2016. február 27., szombat

Boldog Névnapot Edinák...




Kedves Edinák!

Bár elfelejtettem néhány embert és rengeteg emléket, azért van, amire még most is emlékszem!
Ma van két nagyszerű barátomnak a névnapja.
Hát tegnap ugyan azt hallottam, hogy igazából nem is ma, hanem tegnap volt a szökőnap miatt, és ez a szökőnap most már nagyon kezd az idegeimre menni, mert rengeteg gondot okoz nekem, de ezt majd jövő héten mesélem el.
Szóval a lényeg, hogy itt szeretném teljes szívemből, őszintén köszönteni őket. Még nagyon sok boldog névnapot, és csodás életet kívánok nekik!

Millió puszi és ölelés, Luna








4 megjegyzés:

  1. Drága Luna!

    Abban nem vagyok biztos, hogy rám is gondoltál, de mivel én is Edina vagyok, nagyon köszönöm a felköszöntést. :)
    A szökőévekben két egymást követő napon is névnapunk van. ;)

    puszi

    Dina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Hát kifejezetten rád gondoltam, mert tudtommal két Edinát mondhatok "netbarátnőmnek" de a másikkal, az én lelki gurummal gyakran levelezünk, veled viszont csak itt! Mivel nagyon-nagyon kedvellek mindkettőtöket, szerettelek volna felköszönteni, csak nem mertem kiírni, hogy rád gondolok, mert nem tudtam, hogy lehet-e?:)
      Ekkora mázlit!:) Két névnap egymás után, nahát!:) Még ha négyévente, akkor is szupi!:)
      Most már elárulom, ma én is nagy dologra készülök, megkérem a férjem kezét – angol hagyomány - csak szökőnapon lehet, de kicsit belezavarodtam, hogy most mikor is van, de már mindegy! Csak azt szeretném, tudja milyen fontos nekem, és ma el is mondom neki és felhúzom az ujjára, az elcsent karikagyűrűnket, persze ha igent mond!:) Nagyon ideges és lámpalázas vagyok!:)
      További szép napot, még egyszer sok puszi és ölelés, Luna

      Törlés
  2. :) Nagyon aranyos vagy, még egyszer köszönöm!

    Biztos vagyok benne, hogy igent mond a férjed, emiatt nem kell aggódni. Nem esett kétségbe, amiért eltűnt a gyűrűje? Vagy egyből Te lettél a gyanúsított? :) Szerintem az effajta szökőnapi hagyományok esetében február 29-re gondolnak, szóval tökéletes időpontban vagy! Van egy távoli ismerősöm, akiknek ezen a szökőnapon volt az esküvőjük. Ehhez ragaszkodtak, és nem érdekelte őket, hogy akkor épp keddre esett a nagy nap! :)

    nagy ölelés, puszi

    Dina

    VálaszTörlés
  3. Drága Luna!
    Biztosan nagyon nagy örömet fogsz szerezni a férjednek, bármelyik napot is választod! :)
    A szökőnap egyébként nem 29. hanem úgy számolták, hogy a 24.-ét "ismételték", azaz két 24. volt, amolyan "második" február 24-e lett, úgy mint nálunk a kétnapos ünnepeink második napja. A régi római naptár szerint nem úgy számoltak mint mi, hanem visszafelé. A szökőnapot úgy iktatták be, hogy a március első napját megelőző hatodik nap legyen, és a két napot egyetlen napnak tekintették. Egyébként ez sem pontos megközelítés, mert egészen más elv szerint gondolkodtak, de azt nagyon hosszadalmas kifejteni.
    Puszi: Kata

    VálaszTörlés