagyok, nem csak pasihoz, meg barátokhoz, hanem még egy kitalált szereplőhöz, egy saját "gyermekhez" is!

      Ma folyamatosan megríkatsz!:)
      Most olvasom, hogy "Köszönöm, és köszönjük ezt a részt! Gratulálok hozzá!
      Hát nagyon köszönöm! Én! Ez nagyon megérintett!
      És már megint sírok! Jobb ha megyek és adok esélyt magamnak egy alapos sírásra, akkor talán megnyugszom kicsit!
      puszi, Luna

      Törlés
  6. Szia Luna!

    Először is nagyon tetszett a rész, az összes kép megelevenedett a szemem előtt, elképesztő. :)

    Másodszor arra kértél minket hogy gondolkodjunk el mi történhetett, mert Kriszti tett utalásokat. Szerintem nem Kriszti az aki meghalt... hanem az a lány aki teljesen úgy nézett ki mint ő a vonaton a tolókocsiban ... hogy hogyan kerültek rá Kriszti ékszerei hmmm ki tudja? Mondjuk még talán az ex feleség keze is benne lehet a dologban ...
    Vagy túl élénk a fantáziám?

    Eszti

    Ui: Ha esetleg privátban menne a blog tovább, ami remélem nem fog bekövetkezni, szeretnék valahogy az olvasókörhöz tartozni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Eszti!

      Nagyon kedves vagy, és ha mégis privátba tenném, feltétlenül szólni fogok. Még én sem tudom, hogy kell, nem csináltam eddig ilyent, de ott leszel a listámon!:)

      Másodszor pedig, természetesen nem mondom el, hogy mi fog következni, de nagyon tetszik amit írtál!:) Nagyon!!:)
      És nagyon örülök, hogy vetted a fáradtságot és válaszoltál a kérésemre!
      Köszönöm, most minden kedves szó jól jön!:)
      puszi, Luna

      Törlés
  7. Szia Luna!

    Akkor szabad találgatni? Újra elolvastam az 56. fejezetet, és különösen Kriszti mondatait... Szóval amikor Kiminek mesélte, hogy a férfit, aki megszólította a vonaton, később látta egy lánnyal, aki teljesen úgy nézett ki, mint Ő. Erősen ebben reménykedek... hogy Kriszti nem halt meg... ! Ugye? :)

    Nagyon kööszönjük, hogy írsz! :)

    Dina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Dina!

      Én is nagyon köszönöm, hogy írtál!:)
      De ha most azt mondom, nem, nem hal meg:) akkor ellövök minden izgalmat!
      Inkább várjuk ki a végét, jó?
      Egy kedves barátnőm azt írta nekem, Te nem tudsz szomorút írni!:) Azt hiszem nagyon jól ismer!:)
      Azért örülök ám, hogy ilyen körültekintően olvastok, és tudtok következtetni!:)
      Puszi, Luna

      Törlés
  8. Szia Luna!

    Hát teljesen lesokkoltál :( két tűz között ragadtam nagyon tetszett a rész a megfogalmazás az érzések minden annyira kézzel fogható volt nagy tehetséged van hozzá :) de nem tudom elhinni nem AKAROM elhinni, hogy Kriszti meghalt :'( nyugodtan kövezzetek meg én már csak ilyen rózsaszín felhős-happy endes típus vagyok :D persze gondolom azért még nincs olyan közel a vég ez nagyon brutálisan jó és brutális rész lett :)

    a köpködőkről meg annyit, hogy ne is törődj velük persze te tudod min mentél át és hogyan, de őszintén nagyra tartalak, hogy ennyi idősen ennyi mindennel a hátad mögött ennyire erős vagy :) foglalkozz a saját életeddel próbáld minél boldogabbá tenni és ők is törődjenek a maguk dolgaival nincs joguk ítélkezni, amíg nem ők élik át

    remélem hamar olvashatjuk a kövi részt(ne vedd sürgetésnek) és kívánom, hogy legyen szebb a hónapod, mint amilyennek indult :)

    Aniw

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Aniw!

