2015. január 16., péntek

Segítenétek?:)

Sziasztok!

Most nem rész jön, csak egy rövid bejegyzés, vagyis egy kérés!
Közben persze készül a következő fejezet a másik blogra, igyekszem holnapra kitenni.
Ide most azért írok, mert kérdezni szeretnék valamit, és úgy gondolom ezt a blogot többet megnyitjátok, mint a másikat.
Szóval az van, hogy hivatalos vagyok egy bálba. Igazából nem is én, hanem a Peti, valami orvos bálba, amit a kórházi orvosoknak, vagy alkalmazottaknak tartanak – ezt sem tudom pontosan – a lényeg, hogy megkért kísérjem el, ne egyedül menjen. Mert neki ez fontos, most építi a kapcsolatait, ismerkedik a főnökséggel és kellene valaki, aki jól mutat mellette – ez lennék én!:/

Bizonyos körülmények miatt, mindenképp el akarok menni vele. Történt ugyanis valami, ami miatt egy kicsit megint át kellet értékelnem a kapcsolataimat, és a körülöttem élő embereket.
Az ember gyakran azt hiszi, ennél már nem szerethet jobban, aztán mindig rájön, hogy tévedett, igenis lehet még jobban szeretni.
Én nem tudom, milyen ember vagyok, azt sem, hogy mi lesz, majd ha idősebb leszek, de nagyon akarom és iparkodok, hogy csak jót tegyek másoknak, és ne ártsak senkinek szándékosan. Sose tennék ilyent, még azzal sem, aki bántott.
Azt sem tudom, hogy milyen barát vagyok, vagy társ, mert az ember elfogult, és nem lát tisztán magával szemben, elcsúszik vagy pozitív, vagy negatív értelemben. Mást tökéletesen látok, de magamat nem. Társa meg hát, nem sok embernek voltam még…..
De az biztos, és nem tudom, hogy ez tudatos, vagy ekkora rohadt nagy mázlim van, hogy a barátaimat, azt tökéletesen ki tudom választani, és hatalmas szerencsém van velük.
Szeretem a családom, és mindenkit, aki körülöttünk van, de nem gondoltam, hogy ez az érzés, ahogy telik az idő, egyre csak erősebb lesz.
Itt ez a 3 pasi, és nem tagadom, elég sok dolgom van velük. Nem csak fizikailag, hanem szellemileg is, mert magányosak, idegenek ebben az országban, még a Dani is, ezért egymásra vagyunk utalva. Keresik a társaságom, mert én vagyok az egyetlen nőnemű, anyapótló a környezetükben.
Anyu ugye leginkább azzal van elfoglalva, hogy kiérjen időben a mosdóba, más meg nincs. Ja, még Moira, de őt inkább hagyjuk, a stílusa és az egész személyisége, megér egy bekezdést majd a későbbiekben. Biztos, hogy őt is a védőangyalom hozta az utunkba.

Szóval még sose voltam ilyen helyen, csak ha táncolni kellett, de oda meg minél csicsásabb, annál jobb, szóval nem szeretnék nevetségessé válni, főleg a Peti miatt.
Tanácsot szeretnék kérni ruha ügyben! Dee-től meg Aniw-tól már kértem, ők hasonlóan vélekedtek, de nem magyaráztam el nekik rendesen, és csak két ruha képét küldtem át.
Szóval minden ruhán – legalább is úgy tervezem lesz pánt, mert nem akarom, hogy egész éjjel a cicimre rángassam felfele, és nem érezném jól magam. A legbiztonságosabb, hogy hátul, a hátamon keresztezik egymást, le ne csússzanak, vagy a nyakamba akasztom, akár egy láncot.
És nem lesz se rózsa, se masni, mert nekem az ilyenek nem jönnek be.
Szerintem nekem nem áll jól a hosszított csípőjű ruha – ha így hívják – szóval, ami a csípőmön van elvágva, főleg húzva, mert elég kerek vagyok lent, meg fent is, viszont nagyon vékony a derekam.
És mell alatt vágott se kell, mert az meg olyan kismamás, és attól végképp idegenkedem mostanában!
Ez az egy, amiben egyetértünk a varrónőmmel, szerinte, akinek ilyen cicije van, azt ki kell rakni, hát én meg nem annyira érzem így! Most varratok néhány darabot, mert itt ebédeken meg koktél partikon tárgyalnak az emberek!
Meg a ruha hosszával is problémázom. Nem szeretném, ha illetlenül rövid lenne, bár csak 19 vagyok. De mit tudom én?
Én azt akarom, hogy minden pántnélküli ruha vagy vékony spagetti pánttal készüljön vagy egy nyaklánc szerű gyöngyös pánt a nyakam köré.
De a varrónő szerint meg kell tanulnom viselni a melleimet, és őrültség nem hangsúlyozni, akinek ilyen testi adottságai vannak. Én ezt tudom, hangsúlyozom is, ha táncolok, de ez most más nem? Nagyon nem szeretném, ha nem a megfelelő ruhában lennék, és kínos helyzetbe hoznám a partnerem.
Szóval nem akarok túl öreges lenni, de túl kihívó sem. Azt sem szeretném, ha egy oda nem illő, vagy illetlenül sokat mutató ruhában hoznám kellemetlen helyzetbe magam, és a kísérőmet. Nem igazán érzem még, hogy mi a megfelelő, és soha nem is jártam ilyen helyeken, hogy lenne egyáltalán elképzelésem.
Segítenétek?


Itt van néhány ezek olyan egyszerűek – de nem túlságosan?
1. 
 2.
 3.
 Ez nekem nagyon tetszik.

Ezek strasszosak, de nem túl sok egy orvos bulira?
4. 
 5.
 6.
 7.

