2016. február 1., hétfő

Első napom a dolgozóban!:)

Sziasztok!

Bizony! Bármilyen hihetetlen is, de bekövetkezett! Mától újra munkába állok három hónap után!
Mit mondjak? Nagyon izgatott!!!!
Hát egy kicsit azért bizarr persze, hogy bejövök egy olyan helyre dolgozni, amiről az utóbbi néhány hónapom – ami többek szerint a legtermékenyebb volt – tovatűnt!:)
De aggodalomra semmi okom sem lehet, mert a férjem akár egy dürrögő fajdkakas – dédike szerint – szorgoskodik körülöttem. Előbb indultunk, bejött, ittunk egy kávét együtt, amit állítólag azelőtt mindig megtettünk.
Hát mikor bejöttem kicsit elérzékenyültem, mert az egész személyzet felsorakozott, volt molinó meg virágcsokor, és tényleg nagyon aranyosak voltak, én meg csak bömböltem szokás szerint. De hát hogyne érzékenyültem volna, mikor még azok is bejöttek, akik majd délután jönnének dolgozni, csak hogy köszöntsenek!:)
Még szerencse, hogy tőlünk senki se ment el, és nem is vettem fel új embereket még, pedig állítólag kellene, így mindenkit felismertem, csak azt nem tudom, milyen a kapcsolatunk mértéke. Szóval mikor a pincér, akivel összebalhéztam régen, a nyakamba borult, és úgy szorított, majd a szemem ugrott ki, én meg a Petire sandítottam, hogy akkor ez most rendben van? De rendben volt, mert csak vigyorgott a doki, szóval azt nem tudom, mennyire álltunk közel egymáshoz az emberekkel, de majd gondolom menet közben ez is kiderül.
Meleg váltás volt nálam, mert a Peti egyenest a Miska kezébe helyezett, felhívva a figyelmét sok szörnyűségre, ami vele fog történni általa, ha valami gond lesz velem, mert nem figyel erejét megfeszítve, sőt még annál is jobban!
Szegény férjem teljesen leizzadt, mire végigvágtatott a központon, mindenkinek felhívta a legnyilvánvalóbbra a figyelmét, hogy nem emlékszem, tessék figyelmesen közeledni felém, aztán levágtatott, megnyugtatott, hogy minden rendben lesz, Tomas és Barbi ahogy tudnak, rohannak be, Ildi meg az emeleten lesz, ha letette a Lucát!
Úgy érzetem kezd sok lenni az én uram, és fura, hogy mégis mennyire kedvelik, mindenki mosolyog és bólogat felé.
És miközben lelkesen búcsút intettem neki, elmerengtem azon, hogy vajon milyen lehetett az életünk? Én ugye köztudottan eléggé szorgoskodó, gondoskodó típus vagyok. Teszek, veszek az körül, akit szeretek, és nagyon tudok hízelegni, meg kedveskedni, mert olyan jó, ha szeretjük egymást, és béke van a feszkó helyett.
És ahogy figyelgetem a gyöngyöző homlokú dokit, hát úgy tűnik, ő is eléggé szorgoskodó, meg gondoskodó típus. És még nyüzsgő is, ahogy régebben én is, szóval érdekes lehetett az összhang köztünk! Kár hogy nem emlékszem!:)
Azóta óránként telefonál, és izgatottan érdeklődik, hogy minden rendben vagyon-e, és hogy vagyok! És még az Ildit is zaklatja, hogy nézzen rám, szegény már túledzett lesz a sok lépcsőzéstől!:)