      Én is rózsaszín felhős-happy endes típus vagyok, még akkor is, ha néha más hoz az életem!
      Most elmondom mi van, azt hiszem egy kisebb idegösszeomlásom van, mert már órák óta zokogok és sírdogálok felváltva.
      Közben meg mosolygok ezen a brutális jó és brutális rész lett-en!:)
      Szerettem volna egy hosszú választ írni, és megköszönni, hogy újra megtiszteltél a hozzászólásoddal.
      De nem megy!:(
      Látod, ennyire vagyok én erős, hogy úgy bömbölök, hogy a kiscicám lufi farokkal menekült az ölemből!:(
      De tudod mit? Holnap visszatérek, akár a Terminátor, erősen és keményen, és akkor majd írok még!:)
      puszi, Luna

      Törlés
  9. Szia!

    Habár nagyon tragikus lett a rész, én azért optimista vagyok, egyrészt a tolókocsis lány miatt a vonaton, másrészt pedig (még mindig ezt emlegetem:) a kínai sütik miatt. (Meg is kerestem: „A múltat nem mossa el a feledés vize….” és „Nem minden az, aminek látszik….még a halál sem!”) Szerintem ez sok mindent megmagyaráz.
    Arra viszont roppant kíváncsi vagyok, hogy milyen összeesküvés elméletet találtál ki, mert hogy Kriszti szült, abban azért biztos vagyok, de hogy nem ő fekszik az ágyon, majdnem abban is. Szóval itt azért elég sok mindennek kellett történnie elég rövid idő alatt. És hogy valaki egy tömegszerencsétlenséget okozzon egy ember miatt, na, hát ehhez nem is tudom milyen lélek kell. Mert ehhez már nem elég az, hogy gonosz. Ez már annál sokkal-sokkal több.

    Szóval várom a következőket, és én nagyon remélem hogy nem teszed meghívásossá a blogot, mert (szerintem) azzal csak csökkenne az olvasottságod.

    Puszi,
    Porcica

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Porcica!
      Tökéletesen igazad van ezekkel a fránya sütikkel! Annyira imádom olvasni ahogy kivesézed a dolgokat, és mindig visszatért a sütijeimhez!:)
      Bizony nem véletlen írtam őket!:)
      A többiben is igazad van, és lesz benne összeesküvés és belenyúl a sors is, mert ismered a mondást! Ember tervez, Isten végez! Na, azt hiszem ez lehet a kulcsmondata az egésznek.
      Nem tudom, hogy képes leszek-e holnap hozni a rész, lehet csak csütörtök lesz belőle, mert olyan szinten kész vagyok, hogy el se tudom mondani. Most például nyomást érzek a mellkasomon, tegnap az infarktust vettem át a lányokkal, ahol is meglepve tapasztaltam, hogy nő a fiatal nők körében!
      Lehet, hogy nekem is? Vagy csak a sok sírástól fáj már a mellkasom?
      Vannak napok amikor minden rossz! Na, ez egy olyan!:)
      puszi, Luna