Ezek meg hosszúak, de ennél estélyesebbet nem vagyok hajlandó, szóval olyan bő rokokós mennyasszonyit, azt nem, de lehet, hogy ez is sok a 19 évemhez? Vagy nem?
8. 
 9.
 10. Talán ez a fekete nem lenne rossz? Vagy sok?

Jaj, segítsetek már!:)

Kiválasztanátok egyet-egyet mindegyik stílusból, és egyet, amibe most menjek?
És gondoljátok hozzá, hogy szőke vagyok és nagyon világos szemű, meg 165 és kerek lent meg fent is!

Mert nem elég ez a bál, még lesz néhány jelenésem, pedig nem örülök neki, de majd elmesélem.

Mindegyik pasi engem akar magával cipelni, ráadásul még az összes kínai ünnepre is hivatalos vagyok!:/ Úgy mondták, nem meghívni, ez kötelező!:)
Kicsit meg vagyok rémülve ettől az egésztől. Nem szeretek társaságba járni, soha nem is jártam. Mi nem mentünk bulizni, mert az volt a munkánk. Inkább otthon pihentünk és beszélgettünk a többiekkel, az volt az igazi kikapcsolódás. Azt se tudom, hogy kell viselkedni egy ilyen helyen. Az itteni operaházban lesz bál, meg vállalkozók bálja, orvos bál, ügyvéd bál, és ráadásul Nyurga bulija, ahol nemzetközi szinten lesz képviseltetve a brüsszeli székhelyű munkahelye. Anyu szegényke már nem tud megjelenni, hát mondjuk nem is akar, így mind engem akar vinni!

Cipőm az van kettő is, még a ballagásomra kaptam tőle, és nagyon vigyázok rájuk, egyszerűen nem merem használni őket.
De ott van még a táska!


Őt kaptam karácsonyra, egyszerűen imádom. Mindig egy ilyen világos táskát szerettem volna, eredetileg baglyokkal, de ez is gyönyörű. De jó ez ilyen helyre? Vagy kinevetnek vele? Mert végül is ez márkás, és olyan pici kézitáskám nincsen. Van még ilyen márka egy feketében, de az még talán nagyobb.  Jó ez ilyen helyre?

Nagyon szépen köszönöm, ha írtok, és segítetek választani.

Mindenkinek szép hétvégét kívánok!
Puszi, Luna


u.i.: Azt mondják itt, esküvőre nem illik se fehérbe, se feketébe menni, csak ha kérik. Nem tudom, ez valóban így van-e, minden esetre nem reszkíroztam meg. 
Íme, a kedvencem! Ebben vezényelem le, életem első esküvőjét – igazából második, mert a Barbiét is megszerveztem – szóval, ő lesz, mert ebben tudok mozogni, meg rohangászni és énekelni, és egyszerűen imádom. Még az sem érdekel, ha kinevetnek!
Vélemény?
 Csak pántja is van, és az a valami nem lóg ott középen.
És barna!:)


És még valamit....
Drága Reni!
Napok óta, ha van egy kis időm, leülök, hogy megírjam azt a levelet. Aztán csak ülök a gép előtt, amíg el nem hívnak. Nem könnyű, de össze fogom szedni magam és megírom, és köszönöm a Tiedet, meg a türelmedet is!
Kedves Kata!
Tőled is egy kis türelmet kérek! Köszönöm a levelet. Nagyon örültem neki, elkezdtem nézni, és szégyellem bevallani, de elaludtam, pedig annyira érdekel, de valami baj van velem!:(
És szeretett lelki gurum!
Ahogy lesz egy kis időm, és te is ráérsz, jelentkezni fogok, és már alig várom. Csak ezt a két napot most tudjam magam mögött!:)
Kedves szerkesztőm!
Sokáig gondolkoztam azon mit is írhatnék arra a levélre. Igazad volt, nagyon sírtam, de az jó, ha az ember a meghatottságtól és a boldogságtól könnyezik.
Megvallom őszintén, egészen másfajta kérdésre számítottam.
Nem is tudok rá mit mondani, mert nem találok rá megfelelő kifejezést, szót, hogy elmondjam mennyire hálás vagyok már a gondolatért is, hogy mennyire megérintettél.
Azt mondják egy férfi szívéhez sok út vezet, egy édesanyához pedig a legbiztosabb, ha a gyermekéért teszel valamit.
Csak egy egyszerű köszönömöt tudok mondani, de az biztos, hogy soha, amíg csak élek ezt nem fogom elfelejteni!
Puszillak benneteket, Luna

18 megjegyzés:

  1. Én nagyon sokat járok bálokra. A fekete egyértelműen túl sok. Egy ilyen esemény elegáns és lehet, hogy te fiatal vagy, nem is erőltetnék rád egy nyanyás ruhát, de számítanod kell rá, hogy leginkább nálad idősebbek lesznek ott. Ha választani kéne akkor én erre a kettőre szavazok. Tapasztalt bálozóként (18 évesen, több, mint 15 bálon voltam már) elmondhatom, a ruhaválasztás nagyon nehéz. Fontos, hogy jól érezd benne magad, de az is, hogy ne üss nagyon el a többiektől, mert az is kiválthat rossz érzéseket. Én mindenesetre ezt tudom neked ajánlani, hogy valami hasonlóban gondolkodj és maradj a fekete, krém, fehér, sötétkék színeknél,ezekkel nem lehet mellé lőni.
    http://2.bp.blogspot.com/-VjXVMm2fktI/VLmAyYB87NI/AAAAAAAAD9A/esMEJUNRJoE/s1600/f24f69781faf402cd0e237dd2612dc9e.jpg
    http://3.bp.blogspot.com/-7qi1TZQ_U6k/VLmBwSLgrmI/AAAAAAAAD9o/odqk8Qasr4M/s1600/83828ad90054b6de27c10496b6149101.jpg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm a tanácsot!:)
      Nekem mindkettő nagyon tetszik! A fehérrel az a baj, hogy nem merném felvenni. Pedig amióta az eszemet tudom, szeretnék egy ilyen tollas aljú ruhát!:) Most mégis így elsőre merész ötletnek tartom, de az biztos, hogy mindenképp lesz egy ilyen darabom. Talán a következő bálra - vagy szezonra - már bátrabb leszek!:)
      A krémszínű viszont nagyon tetszik!:)
      köszi, hogy írtál.
      puszi, Luna