Múlt héten néhány napot még mindenki otthon töltött, mert a hóvihar után jött az ónos eső, és annyira csúsztak az utak, hogy az autók maguktól elindultak és csúsztak egymásba, vagy az útszéli fáknak.
Aztán meg elkezdett szakadozni, meg eltünedezni a netünk, időnként teljesen el voltunk vágva a külvilágtól, ami elég fura, mert a hóvihar idején csak egy nap volt áramkimaradásunk!
Pénteken újra meglátogatott a barátnőm. Látszik, hogy fontos lehet neki a barátságunk, mert nem adja fel, jön lelkesen, és ha másról nem tudunk, akkor a madarakról meg a télről beszélgetünk. Én nagyon sajnálom, de ennyi telik tőlem egyelőre. Tudom, elég furán hangzik, de személyesen nehezen engedek be valakit az életembe!
Aztán pénteken azt mondta a Peti, most játszunk Robinsonost. Hát élénken figyeltem, mert tudom, hogy voltunk már Tarzan meg minden, most meg Robinson ugye, hát ki tudja, mi kerekedik ki ebből is?
De nem volt semmi különös, csak arra célzott, hogy a kedvéért mondjak le minden civilizációs kütyüről. Mivel ez az utolsó hétvégénk a munkába állásom előtt, töltsük ezt csak kettesben, és senki mással ne törődjünk, ne vonjunk be az életünkbe, csak mi legyünk egymásnak, szeressünk és lazítsunk! Majd kis szünet után gyors hozzátette, a kaját én csinálom!
Hát ezek után nem lehetett semmi kifogásom, és nem is volt!:)
Ezért nem jelentkeztem előbb, szóval bocsi, de családi életet éltem a férjemmel, és úgy tűnik, van még mit tanulnom! Vagy inkább bepótolnom? Hát nem is tudom!:)
De mától újra csatarendbe álltam, hamarosan vizsgázni is fogok, mert elmaradtam néhánnyal, és most majd pótolhatom.
És hétvégén újra visszatérek a színpadra is! Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem izgulok, mert rettentően lámpalázam van már most, de ott lesz mindenki, nem leszek egyedül, és tudom, hogy segíteni fognak. De azért….:)
Az 1920-as évek divatját hirdettük meg dresszkódnak, és Tomas annyira boldog, hogy újra együtt lépünk fel, hogy még a szmoking miatt se morog! Azért ez aranyos tőle!:)
Most hosszan mesélhetném, mi vezetett arra, hogy pont ennek a kórnak a divatjával kezdünk, de nem akarlak benneteket untatni a lelkivilágommal. A lényeg, hogy ezekben az időkben a nőknek gyakorta volt rövid haja – ahogy nekem is – és én nem akarom paróka mögé dugni a fejem, mert hát, elég nevetségesen nézek ki tudom, de az még álságosabb lenne, ha hosszú dús fürtű parókát öltenék, az úgy 4 cm hajam fölé. Azt akarom, hogy lássák, ez vagyok, még ha zavarba is jövök, a fürkész tekintetektől, de tőlem mindig is távol állt műnőség. Nem lesz póthajam, mert az nem én vagyok, se műszempillám, se műkörmöm, se tetkóm.
Azért ha van kedvetek, írhatnátok, hogy szerintetek jók leszenek-e ezek a ruhák?


A fehérben kezdek, mert az elegáns is a zongorához, később, ha sikerül feloldódni, átveszem a kéket, mert az már lazább, ezek nem túl szexisek, meg takarnak is azért. Azt mondják, bolond vagyok – mintha nem tudnám – mert alig látszik a sebhelyem és egyáltalán nem ronda, de én nagyon szégyellem.



Jön még hozzájuk egy ügyes  fejpánt, kis tollacskákkal, amik majd ellensúlyozzák a rövid hajamat. Hát legalábbis reményeim szerint!:)
Bárhogy is, már nem hátrálhatok ki, mert helyjegyes műsort adunk, és már az első két napon elfogyott az összes, szóval össze kell szednem magam, nem hozhatok szégyent a bárra!
Néha úgy ébredek, hogy álmodom magamról, és mikor elmesélem a Petinek, azt mondja, hogy ezek a dolgok megtörténtek velünk.
Szóval álmomban már kezdek emlékezni.
Jó lenne minél előbb újra teljes emberként, teljes életet élnem!
Addig is ezzel a fejjel puszil mindenkit, sok szeretettel, Luna


4 megjegyzés:

  1. Szia Luna!

    Örülök, hogy újra "munkába álltál". :) Majd írd meg azt is, hogyan sikerült a nagy visszatérés, bár afelől nincs kétségem, hogy sikered lesz! :) A ruhák nagyon szépek, szerintem jó választás. Olyan helyes kis piros cseresznyeszájat is sminkelsz magadnak? ;) Tudod, ki jutott eszembe erről? A Csengetett, Mylord?-ból Miss Poppy. :)

    A 4 cm-es haj nem is olyan rövid ám! Csak nézőpont kérdése. Nekem is volt tüske hajam (igaz, önszántamból), és ha már 4 cm volt, mentem a fodrászhoz vágatni. Abból már klassz vagány frizura kreálható. Jelenleg kicsit hosszabb a hajam, de legközelebb ha megyek, újra visszavágatom olyan rövidre, mert imádtam! :)
    puszi

    Dina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Sajnos nem volt piros ajakam, mert nagyon nem szeretek semmit a számon. Ezért ha kifestem, soha nem nyalom meg a szám, így másnapra kiszárad és kisszakadozik!:( A szájfény is nagy kihívás számomra, most meg, hogy énekeltem nem akartam semmi olyant, ami zavar.
      Amúgy régen imádtam a Csengetett Mylordot, és mindig néztem!:) Hát igen, miss Poppyt bírtam, főleg, hogy utolsó évben a suliban, a nem túl előkelő „Jópopó” névvel illetett a sok ütődött srác a suliban!:/
      Ha rosszkedvem van Másnaposokat nézek, vagy Amerikai pitét, és sírva röhögök rajtuk!:)
      Hát igen, mindenki ájuldozott, hogy már milyen hosszú a hajam! A végén már majdnem elhittem, hogy ha kimegyek lobog majd a szélben!:)
      A buli sikerült, bár nem úgy ahogy terveztem. Írok majd róla bővebben, jelenleg pótmami vagyok, és meghalni sincs időm!:)
      Képzeld eljött a volt barátom, hogy megnézzen. Azt mondta látni akarja, hogy rendben vagyok mielőtt elkezdődik a munkája. Rendes volt tőle, és a sógorom szülei is eljöttek, akiknek még jobban örültem, aztán elragadták magukkal anyuéket, meg az Ildit és a Sziszit. Egy hétig ellesznek, mi meg a Barbival pótmamizunk, hát nem is értem, hogy bírják a nők két gyerekkel meg még egy férjjel a munka mellett. Én még csak két napja csinálom, és közben próbálom levezényelni a Valentin bulit, meg tanulni a Lucussal, de néha olyan elkeseredett, kétségbeesett arcot vágok, hogy a Peti hangosan nevet rajtam!
      Móki itt tombol mellettem, egy felfújható hatalmas járókában, és az előbb már felkapaszkodott a rúdra, én meg tartottam a pelusos pópóját!:) Jön az utánpótlás!:)
      Puszi, Luna