      Törlés
  10. A nevem Lizzy, szeretném megosztani ezt a nagyszerű bizonysága az életem
    mindenki. Elvettem a férjem James Smith; Én szeretem őt annyira vagyunk
    már házasok 8 éve, két gyerek. Ment nyaralni
    Angliában, ahol találkozott egy hölgy hívott Jenny, azt mondta nekem, hogy ő már nem
    érdekli a házasság többé. Én annyira zavaros és elkezdtem
    keres segítséget, minden erőfeszítést, hogy hozzátok vissza nem, amíg nem találkoztam egy régi
    barátom hívott Clara és én elmondtam neki a problémámat, akkor azt be nekem
    hogy az ember nevű Dr. OGAGU aki egy varázslatot neki, hogy elhozta ex
    vissza neki a 3days. Felvettem a kapcsolatot Dr. OGAGU, hogy segítsen nekem, hogy vissza a
    férj és arra kéri, hogy ne aggódjak, hogy az istenek az ő fore-apák
    harcolj értem. Azt mondta, három nap múlva újra egyesülni én és a férjem
    együtt. Három nap után a férjem hívott, és azt mondta, ő jön vissza
    hogy megkereste a dolgokat velem, én meglepetés, amikor láttam őt, és elkezdett
    könyörgött bocsánatért. Most én vagyok a legboldogabb nő a földön
    mi ez a nagy varázslat görgő tett engem és a férjem, akkor forduljon Dr
    OGAGU bármilyen lelki probléma, amit oly valaha, az ő hatásköre túl
    emberi megértés, ha szüksége van a segítségére tud kapcsolatba lépni vele keresztül: drogagusolutioncenter@gmail.com fel vele a kapcsolatot MOST megoldás a problémákra az alább felsorolt.
    (1) Ha azt szeretné, hogy az ex vissza.
    (2) Ha mindig rossz álmok.
    (3) Azt akarod, hogy támogatni kell az irodában.
    (4) Ha szeretne egy gyereket.
    (5) A családi problémák.

    VálaszTörlés
  11. Mivel én törött házasság segítségével a varázslat ismét Medical igaz csodatevő.
    Én asszony Margaret Durr, 38yrs régi, szakítottam a férjemmel, aki kitölti a forma a válás, az ő hat hónap azóta, hogy egy nagyon nagy probléma, hogy volt rajtunk kívül, azt találtuk, hogy elérték , viszonya volt egy másik nővel, és távol maradt számomra, mert megkérdeztem tőle, elbúcsúztam, miután sok kér bocsánatot, és utasíthatja vissza hozzám. Próbáltam neki mindent elhinni, hogy még mindig szeretem őt, de ő azt mondta, hogy köztünk. Szóval beszéltem egy nagyon jó barátom, tanácsot, hogy mit kell csinálni, azt mondta nekem, hogy csak úgy tudok, hogy visszahozzuk a ?? Doctor látogatása mágus varázsa New Africain nevű Úgyhogy mindig, mint soha nem gondoltam tartozik. Igazából én ugyanaz volt a dobó, aki megnyugtatott, hogy vissza egy hét múlva a kiadás meglátogatom a férjem mondja. és ő azt mondta, hogy azt hitte minden rendben lesz, különösen, amikor befejezték a munkájukat, már segített az elején.
    És ez hogyan varázslatot, és egy héttel később, voltam, hogy a volt férjem, meglepett, hogy én nem úgy nézett ki mellette apám házában hat hónappal ezelőtt, és bocsánatot kért. És így mind a ketten most él boldog életet vissza a kapcsolat erősebb most, mint korábban.
    Hála a nagy orvos, Dr. Musa helyesírás férfi korunk, hogy segítsen nekem, a volt férjem, hogy vissza vissza E-mail: Figyelem 21yrs drmusaspelltemple@gmail.com a nép között, a különböző típusú problémák megoldásának elősegítéséhez, ha házassági problémák állítsa le a válás, szépség varázslat, szerelem varázslat, pénzt varázslatok, promóció / védelem varázslat, varázslat munka, stb Inform mások, ez az ember annyira amazing..for hívást +2349033455855 vagy egyéb juttatások

    VálaszTörlés
  12. Helló
    CALIFORNIA terry'm Jennifer, amikor végre megtaláltam ezt bizonyítják varázslat, mint DR.musa hozzájárult sok ember kap a szeretteiket, és szétesett családok vissza, küldöm neki a email drmusaspelltemple@gmail.com mert mindenre elszánt, én vegye vissza az ember. A életért férjem egy katasztrófa volt nekem és a két gyerek. Szerettem volna egy drámai változás, és azt hiszem, talán a mágikus megoldás. Miután a Tanács a határozatot DR. Muse, amely adott nekem reményt, hogy helyreállt a házasságom. Biztos voltam benne, hogy a férjem nem megy haza, és ő! Nagyon jó, hogy tettél értem, ez a nagy varázslói segítségük megfizethetetlen! Nem tudom, mit csináltam nélkül DR. Muse, DR. Musa dolgát, így a szervezett és nagyon funkcionális, és azt hiszem, ez a legjobb dobó vagyok, amikor bármilyen magic anélkül, hogy erről volt mágiáját dolgozott, ha segítségre van szüksége, ne habozzon, adja meg e-mail: drmusaspelltemple@gmail.com vagy kapcsolatba lépni vele, az ő honlapján: drmusaspelltemple@gmail.com
    Vagy lehet kapni a kapcsolatot vele keresztül a mobiltelefon: +2349033455855, és higgye el, hogy alakulnak a dolgok körül van ....