      Törlés
  2. Szia Luna!
    Őszintén az előző komihoz hasonlóan én is azt tanácsolom, hogy olyan ruhába menj, amiben jól érzed magad. Egyébkén külön dress code-ot szoktak megadni nívósabb helyeken. Személy szerint nekem a 2., 3. és 8. ruha tetszik, de ez egyén függő! :) A táska viszont szerintem..., valami más kell ezekhez a ruhákhoz. Szeretném leszögezni, hogy nem vagyok stylist! :) Remélem egy kicsit tudtam segíteni. Jó készülődést!
    1olvasó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Tudod, az a baj, hogy én csak joggingban, vagy egy rövid sortban érzem jól magam!:) Hozzá egy lapos papucs leginkább!:)
      A dress code sokat segítene, de a meghívón az áll, "az alkalomhoz illő öltözékben":/ Hát ugye, ez nekem nem sokat segít!:)
      A vajszínű az nekem is nagyon tetszik, a 2. az a baj, hogy már van egy barna ruhám, inkább egy másik színt szeretnék!:)
      A 8-as tulajdonképp esélyes, még a színe is jól állna talán. A fazonja minden esetre tetszik!:)
      Teljes a tanácstalanság, pedig már szorít picit az idő!:)
      Köszönöm, hogy írtál!
      puszi, Luna

      Törlés
  3. Szia Luna!

    Nem vagyok báli szakértő!
    Szerintem jó választás lehet az 1. számú, mert elegáns, visszafogott és fiatalos is egyben, nem túl rövid, nem kihívó, de megmutatja, hogy milyen csinos a viselője. :)
    A hosszú ruhák közül talán a bordóra szavaznék. A feketénél nem tetszik, hogy ott lóg az a valami az elején... :)
    A kis barna ruha is nagyon szép!
    Táskaszakértő sem vagyok. Ez a VL táska talán túl színes, nem elég elegáns a ruhákhoz képest, és ha ilyen sok megjelenést terveznek Veled, akkor szerezz be egy másikat is. Azok a pici estélyi ruhához való táskák mire jók, azon kívül, hogy mutatósak? Semmi nem fér bele, állandóan fogdosni kell, nem tudod vállra akasztani, szóval csupa nyűg lehet. :/ Biztos nem normális, de nekem mindig ilyen földhözragadt gondolataim támadnak! A zöld hosszú ruhában például biztos nem lehet menni rendesen az uszálya miatt...

    Majd írd meg azért, hogy mire esett a választásod. :)

    puszi

    Dina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dina!

      Annyira aranyos vagy, tudod!:)
      Hát nem lesz könnyű, most már látom! Megmutattam a Petinek a kék ruhát, mert hát mégis csak ő hívott, és nagyon fontos neki, hogy elkísérjem, és ragaszkodik hozzá, hogy ő fizesse mindkét ruhámat. Mert két bál is lesz, mint utóbb kiderült!
      (Még bizonyos fokig a házimunkából is kivette a részét, felmosta az alsó részt a medencénél meg a fallabda szobát, annyira igyekszik!:))
      Azt hittem majd elégedett lesz, erre azt mondta, ez a ruha gyönyörű, csináltasd meg, ha tetszik, és majd felvesszük ha fagyizni megyünk, de most olyant akarok, hogy mindenki észrevegye, hogy velem van a legszebb nő! (Ő mondta!:))
      Bármit mutatok, nem jó neki, ha azt mondom hosszú, akkor meg a varrónő lázadozik, hogy ilyen lábakat vétek eldugni. Mutattam a 9.bordót, na, azzal nagyjából kiegyezett, szerinte akit olyan bőven mért Isten fent mint engem, annak meg kell mutatnia mije van. :/
      Végül a színben megegyeztünk, egészen sötétzöldben szeretném, ami szinte fekete. Mondtam, van hozzá egy arany szandim, olyan táncos, jól fogja a bokám, az jó lesz, csak egy kis táska kell, mert szegény tatyómat leszavazták! Belátom, hogy valóban nem oda való!
      Mr.dilidoki elkocogott egy meglepetésért.
      Elhatároztam, hogy az 5. zöldben fogok menni a kínai újév ünnepre, mert JJ-ék meghívták az egész családot! Olyan kis bohókás ruha, nagyon tetszik!:) Ők is olyan kis furák!
      Tiszteletbeli kínaiak lettünk!:) Aranyos emberek csak nekem mind egyformák!:(
      Aztán persze nem bírtam magammal, és gyors megnéztem, mit jelentenek a színek a kínaiaknál.
      Közben befutott a Peti egy meglepetés aranyszínű kistáskával a ruhámhoz.
      Örültem, de mondtam neki, jaj, nézd, mit olvasok a zöldről! A kínaiaknál a gonoszság színe!
      Erre kicsit rezignált lett, hogy akkor milyen színű lesz?
      Mondom talán a lila, az nemességet jelent, hát most csak nézzél rám!
      Erre ő, és a lilához jó az arany?
      Inkább az ezüst, de nem fontos.
      Erre elrohant dühösen, majd megdicsőülten berongyolt egy arany egy ezüst és egy fekete táskával, ráadásul vállra akasztható, és bele is dugható a szára, szóval jók.
      Azt mondta, az eladók szerin ezzel a hárommal kimerítettem mindent, ezek minden színhez passzolnak. Szóval táskailag rendben vagyok.
      Azért ne gondold, hogy akkora áldozat volt tőle, kiderült az eladó kislányok nagyon is boldogan szolgálták ki, még kávét is kapott a nagy válogatásban.
      Mondtam is neki, áruló, hát más kávéját iszod?