      Törlés
  2. Szia!
    Az a világos ruha rohadt gyönyörű.
    És a 4cm szerintem sem rövid (megnéztem most egy vonalzón :)) azzal már lehet mit kezdeni, plána ha tollakat tűzöl bele, senki nem a hajadat nézi majd, hanem a csilli-villi pántodat. :)
    És ne parázz ezen az emlékezéses dolgon, lehet hogy visszajön, lehet hogy nem. El kell engedned egyszer. Ami elmúlt, elmúlt. Semmiből nem maradsz ki, ha az utolsó pár hónapra nem emlékszel. Mi ez az eddigi életedhez képest. Pár hónap? Ugyan már! Megérteném ha teljes amnéziád lenne, de szerencsére nincs. :) Szóval csak lazán, és minden visszaáll a régi kerékvágásba, és hidd el nekem, még jobb is lesz! Bizony ám! :) Sokkal jobb lesz nektek ezek után, mert sokkal jobban figyeltek a másikra és még jobban szeretitek egymást. Nem csak a Petivel, hanem úgy komplett, mindenki. :) Ilyenkor nagyon felértékelődnek az emberi életek, a kapcsolatok, a barátok.
    :)
    Sok puszi, Porcica
    <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Hát tudor nővéremet idézve, a 4 cm pöcsben rövid, hajban hosszú! Ezt mondjuk Andy mókus nevében, apu kicsit nehezményezte!:)
      Azért örülök ám, hogy már ekkora, sokkal komfortosabban érzem magam, nem egy kopasz torzónak. És azt hiszem a ruha is jó választás volt, jól éreztem magam benne és mindenki azt mondta, szép vagyok…persze mertek volna csak mást mondani, Tomas ki is zavarta volna a vakmerőt!:)
      Tudod a múlt miatt, csak azért szomorkodom, mert a legszebb dolgokat vette el tőlem. Szeretnék emlékezni az esküvőmre, és jó lenne tudni, vajon mivel hatott rám ennyire a Peti, hogy szembe mentem minden addigi elképzelésemmel!
      Egyetlen dologban jó, hogy így maradtam. Mivel nem emlékszem sok mindenre, nem tudom mi történt, neheztelek a volt barátomra. Azt nem írom, hogy haragszom, mert bármi is volt, nagyon elegánsan lépett le tőlem, olyan életet biztosított, amilyent talán soha nem érnék el magamtól. De mégis van bennem valami tüske. És most eljött, hogy elköszönjön, ő is új életet kezd, amiben nincs helyem. És valahogy rosszul esett. Nem az, hogy nem kellek neki, mert meggyőződésem, hogy a Petivel boldogabb vagyok, mint vele valaha is lehettem volna, mert ő egészen más karakter, és nekem olyan férfira van szükségem, mint a Peti. Rengeteg energia meg érzelmi töltés, talán túltöltés van bennem, és eléggé ingadozik a boldogság meg a szomorúság között. Néha nagyon is határozott vagyok, máskor meg olyan, mint egy sebesült verébfióka! És a Peti mindkettőt jól tudja kezelni, ő azt mondja én vagyok számára a tökéletes, pedig ő az nekem!:) A volt barátom viszont szerette, ha minden úgy van ahogy ő elgondolja, és én elég gyakran nekifeszültem.
      Mégis olyan rossz szájízem lett, ő meg azt mondta, hiszen te már férjhez mentél tavaly. Te már rég továbbléptél, pedig kértelek, hogy ne tedd!
      Én meg bámultam rá vissza, mert ugye nem emlékszem mi volt, felőlem bármit mondhat, elhiszem, mert kénytelen vagyok, mivel nincsenek emlékeim. Ő meg elfelejtette hirtelen, miközben a fejemre olvasta a hűtlenségemet. Szóval eléggé vegyesek vele kapcsolatban az érzéseim, és a nővérem szerint jobb ez így, azelőtt mindig gyötrődtem meg lelkiismeret furdalásom volt miatta.
      Meg hát ott a sulim, a vizsgáim, a barátnőm, aki képzeld csak úgy vettem észre nagyon is tetszik az én Tomas öcsémnek, és ez az érzés mintha kölcsönös lenne!:)
      Hát lehet, hogy nem is miattam járkált olyan lelkiismeretesen hozzánk? Még egy csalódás!:)
      Majd írok bővebben, most mennem kell, pótanyuka vagyok!:)
      Puszi, Luna

      Törlés