    VálaszTörlés
  13. A nevem Mrs. Vera, én vagyok Mexikóból, így igazi, amikor kipróbáltam, és annyira igaz. Nem tudom elhinni, életem lehet változtatni a jobb. Nagyon szeretném használni ezt a médiumot, hogy felmérje a csodálatos művét Dr. usobo arról, hogy ő segített nekem, hogy a férjem haza. A férjem és én együtt élni boldogan fiunk, amíg az ördög volt, hogy egy nő van közöttünk. A férjem hirtelen megváltozott. Úgy kezdődött az este, és egy másik alkalommal még csak nem is jött haza, 5 napig. Próbáltam kitalálni, hogy mi volt a baj, de én mindig azt mondom, semmi. Ez folytatódott, míg végül az I. és a fiunk elhagyta egy másik nőért .. Megpróbáltam mindent, hogy neki vissza, sokat meglátogattam lelki otthona, de nem tudott segíteni nekem, hanem a kiadások egy csomó pénzt nem hozott eredményt. Egy nap, miközben mentem keresztül, az interneten keresnek munkát, láttam különböző tanúságtételek különböző emberek beszélnek a férfi a rács és hogyan segített megoldani, hogy a problémákat. Egyikük azt mondta, ő segített gyógyítani a betegségeket, a másik azt mondta, hogy segített neki, hogy terhes 11 év után a gyermektelenség, és láttam egy másik, aki azt mondta, hogy segített megmenteni a házasságukat, és kap egy jó állást, hagyja, hogy az e-mail e ennek a nagy embernek, ezért úgy döntöttem, hogy az ember egy tesztet, és én kerültem kapcsolatba vele a e-mail: drusobospelltemple@gmail.com
    Kerültem kapcsolatba ezzel a nagy ember, és elmondtam a problémát, és képes volt, hogy segítsen nekem, hogy vissza a férjemet, hogy kérj bocsánatot, és a fiunk, van egy jó munkát, és most indulunk boldogan, mint valaha. Ohh Hála Istennek küldött nagy ember, mint Dr. usobo hogy segítsen az embereknek ebben a világban a problémáikkal, te nagy ember. Én továbbra is beszél a jó cselekedetek a világon. Azt is fel neki ma az e-mail: drusobospelltemple@gmail.com
    Dr. usobo is mondta, tudtam felvenni vele a kapcsolatot, és minden a következő problémák:

    (1) szeretné az ex vissza.
    (2) A rendszer mindig rémálmok.
    (3) kell támogatni az irodájában
    (4) a gyerek akar.
    (5) szeretné ünnepelni a férje / felesége hogy csak a tiéd örökre.
    (6) A pénzügyi támogatás iránti igényét.
    (7) Szeretnéd, hogy az irányítást Ebből a házasságból
    (8) Leszel vonzza az embereket,
    (9) HIV gyógyítására.
    Lépjen kapcsolatba ez a nagy ember ma, és akkor örülök, hogy igen .. Email: drusobospelltemple@gmail.com