      Örülök, hogy tetszik a barna ruha! Annyira jól éreztem benne magam, és nagyon, de nagyon jól sikerült az esküvő! Én nem tudtam, de ezek a bohókás koktélruhák úgy készülnek, hogy alul van egy szűkebb réteg, így ha forgok nincs kint a fenekem belőle. Szóval tökéletes volt, imádtam benne lenni, olyan szépnek, tökéletes üzletasszonynak éreztem magam. Igazán!:) És ez ritkaság esetemben!:)
      Majd elmesélem a következő fejezetnél!:)
      Puszi, Luna

      Törlés
  4. Szia Drága!

    Először is ne tessék pánikolni! Olyan talpraesett vagy biztosan jól oldod meg a helyzetet. A ruha választáshoz, a meghívóban vagy a báli értesítőben nincsen az öltözékre vonatkozó előírás? Olyanra gondolok, hogy koktélruha, vagy nagyestélyi stb. Mert ez ugye egyből meghatározná mik közül válassz. Nekem ahogy az eseményt leírtad egy elegánsabb, konzervatívabb estély rémlett fel lelki szemeim előtt. Ezért valami visszafogottabb színt választanék. Szépek az élénk színek és biztosan jól állnak neked, de azzal el is intézed, hogy egész este te legyél a figyelem középpontjában. Szóval színben a fekete általában jó választás szokott lenni, vagy a púder színek is nagyon szépek (ha nem akarsz sötétet). Nekem tetszik a 3-as ruha, mondjuk hosszú szoknyával abban a lágy esésben? Mindenképpen olyan fazonra törekedjél, amiben könnyen tudsz mozogni, és kényelmes, nem feszengsz benne egész este.
    A táskára vonatkozóan. Gyönyörű az a LV táska, de szerintem ilyen helyre nem illik. Lehet, hogy sok minden nem fér el egy borítéktáskában, de egy ilyen ruhához sajna az dukál. Zsepit, rúzst vagy szájfényt azért bele lehet gyömöszölni, és némelyikhez tartozik valamilyen szép lánc szerű pánt is, hogy ne kelljen egész este kézben tartani.

    Remélem tudtam segíteni. Majd írjál, hogy döntöttél, és milyen volt a bál.

    Puszi Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:)
      Úgy gondolod, talpraesett vagyok? Hát nem tudom!
      A meghívón az áll, „az alkalomhoz illő ruhában”:). Azok ott nyilván mind tudják mit is jelent ez! Nem úgy a kis bevándorló európai.:)
      Itt annyira nem ismerik a Hazánkat, hogy sokan azt hiszik a háború elől menekültünk ki. Még kaptam egy címet is ahol segítik a menekülteket, meg eligazítják őket, a bürokratikus ügyekben.:) Nem mondom senkinek, hogy az enyém a hely, csak, hogy ott dolgozom. Jobb így!
      Nincs semmi bajom a sötét színekkel, sőt! Csak azért nem akartam feketét, mert tudod, néha vannak ilyen furcsa ötleteim. És most elhatároztam, hogy ha tartunk valami rendezvényt, vagy azokat a nemzetiségi napokat, amin most dolgozom, - majd írok róla – akkor majd mindig fekete ruha lesz rajtam. Tudod, mint a menedzsereknek, csak nem fekete öltöny, hanem koktélruha vagy estélyi, az alkalomtól függően.
      A varrónőm az itteni korcsolyásoknak készíti a ruháikat, gyönyörű strasszos meg köves díszítéseket csinál, elképesztő türelme van hozzá, meg kézügyessége, és nagyon barátságos áron varr.
      A barna ruhám egyszerűen tökéletes lett! Gondoltam csináltatok vele pár darabot és majd váltogatom őket, aztán ha lesz pénzem, majd mindig bővítem a munkaruhatáramat. Másra úgy sincs szükségem, van mibe járnom. Egyre jobban tetszik ez a vendéglátás!
      Ma munka előtt beugrottam hozzá, hogy újra lemérjen. És nagyon hülye helyzet lett az egészből!
      Nem tudom mi történt, hogy miért van, de reggelre iszonyatosan bedurrantak a melleim. Feszülnek, és még félszer akkorára duzzadtak, mint eddig. És annyira érzékenyek, még attól is fáj, ha hozzáér a pólóm. Nem akarom megkérdezni a nővéremet, mert akkor megint óbégatni fog, állandóan orvoshoz akar küldeni, hogy vérszegény vagyok, azért aludnék állandóan. De arra gondoltam, hogy lehet, attól a sok hülyeségtől amit szedek, mert mindenki vitaminnal tömköd. Kényelmetlen, fáj ha táncolok, és folyton beleütközik a kezem. Mostantól nem szedek be semmi vitamint, remélem elmúlik.
      Már készül a leveled, igyekszem!
      Tudom milyen elfoglalt vagy, köszönöm, hogy írtál!:)
      Puszi, Luna