    VálaszTörlés
  14. A nevem Chloe vagyok a USA társam és én is próbálok
    a baba több mint két éve, akkor, akartunk egy termékenységi klinikán
    körülbelül 5 hónap és az én ex kedvese volt zavarodva, és dühös rám, így
    azt gondolta, hogy a meddő asszony így ő parkolt le, és magamra hagyott,
    Hat hónappal később, mielőtt valaki azt mondta, hogy kapcsolatba varázslat görgő
    aki olyan erős, felvettem a kapcsolatot vele az e-mail:
    theangelsofsolution@gmail.com neki, hogy segítsen nekünk, aztán mondtam neki, én
    problémát, azt mondta, hogy én is akár elképzelni hamarosan, de miután két
    év próbálkozás voltam olyan helyen, ahol voltam hajlandó kipróbálni semmit.
    És örülök, hogy azért jöttem, hogy Dr Ibolo Mert a terhesség varázslat fel
    nekem otthon magát, most én kihagytam az hónapban flow és az orvosi eredmény azt mutatja,
    hogy terhes vagyok, amint a férjem meghallotta a nagy hír,
    jött vissza a gyors és elkezdett koldulni könnyek és most élek boldog
    A férjem és a csinos lány, és én őszintén hiszek neki,
    és az ő istenek nagyon sokat segített nekem is, hálás vagyok mindazért, amit
    történik. kapcsolatba lépni vele e-mailben: theangelsofsolution@gmail.com ha
    keres minden segítséget problémák, mint ezek:

    (1) Ha azt szeretné, hogy az ex vissza.
    (2) Ha mindig a rossz álmokat.
    (3) Azt akarod, hogy támogatni kell az irodában.
    (4) Azt akarod, női / férfi fut utánad.
    (5) Ha egy gyerek.
    (6) Azt akarod, hogy gazdag.
    (7) Meg akarja lekötni a férje / felesége lenni örökre a tiéd.
    (8) Ha pénzügyi segítségre van szükségük.
    (9) Herbal ellátás

    akkor is kapcsolatba lépni vele, az ő e-mail theangelsofsolution@gmail.com

    VálaszTörlés
  15. hello,
    Én asszony Matilda Wilson, szeretném megosztani bizonyságot életem mindenkinek. Nős vagyok, hogy a férjem Harry Wilson, én szeretem őt annyira, és mi már házasok 6 éve, két gyerekkel. amikor elment egy nyaralás Olaszországban akart egy hölgy hívott Nelly, és azt mondta nekem, hogy ő már nem érdekli a házasság többé. Annyira összezavarják és elpusztította keres segítséget, én nem tudom, mit kell csinálni, amíg nem találkoztam a barátom asszony Gibert és mondtam neki a problémámat. ő azt mondta, nem kell aggódni, hogy hogy volt egy hasonló probléma előtt és be nekem, hogy egy ember nevű próféta Modor, aki egy varázslatot ő ex, és hozta vissza vele utána 3days. Mrs Gibert megkért, hogy kapcsolatba próféta Modor, felvettem a kapcsolatot, hogy segítsen nekem, hogy vissza a férjemet, és ő kérdezni, nem kell aggódnia, hogy az istenek az ő elülső apák harcolni fog nekem. Azt mondta, három nap múlva újra egyesülni én és a férjem össze. Három nap a férjem hívott, és azt mondta, azért jön vissza a kért dolgokat a dolgok velem, én voltam a meglepetés, amikor láttam őt, és elkezdett sírni bocsánatot. Most én vagyok a legboldogabb nő a világon, amit ez a nagy varázslat görgő idején nekem és a férjem, akkor forduljon próféta Modor bármilyen probléma ezen a világon, aki nagyon szép, itt van a kontakt annashelly42@gmail.com .. ......., Ő a legjobb varázslat görgő, akivel valaha találkoztam.

    VálaszTörlés
  16. Hello mindenkinek, szeretném használni ezt a lehetőséget, hogy reklámozza a nagy ember, egy spirituális gyógyító.
    Ő segített nekem, amikor az én legkisebb pont az életemben, ez az, amikor a férjem elhagyott, minden ok nélkül, vagy figyelmeztetés, nem volt hajlandó felvenni a hívásokat és az üzeneteket hagytam. Ő teljesen elhagyni engem és a lányomat. Annyira zavaros és frusztrált, és nem, mit kell tenni, hogy az volt, amikor egy barátom megismertette velem Dr DEKO-mailen keresztül Írtam neki, és elmagyarázta, mit megyek keresztül. Azt mondta, tud nekem segíteni, hogy a férjem vissza hozzám egyszer csak megtörtént, legnagyobb meglepetésemre a férjem visszajött hozzám sírva, és könyörgött, hogy bocsásson meg neki. Én voltam túl boldog, hogy haragudni rá mert én szeretem őt annyira, Connor és a lányom liliom én egész világon.
    Van-e valaki megy keresztül, mint más fajta dolog? Őszintén hiszem, ő segít. Miért ne lépjen rá, és megoldani a problémát. El lehet jutni vele e-mailben.
    nakodako@gmail.com

    VálaszTörlés
  17. Hello Friends,
    A nevem Vanessa Wayne és fejtem Texasban USA-ban. "Az életem vissza !!! 1 év után a törött házasság, a férjem elhagyott, két gyerekkel. Úgy éreztem, hogy az életem hamarosan a végéhez közeledik majdnem öngyilkos lett, én voltam érzelmileg le egy nagyon hosszú idő. Köszönhetően egy nagy varázslat görgő nevű főpap Dr. Idahosa amit találkozott online. Egy hithű nap, mint én böngészés az interneten keresztül, rábukkantam egy csomó tanúvallomások erről a különös varázslat görgő. Vannak, akik azt vallotta, hogy ő hozta az ex kedvese vissza, néhány vallotta, hogy ő helyreállítja méhében, gyógyítja a rák és más betegség, néhány vallotta, hogy ő is egy varázsigét, hogy hagyja abba a válás, és így tovább. Én is találkoztam egy adott bizonyságot, hogy egy nő hívott Sonia, ő azt vallotta, hogyan hozta vissza az ex kedvese kevesebb, mint 7 nap, és a végén ő vallomása elejtette főpap Dr. Idahosa e-mail címre. Miután elolvasta Mindezek úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Felvettem a kapcsolatot vele e-mailben (dridahosaspellcaster@gmail.com), és kifejtette, az én problémám vele. Mindössze 3 nap alatt, a férjem visszajött hozzám. Megoldottuk a problémákat, és mi még boldogabb, mint korábban. Főpap Dr. Idahosa valóban tehetséges ember, és nem fogom abbahagyni kiadói őt, mert ő egy csodálatos ember ... Ha bármilyen probléma itt az e-mail címét, hogy őt elérni. dridahosaspellcaster@gmail.com akkor örülök, hogy igen.

    Megjegyzés: Azt is, hogy ha gazdag, gyógyítja a HIV / AIDS, a Cure, bármilyen daganatos betegség, abba meg attól, rossz álmok, hogy ha terhes, ha nincs gyerek, és védelmet nyújt a gonosz is rendben van. Csak fel vele a kapcsolatot még ma, és élni hapilly örökre.
         (bensonpetermagickingdom@gmail.com)

    VálaszTörlés
  18. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  19. A nevem Keem Leon. Én Párizsban vagyok itt, hogy elterjedt az egész mu egy igazi varázslat görgo nevu Dr Ogudugu aki csak segített letölteni vissza a szakszervezet a férjemmel, és a kapcsolatunk nagyon erosebb és örömet és boldogságot a házasságunkat. Én már csalás egy csomó hamis helyesírás görgok, de én késobb be Dr. Ogudugu egy barátja nevu Tammy Smith ez a nagy ember, aki segít neki, hogy visszaállítsa a kapcsolata visszatért az o husband.He is segít nekem, és törölje el az én könnyek. Így a nézok ezt a csodálatos bizonyság, aki azt akarja, hogy vele a kapcsolatot e-mailben GREATOGUDUGU@GMAIL.COM

    1. Elso saját EX LOVER BACK.
    2. VÁLÁS SPELL.
    3. WINNING lottó.
    4. megtörése GENERATION TANFOLYAM.
    5. Az elso munkát.
    6. fogamzóképes.
    7. PÉNZ SPELL.
    8. gyógyítására HIV és sok egyéb.
    9. GYÓGYNÖVÉNY CARE.
    10. BEAUTY SPELL.
    11. BUSINESS varázsa Érdeklodés több ügyfelet és LOT több ..