      Törlés
  5. Szia Luna! Én már több bálon is voltam, és általában megadják a dress codot, az szerintem sokat segít. Egy orvos bálon általában hosszú ruhában illik megjenenni, de szerintem Peti mindenképpen érdeklődjön, hogy mi a szokás arrafelé. Ha nem kell hosszú ruha, hanem elég a koktélruha is, akkor mindenképpen valami egyszerű, elegáns legyen. Az általad mutatottak közü a kéket (1), a lilát (4), a fehéret (7) és az utolsó barnát javasolnám, de egy kicsit hosszabb változatban (úgy térd fölött egy tenyérrel legyen az alja). Az első három szerintem hosszú változatban is nagyon jó lenne, és ezeket bármikor felvehetnéd egy elegáns bálon, megnyitón, stb. más eseményen később is. Szerintem feketét semmi képpen ne válassz. A táska kérdésében nekem is az a véleményem, hogy ilyen helyre csak boríték táskát lehet vinni, a képen lévőt biztosan nem, azért megszólnának, és biztosan nem éreznéd jól magad miatta. Érdemes olyat keresned, aminek vékony lánc pántja is van, mert akkor nyugodtan tudsz táncolni is vele. De ha a ruhát varónő készíti, akkor csinálhat hozzá olyan csuklóra akasztható kis "szütyőt", amivel szintén tudsz táncolni is, és ha álló fogadás van, tudod mindkét kezedet használni az evésnél. A cipődről nem írtál, de a jó ha a táska valamiben rímel a cipőre is.
    Olyat válassz, amiben jól érzed magad, nem szoronsz, feszengsz még a ruha miatt is.
    Puszi Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Megfogadtam a tanácsod, és kértem a Petit, hogy érdeklődjön a bál minősége felől. Azt mondta, hogy biztos nem álló fogadás lesz, mert nagyon komoly professzorok, meg az igazgatóság is ott lesz, szóval inkább olyan flancolósra készüljek.
      Nagy átalakításokat tervezek a bárban, igyekszem spórolni, úgyhogy cipőt biztos nem veszek magamnak. Van egy arany szandim, ami bokánál kapcsolódik, jól tartja a lábam, lehet benne táncolni és csinos is. És van két márkás fekete cipőm, amiket a ballagásomra kaptam a barátomtól, nagyon nem is merem hordani őket, csak valami jeles alkalomra, mert sajnálom felvenni. Az egyik egyszerű fekete és a talpa piros, a másiknak meg a bokámnál három pár lánc van a két oldalára erősítve, és hullámokban rálóg a sarkára. Annyira szép! És most már kistáskám is van, szóval ezen a téren rendben vagyok!:)

      Had meséljek el valamit! Nagyon nagy szerencsét hoztál ám nekem, nagyon hálás vagyok!
      Tegnap csak szenvedtem nem is tartottam órát, mert megőrültem annyira érzékenyek voltak a megnagyobbodott melleim. A varrónőnek is felugrott a szemüvege a homlokára mikor méretet vett és összehasonlította a régivel. Hát ez van!:/
      De tegnapelőtt, gondoltam kicsit lazítok egyet és bekapcsoltam a kimásolt zenéket, tudod, amit küldtél.
      Nem tudom mennyit olvastál rólam, de nekem a zene és a tánc az életem! Ha zenét hallgatok, vagy táncolok, akkor arra az időre én kizárok mindent, elfelejtek minden bajt meg fájdalmat, akkor minden tökéletes, és semmi rossz nem ér el a világból.
      Mikor elvesztettem a kisfiamat, sokáig nem tudtam zenét hallgatni se zongorázni, mert nem akartam, hogy kizökkentsen abból a fájdalomból és gyászból, amiben voltam. Nem tudom, mennyire sikerül elmagyaráznom, amit szeretnék. Úgy éreztem, ha zenét hallgatok, akkor megbántom vele a kicsit, mert egy rövid időre boldog leszek, és nem fogok addig rá gondolni, meg nem fogom érezni azt a fájdalmat, amit akartam, mert megérdemeltem!
      Szóval elkezdtem hallgatni ezeket a dallamokat, és nagyon furán hatottak rám. Nem mondhatnám, hogy megnyugtattak, inkább felkavartak, és volt egy, amin néha olyan furcsa dallam jött, tudod, vájt fülű vagyok, és nem éreztem odavalónak azt a pár hangot, és valahogy sírnom kellett tőle.
      Van néhány furcsa szokásom, például ha nagyon koncentrálok, átélem vagy izgulok, mert több ember előtt szerepelek, lehunyom a szemem, és ezzel kizárok mindenkit. Persze nem akkor mikor egy tízes forgást csinálok, nehogy elterüljek!:)
      Meg éneklés közben van egy sajátságos kéztartásom ilyenkor, az öcsém folyton ki is figuráz, ha engem utánoz.
      Szóval felvettem a gyakorló ruhám, ez egy fekete sportmelltartó meg egy fekete jogging, rá egy jó hosszú és bő trikó, lementem a szőnyegre, rákoncentráltam és csak úgy borzongtam tőle. Aztán elkezdtem táncolni, de csak a földön. Hihetetlen érzelmeket hozott elő belőlem, nagyon jó volt, mert egy kicsit megtisztultam, kiadtam magamból a feszültséget.
      Mivel rúd táncolok, elég erős a karom. Nem probléma a kézen átfordulás, fél kézzel is simán megtartom magam. A lényeg, hogy csak a földön forogtam, átfordultam, hátra szaltóztam, meg spárgáztam kézenállásból, max feltérdeltem és úgy dobtam magam hátra. Teljesen belefeledkeztem, és képzeld, nem húztam el a szalagfüggönyt, nem csak bent, de még kint is megálltak és néztek.:)
      Aztán bejöttek néhányan, hogy ilyen táncot is lehet tanulni? Akkor járnának!
      Azt gondolják ezek a lusta tengerentúliak, hogy ha a földhöz közel marad a fenekük, akkor nem nehéz a tánc. Egy kicsit más itt a mentalitás, gondolhatod, van olyan tanítványom, aki már a lazító, bemelegítő gyakorlatok alatt elsírja magát, hogy elfáradt. Hát azért ez nem egyszerű, hozott anyagból dolgozom ugye, és szeretem a kihívásokat, de azért ez fáj a lelkemnek, és meg sem sérthetem, mert akkor nem jön többet.
      De a lényeg, hogy ennek a kis epizódnak köszönhetően lett egy kis csoportra való emberke, akik táncolni szeretnének. Hát rajtam nem fog múlni!
      Na, elkalandoztam kicsit, csak szerettem volna elmondani, mekkora szerencsét hozott nekem a leveled!:)
      Köszi, hogy írtál!
      Puszi, Luna