    VálaszTörlés
  20. A nevem Margaret Fredrick és fejtem Texasban az Egyesült Államokban. "Az életem visszatért !!!
    1 év múlva a törött házasság, a férjem elhagyott, két gyerek. én
    úgy éreztem, hogy az életem a végéhez majdnem öngyilkos lett, én voltam
    érzelmileg le egy nagyon hosszú idő. Hála a nagy varázslatot görgő
    nevű főpap Dr oamen amely i MENT interneten. Egy hűséges nap,
    mint én böngészés az interneten keresztül, rábukkantam egy csomó
    tanúvallomások erről a különös varázslat görgő. Egyesek azt vallotta
    hogy ő hozta a Ex szerető vissza, néhány vallotta, hogy ő helyreállítja
    méhében, gyógymód a rák és más betegség, néhány vallotta, hogy ő is öntött
    a varázslat, hogy hagyja abba a válás, és így tovább. én is találkoznak egy bizonyos
    bizonyság, hogy egy nő az úgynevezett Mária, ő tanúskodott arról, hogy hogyan
    ő hozta vissza vele Ex szerető kevesebb, mint 7 nap, és a végén
    Vallomása elejtette főpap Dr oamen e-mail címre.
    Miután elolvasta Mindezek úgy döntöttem, hogy egy próbát. Felvettem a kapcsolatot vele
    e-mailben (drogalaspellcaster5555@gmail.com), és kifejtette, az én problémám
    neki. Csak 3 nap, a férjem visszajött hozzám. Mi megoldotta
    kérdések, és mi még boldogabb, mint valaha. Főpap Dr oamen van
    Nagyon tehetséges ember, és nem fogom abbahagyni kiadói őt, mert ő egy
    Csodálatos ember ... Ha bármilyen probléma itt az e-mail címét, hogy
    elérni. drogalaspellcaster5555@gmail.com akkor örülök, hogy igen.

    Dolgok, amiket is megteheti:
    * Ahhoz, hogy gyógyítja a HIV / AID vagy kapcsolódó feltétel
    * Szeretné támogatni kell az irodájában.
    * Szeretné nők / férfiak futtatni után.
    * Ha egy gyerek.
    * Ön egy vállalkozó és szeretne nyerni egy szerződést
    * Tudni akarja lekötni a férje / felesége
    örökké a tiéd.
    * Ha kell lelkileg segítséget.
    * Leállítása Válás
    * Ha azt szeretné, hogy mentes a veszélyektől varázslat ellátás Afrikában
    kapcsolatba lépni vele, az ő email*drogalaspellcaster5555@gmail.com*

    VálaszTörlés
  21. Helló, a nevem Elizabeth, mentem át egy cikket, és kiderült, egy ember nevű Dr. Bomoh. én már szenved szakítás kérdések különböző srácok. Volt a kapcsolatot a varázslat caster.Steve volt a határán hagyva engem egy másik nő. de én pozitív maradt, és úgy vélik, tudtam, hogy vissza, és rávenni, hogy maradjon. íme Dr Bomoh segített me.Steve és én hamarosan férjhez megy. Dr. Bomoh olyan kedves ember, ő is segített megállítani a szív probléma. Hála neki, és hála Istennek az ajándékot adott neki. Ha bármilyen probléma egyáltalán, lépjen kapcsolatba vele ezen az e-mail: godbomohspirit@gmail.com

    Kapcsolatba lépni vele, a következő, és látni a nagy munka a Dr Bomoh:
    (1) Ha azt szeretné, hogy az ex vissza.
    {2} Ha keres munkát
    (3) Azt szeretnénk, hogy elő kell mozdítani az irodájában.
    (4) Azt szeretné nők / férfiak futtatni után.
    (5) Ha egy gyerek.
    (6) Azt akarom, hogy gazdag.
    (7) azt szeretné, hogy házasság varázslatok
    (8) Vegye Betegség a szervezetből varázslatok
    (9) Üzleti helyesírás
    (10) lottó nyerőszámok.
    (11) Hozd vissza Lost Love
      és még sok más.......

    VálaszTörlés
  22. Nagyon boldog vagyok az életemért; A nevem Vargas Cynthia Soha nem gondoltam, hogy az év előtt el fogok élni a földön. Az elmúlt 5 évben halálos betegségben (HIV) szenvedtem; Sok pénzt költöttem egy helyről a másikba, az egyházaktól az egyházakig, a kórházak mindennapjaim voltak. Az állandó ellenõrzés a múlt hónapban nem volt hobbi, interneten kerestem, vallomást láttam arról, hogy a DR. Ben segített valakinek a HIV-betegség gyógyításában, gyorsan átmászták az e-mailt, ami (drbenharbalhome@gmail.com). Beszéltem vele, megkért, hogy tegyenek bizonyos dolgokat, amit tettem, azt mondta nekem, hogy A gyógynövény számomra, amit tett, majd arra kért, hogy vegyen orvosi ellenőrzést néhány nappal a gyógynövény gyógymód használata után, mentesültem a halálos betegségtől, csak azt kérte, hogy tegyék közzé a bizonyságot az egész világon, hűségesen Most, kérlek, testvérek, nagyszerű, tartozom az életemben. Ha hasonló problémákkal küzdenek, egyszerűen csak küldj neki e-mailt (drbenharbalhome@gmail.com) vagy egyszerűen: + 22893464014. Ő is gyógyíthat olyan betegségeket, mint a rák, a diabétesz, a herpesz. Stb
    Érjen el e-mailben: vargascynthiamaye1995@gmail.com

    VálaszTörlés



  23. Megsérültem és összetört a szívem, amikor hét hónappal ezelőtt házasságomban nagyon nagy probléma fordult elő köztem és a férjem között. olyan szörnyű, hogy bíróság elé állította az ügyet válás miatt. azt mondta, hogy soha többé nem akar velem maradni, és hogy már nem szeret. Tehát kipakolt a házból, és engem és gyermekeimet súlyos fájdalom ment át. Megpróbáltam minden lehetséges eszközt, hogy visszaszerezzem, sok könyörgés után, de mind hiába. És megerősítette, hogy meghozta döntését, és soha többé nem akart látni. Tehát egy este, amikor visszatértem a munkámból, találkoztam egy régi barátommal, aki a férjemtől kérdezett. Tehát minden dolgot elmagyaráztam neki, így ő azt mondta nekem, hogy a férjemet csak így tudom visszaszerezni: meglátogatni egy DR OSUNOGIE-t, mert ez neki is nagyon bevált. Tehát soha nem hittem a varázslatban, de nem volt más választásom, mint követni a tanácsát. Aztán megadta a DR OSUNOGIE e-mail címét, akit meglátogatott. Másnap reggel küldtem egy levelet az általa adott címre, és Dr. OSUNOGIE biztosította, hogy másnap visszakapom a férjemet. Milyen csodálatos kijelentés !! Soha nem hittem, ezért beszélt velem, és elmondott mindent, amit tennem kell. Másnap reggel, olyan meglepő módon, hogy a férjem, aki nem hívott az elmúlt 7 hónapban, felhívott, hogy közölje, hogy visszatér. Olyan csodálatos!! Így jött vissza ugyanazon a napon, sok szeretettel és örömmel, és elnézést kért tévedéséért, és azért a fájdalomért, amelyet nekem és gyermekeimnek okozott. Attól a naptól kezdve a kapcsolatunk a DR OSUNOGIE segítségével erősebb volt, mint korábban. Tehát tanácsot fogok adni odakint, ha bármilyen problémája van, lépjen kapcsolatba DR OSUNOGIE-val, 100% -os garanciát vállalok arra, hogy segíteni fog Önnek .. Küldjön e-mailt neki: (osunogie@gmail.com)

    VálaszTörlés