      Törlés
    2. u.i.: A szütyőről jut eszembe! Szütyőkéje a nővéremnek volt az esküvőjén. Mit gondolsz mi volt benne? Antibakteriális kézmosó!:) Aztán mikor kollektíve bömböltünk az anyakönyvvezető osztogatott papírzsepit:)

      Törlés
  6. Kedves Luna!

    Nem vagyok nagy ruha- meg bálszakértő, de szerintem az 1-es jól állna, mert megy a szemedhez és általában a szőkéknek előnyös a kék. :) Nem kirívó és a hossza tökéletes, én nem is tudnék rövidebbet felvenni, mert nem érezném magam jól benne. Ha a 3-ast és a 6-ost meg lehetne egy picit hosszabbítani, akkor azokról is lehetne szó. A 9-es nekem a kedvencem, mert különleges a fazonja, bár, lehet, hogy nagyon elütne a fehér bőrödtől, talán ha valami pasztell színben varratnád?! :)
    A táska valóban túl nagy, és bár én sem szeretem azokat a kis szütyőket, mégis olyasmit kellene választanod, pl. egy kis pánttal, ami akár lehet gyöngyből is (ahogy felettem említették) és azzal már könnyebb bánni, mint egy kézben foghatóssal. A LV-nak nincsenek ilyen elegáns táskai? Itt vannak jó ötletek: http://ourfashion.blog.hu/2010/03/17/estelyi_taskak_megaposzt

    Nagyon kíváncsi vagyok, melyiket választod, mindenképpen oszd meg velünk! Sok sikert a bálra!

    Puszi, Jonesy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      A 3. ruha nekem a kedvencem. Elkészítetem a varrónővel, bár lehet, hogy egyik bálra sem lesz megfelelő, de egyszerűen beleszerettem!:) Imádom ezt a színt, főleg barnával kombinálva, egyszerű, mégis tökéletes – hát legalább is szerintem!:)
      Én jobb szeretem a zöldet a kéknél, és állítólag jól is áll nekem. A szemem meg annyira világos, hogy igazából tök mindegy, mit veszek fel hozzá. Lehet, szürke, vagy kék, koszos fehér akár az ég, ha nagyon világos, igazából csak egy vékony körön látszik hogy kék, ami körülöleli, szóval nem mérvadó!:)

      Nem tudom, hogy milyen táskái vannak még az LV-nak, mert sajna nem vagyok törzsvásárló. Azt a kettőt, ami van, úgy kaptam, és valószínűleg jó ideig nem lesz másik, mivel nem igazán állunk úgy anyagilag. És megvallom, nem is szeretek olyan helyeken vásárolni. Annyira nem odavalónak, esetlennek meg idétlennek érzem magam az ilyen előkelő üzletekben, ahol az ember mellett futnak, és kínálgatják, meg közben mustrálgatják. Persze lehet, csak én vagyok nagyon gátlásos, de leginkább neten szeretek vásárolni. Az a tuti, ott senki se bámul!:)

      Hű, ezek a táskák valóban nagyon szépek! Különösen az első kettő tetszik.
      Most már nekem is van 3 féle is, de azért nem ennyire szépek. Az ezüstszínűn hasonlóan, nekem is oldalt van néhány kő, a fekete meg olyan mintha csipkével lenne borítva. Az arany az csak arany, de szépen ráncolt az anyaga, szóval szépek.

      A ruhám készül, de fogalmam sincs róla. Engedek a dokinak, mert nagyszerű, önzetlen ember és hihetetlenül meglepett néhány dolgával, a vállalkozásaimmal kapcsolatban. Majd elmesélem a következő fejezetben, rengeteg tervem meg ötletem van.
      Szóval úgy vagyok, mint Cinderella, csak én nem a tündér keresztanyától, hanem egy pszichológustól kapom a ruhám. Úgy megyek majd próbára, hogy bikini lesz rajtam, és a szememre tesz egy alvós szemvédőt, vagy mi a neve. Szóval semmit se fogok látni, totál meglepetés lesz a ruha, mikor elém teszi a dobozban. Nem félek, hogy nevetségessé tesz, hiszen mellette leszek, és tudom, hogy szeret engem, de azért kíváncsi vagyok!:)
      Ráadásul kettő, mert dupla bál lesz, előbb az orvosoknak, aztán a nővéreknek meg az egyéb személyzetnek. Szerintem ez diszkrimináció a doki szerint praktikus, és jobb buli lesz a nővérekkel, mint a fapofa professzorokkal meg a savanyú professzornékkal.
      A nővér bálra néhány orvost is meghívnak. Pl a jóképű, független, új pszichodokit. Aki velem akar villantani, aljas indokból, el se hinnéd milyen rafináltak ezek a férfiak! Engem használ fel az alantas céljaira, ezért nagyon dögös kell legyek a nővér bálon. Állítólag teljesen körbezsongják, szinte már a zaklatásig fajul a dolog. Ő meg nem akar komoly kapcsolatot, de szívesen hagyná magát elcsábítani. A barátnőjeként fog bemutatni, és hűen fogja alakítani a szerelmes férfit. Szerinte a látványom magáért beszél majd, nem kell magyarázkodnia, a nők gyűlölni fognak, és boldogok lesznek, ha elcsábíthatják tőlem legalább egy alkalomra.
      Hát most őszintén? Ilyen lenne a női lélektan? Biztos sok igaz barátot szerzek majd a bálon! Nem ilyen szerepre vágyik minden nő?:/ Inkább nem mondok semmit, mert ez a pasi a legjobb barátom, de azért sokat elmond az egészről, hogy annyira jó barátok lettek a skandinávval!:/
      Így a ruhákról majd csak a bál után tudok beszámolni!:)
      Köszi, hogy írtál!
      Puszi, Luna

      Törlés
  7. Szia!
    Ha nem akarsz a középpontban lenni, szerintem is inkább fekete/bézs/világos ruhát válassz, ne pirosat, kéket, zöldet. Mint írták, így biztosan nem téged bámul mindenki. A ruha hossza max. térd föl érjen, ne legyen rövidebb. Nekem mindegyik fazon tetszik, attól függ, hogy melyik áll jól neked. Azt, hogy rövid vagy hosszú, nem tudom. :) A táska pedig mindenképpen kicsi borítékfazon legyen, ide max. szájfény, pótharisnya, stb. kell, semmiképp egy normál hétköznap használt darab, mert hiába márkás meg szép, ide túl nagy. Állítólag már nem divat/kötelező a táska-cipő szín párosítása, de szerintem mindenképp ad egy keretet, ha ugyanolyan színűek. De a kis varrott szütyő is jó ötlet, ahogy írták már.
    A viselkedés miatt ne aggódj, ott is csak emberek vannak, és ha (már bocsánat) nem iszod le magad :D nem hiszem hogy kellemetlen helyzetbe tudod hozni a dokit. :) Mosolyogj és bólogass. :D
    Majd számolj be róla, hogy milyen volt.
    Puszi
    Porcica

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Hát én egyáltalán nem szeretném azt a központot, de a doki ezt tervezi velem, legalább is a nővérke bálon.
      Már nagyon hiányoztál! A hét legjobb tanácsa: ’Mosolyogj és bólogass!”
      Megígérhetem, ezt a tanácsot pontról pontra be fogom tartani!:)
      Elgondolkoztam, ezen a szájfény pótharisnya dolgon, és mire feleszméltem készítettem egy listát.
      Elég földhözragadt tudok lenni. Szűz jegyű, és tudnod kell, én mindig rendezgetek, elemzek, tisztaság és áttekinthetőség kell legyen körülöttem. Ha buli van, nem számít, bármit lehet, de utána bőszen pakolászok. És hogy két nő nevelt, az anyu meg a nővérem, akiről ugye, hát lehetne mesélni.
      Na, szóval nekem akkora táskáim vannak, hogy ha lenne gyerekem, őt is simán tudnám benne hurcibálni, és tele vagyok kis szütyőkkel.
      Van kedved megnézni, hogy én miket hordok magamnál?:)
      Van egy, amiben a sminkcuccaimat hordom – bár nem festem magam csak itt bent a szememet feketével – de legyen minden sose tudni!
      Van egy, ami egészségügyi – tampon, betét, görcsoldó, gyógyszer fejfájásra, hányingerre, wc papír egy zárható nejlonban, és ragtapasz.
      Van egy, amiben nedves törlő, papírzsepi, antibakteriális lemosó, gázspray, és egy kutyariasztó – legalább is a Dani esküszik rá, szerencsére még nem kellett.
      Gondolkozom egy pisztolyon is. Itt egész más a mentalitás, és hatalmasak a távolságok, és inkább megyek börtönbe, minthogy még egyszer valaki hozzám érjen!
      Van egy – ez Brüsszel óta – amiben egy túlélő műzliszelet, töltetlen savanyú cukor, kiskanál, egy pici üveg ásványvíz, tik-tak, 10 dollár és egy tartaléktöltő van. (ha majd elmesélem a brüsszeli kalandunkat ez teljesen érthető lesz!:))
      Van egy, amiben túlélő varrókészlet – ugye mindig kelhet – tartalék zokni és tanga, hajgumi, meg egy cipőkanál van.
      Van egy, amiben egy pici utazó parfüm, spray, szájspray, fogkefe meg fogkrém, stift, testpermet.
      Egy spray, amivel ha befújod pl a közös zuhanyzót lefertőtleníti, és nem kell papucs a fürdéshez – ezt Bécsben láttam egy lánynál, a Barbi megőrült tőle, - kézkrém, bár ezzel inkább a körülöttem levő pasik kezét szoktam kenegetni, főleg az öcsémét, mert ahogy szereli a kocsit a hidegben kivörösödik neki és nem törődik vele. Én meg futok utánuk, mint tyúkanyó és kenegetem. Néha elhangzik egy-két máshol is piros, lekezeled, de ezt jobbára a barátom engedte meg magának, esetleg a dilidoki. Tudom, hogy sokszor az agyukra megyek:)
      Van egy, az e-könyvemnek – mert bármikor olvashatok.
      Van egy, a Sudoku játékomnak – imádom és minden logikai játékot.
      Van egy - még mindig egy rénszarvasos zokni – a telefonomnak.
      Egy kicsi cica formájú szütyő – ebben a pendrive-jaim vannak. Minden történtetem külön pendrive-n tárolom.
      Egy kutyus formájú – abban az MP4-em, a futáshoz.
      És egy törpe picuri pót esernyőm.:)

      És akkor még nem meséltem el mi van a kocsimban. Mert ott is kell 2 takaró, esőkabát, gumicsizma, papucs, 2 elemlámpa, tartalék jogging – bármi történhet. Ásványvíz, kaja, és egy hatalmasra nyitható F1-es esernyő – amit elragadott tőlem a nyugati szél, de nem adtam, inkább végig vonszoltattam magam az utcán….:), néhány szerszám, emelő meg ilyenek, és egy szike, mert egyszer húztunk egy autót még otthon, aztán meg nem tudtuk leszedni a vonóhorgunkra kötött kötelet, úgy kellett egy üzletből kést kérni,
      Hát nagyjából ennyi, asszem nem hagytam ki semmit. A nővérem sokkal precízebb nálam. Gondolhatod mi van, mikor benyit az öcsém szobájába, és az alsónadrágja a csillárról kacsint vissza!:)
      Azért ugye nem vagyok kényszeres?:)
      Puszi, Luna

      Törlés
    2. Ááááá, nem. :D De egy ilyen nővér mellett, azt hiszem eltörpülsz a rendmániáddal. :D Puszi, Porcica

      Törlés
  8. Szia!
    Szerintem a rövidnél és a hosszúnál is az első lenne a megfelelő a leírt testalkatodhoz. De én a hosszúra szavazok,mert az elegáns.A rövid inkább koktélruha, orvosbálba(ami gondolom elegáns rendezvény) a hosszú passzol.És a táska semmiképp.Az egy hétköznapi tatyó,nem báli.Oda olyan szép elegáns boríték táska való,amibe semmi sem fér... :) És elvileg a táskának és a cipőnek egyforma színűnek kell lenne.De ez csak az én "rongyhegesztő " véleményem... :) Viszont nem tudom,hogy nekem is írtál-e levelet,mert feltörték pár hete freemail-emet és azóta nem tudok belépni,mert letiltott. Tehát ha írtál,akkor ici-pici türelmet kérek Tőled.
    Jó szórakozást a bálra. Puszi: Meli

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Nagyon örülök, hogy jelentkeztél!
      Igen, én is úgy gondolom, hogy a cipőmnek meg a kistáskámnak egyforma színűnek kellene lennie, kivéve, ha ezüst táska kell, mert akkor csak fekete cipőm lesz hozzá.:/

      Bizony írtam neked, kedves rongyhegesztő barátnőm, és vártam ám nagyon, hogy válaszolj, mert kérni szerettem volna valamit, csak abban a levélben nem akartam még azt is!
      Szóval arról lenne szó, hogy említetted régebben, hogy készítettél már olyan babatakarót, amivel a picike alszik. És azt is mondtad, hogy szívesen küldenél nekem mintát, ha szeretném.
      Nos, hát nagyon szeretném, és megköszönném, ha megtennéd! Én már annyira várom a mi kis hercegünket, egy csomó mindent készítettem neki kézzel, mert úgy érzem, az sokkal személyesebb mintha megvenném. Persze meg is veszek mindent, de az más kérdés.
      Például készítettünk a Gabival, mert ő ilyen elektronikai zseni, egy pici lámpát, amit ő szerelt meg valahogy úgy, hogy ha bekapcsoljuk, akkor forog szép lassan. Én meg lámpaburát csináltam rá, úgy hogy állatfigurákat rajzoltam a világoskék anyagra, aztán kivágtam, és úgy erősítettük fel a vázra. És ahogy ég benne az izzó és forog körbe, az állatkák is futnak szép lassan a falon.
      Persze az idióta sógorom megjegyezte, hogy majd hányni fog, ahogy a kutyák, ha az ablakban kapkodják a szemüket a fák után. Nem kellett megvernem, mert apu hátba vágta, azzal, hogy az én fiam nem kutya, te ütődött.
      A Dani meg mikor már kapott levegőt csak annyit mondott, azért még hányhat!
      Mióta nincs a nővérem felügyelete alatt határozottan elszemtelenedett!:)
      Remélem nem lesz igaza.
      És készítettem én is egy takarót, neked köszönhetően állandóan azon pörgött az agyam. Aztán kitaláltam, és előszedtem a régi fotókat, rólunk, a dédikéről, meg a nagyszülőkről, és apu szüleiről is. összeválogattam egy csomót, aztán színesbe kinyomtattam, és egy akkora papíron, mint amekkora a kis puha takarója lesz, kiraktam és felragasztottam. Aztán elvittem JJ-nek, mert a kínaiak mindent el tudnak intézni, és megkértem őket, hogy ezt a lapot nyomtassák valahogy át a takaróra.
      Azt mondták már kész is, de majd akkor adják oda, ha meglesz a pici.
      Arra gondoltam, hogy milyen jó lesz, ha úgy alszik, hogy mi ott leszünk vele, és tudni fogja, hogy mindig vigyázunk rá. És ha majd nagyobb lesz, és már totyog és viszi magával mindenhova, akkor mi is mindig ott leszünk vele, és soha nem lesz egyedül.
      Ha jól sikerült, akkor ágyneműt is fogok készíteni neki, de azon csak az anyukája meg az apukája lesznek, hogy éjjel őrizzék az álmát, és soha ne féljen!:)
      Szóval előre is köszi a mintát, és ha akarod elküldhetem a levelet mégy egyszer nekem megvan!:)
      Puszi, Luna

      Törlés