2014. november 27., csütörtök

91/3. rész - Mielőtt feladnád, gondold végig...





Sara…

-         Mi tartott eddig? – fogad a kocsiban egy nyűgös pasi. – Ittál egy kávét is?
-         Nem hajat mostam – vágok egy vigyorgó grimaszt az arckifejezésére. – A szomszéd kisöreg feltartott. Meg egy pasi is…nézd, valami Kuvaja. Rikku Kuvaja. Milyen név ez?
-         Valami skandináv – felel bizonytalanul Brad. – Mutasd csak – veszi ki a kezemből a névkártyát és tanulmányozza vezetés közben. – Ice 1 Recing…nem mond neked ez semmit?
-         Nem – ingatom a fejem.
-         És mit akart?
-         Hogy készítsek ceruzaportrét az egyesület minden tagjáról, aztán ezzel díszítenék a falakat.
-         És elvállalod? – pillant rám kíváncsian.
-         Még nem tudom – vallom be őszintén. – Biztos rendesen megfizetnének, és jó lenne egy gyönyörű sírt csináltatnom az én kicsi Saramnak. De most már rendben leszünk amúgy is, ha utazom, ott kapok majd enni, csapatruhám is van, nem kell majd semmire költenem, tudok spórolni végre.
-         Igen….jó lesz neked egy kis utazás – figyeli az utat elgondolkozva.
-         Állj meg légy szíves a virágboltnál.

Az üzletben kisebb harcot vívok. Az eladó értetlenkedik, de végül odaadja a koszorúkra vételezett tartalék moháját az én mókusharcosomnak. Valószínűleg sokat nyomott mellettem a latba, a hetente vásárolt egyetlen szál fehér rózsa, amit cserélgetek az én kicsim sírján. Olyan picurka kis halom alatt nyugszik, hogy nagyobb csokor nem is férne rá.
Otthonról hoztam egy narancsot, mogyorót és diót a kis éhezőnek, ebből a mohából, pedig puha kis vackot tud majd magának készíteni télire.
Sietősen lépegetek az apró kavicsos úton. Mielőtt a kicsikémhez érnék, elfogy a szépen kialakított járda, már csak fű és lehullott lomb hever a névtelen sírok közt. Halk hívó szavamra az egyenetlen göröngyök közül egy bizalmatlan lompos farkinca és két apró hegyes fülecskés izgatott pofácska emelkedik fel. Hangom hallatán nekirugaszkodik, és hatalmas ugrásokkal rohan felém. Letérdelek ő meg befészkeli magát a kinyújtott tenyerembe. Magamhoz ölelem és puszilgatom az okos kis fejét, ami bősz mosakodásra készteti.






-         Nézd mit hoztam neked! – tartok a szája elé egy mogyorót.
Lelkesen kikapja a kezemből és majszolni kezdi.
Leteszem a földre, mellé pakolom a narancsot, diót, mogyorót. Végül egy jókora kupacba felhalmozom a puha fészekaljának szánt mohát.
Füttyög, prüttyög és száguldozik. Előbb elrágcsál néhány szem mogyorót, aztán dalolgatva hordani kezdi a mohát.
Bradley egy jókora terebélyes bükkre erősítette fel a házát. Nem is értem, hogy tudta olyan magasra felküzdeni azt a fészket. Nagyon lelkiismeretesen megdolgozott ezzel a mókus apartmannal.
A fa alig 10 lépésnyire van a kicsikém sírjától. A nyári napban kellemes árnyékot adó susogó lombkoronája alatt számos órát töltöttem el halkan beszélgetve, mesét mondva vagy az új lakásunkról beszélve a halott gyermekemnek. Mindenről beszámoltam neki, mintha élne és válaszolhatna, vagy legalább lenne véleménye a tetteimről.
 Rusty fáradhatatlan, ha a lakberendezésről van szó. Hagyom, hogy dolgozzon, a kis sír felé lépek.
-         Szia kicsi Saram – ülök le a padra. – Hogy vagy kicsikém? Nem fázol. Egyre hidegebb van, te meg itt a hideg földben..
Csendes szavaim közben leszedegetem a leveleket és a pár napos virágot a kis halomról. Ölembe veszem a mackót, leporolgatom, magamhoz ölelem és megpuszilom.
-         Vigyázz rá, nagyon vigyázz az én kis hercegnőmre, hogy senki se zavarja meg a pihenését. Kergesd el a gonosz ijesztő álmokat hozó koboldokat, csak kedves szép tündéreket engedj a közelébe.
Nézd gyönyörű hercegnőm, hoztam friss virágot. A kedvencünket, egy fehér rózsát – helyezem a kis sírra nagy szeretettel, és féltő gondoskodással rendezgetem a leveleit, mintha számítana. – Holnap újra jövök, mert aztán anyu elutazik néhány napra, de te ne aggódj, sietek vissza. Itt leszek, mire elhervad ez a virág!
Régóta levetettem már minden gátlásom és pont úgy beszélgetek vele, mintha egy élő hús vér emberke lenne, akit a karomban tartanék, ölelgetném, puszilnám és belenéznék mesélés közben a hatalmasra tágult csodálkozó kék szemecskéibe. A különbség csak annyi hogy én egy poros kedves bárgyú tekintetű medvével teszem ezt.


Kimi…

Mark már a házban várt. Még a repülőről felhívtam, nem volt kedvem egyedül lenni a lakásban. Egyenest a garázsba hajtok, mire felmegyek, már kávé illat üti meg az orromat, és egy üveg ásványvízzel jön elém, a tőle elvárt és megszokott kiegyensúlyozott mosolyával. Azt kapom tőle, amire most a legnagyobb szükségem van. És ez így van már hosszú évek óta.
-         Jó hogy itt vagy Mark – kapom el az üveget.
-         Történt valami? – faggat türelmetlenül, és zavarában a hóna alá vágja, a lelkesen dörgölődző senor Sangriát.
-         Valami? – nyögök bele az üvegbe, ahogy elveszem a számtól. - Hát, ha az valami, hogy az elmúlt 24 órában találkoztam a halott kedvesemmel, letartóztattak ittas vezetésért, vért vettek tőlem, aztán hugyoztam egy pohárba, néhány rám szegeződő tekintetet kereszttüzében, majd miután Newey kiváltott az előzetesből, egy aukción minden falról Kriszti bámult rám, akkor igen történt!
-         Részeg vagy? – mered rám, nyilván elakadt az ittas vezetésnél. – Mekkora botrány lesz? Mennyit ittál? Milyen volt az alkoholszinted? – bombáz a praktikus kérdéseivel, nekem meg a faszom kivan már, hogy mindenki csak a részegségig jut a környezetemben. Hát mi vagyok én? Egy élő vodkareklám? Szinte már nem is iszom, értetlenkedek magamban dühösen fujtatva, de egyedül is rájövök, hogy ez most nem a megsértődtem, és duzzogóst játszom ideje.
-         Most iszom! Mark, ha tudnád miken mentem keresztül, nem is csodálkoznál azon ha részegre szedáltam volna magam, de nem tettem. Észnél kell lennem, minden pillanatban várom Rikku hívását, lassan szétbasz az ideg – rogyok le a kanapéra.
Ajax mellém ül, és a fejét a combomra hajtja. Okos szemeit rám függeszti, egész testtartásával nyugtatni próbál. Az állatok megérzik a feszültséget, én pedig szinte vibrálok.
-         Péntek volt, péntek 13.-án pillantottam meg a képeit. Mindig is mondtam neki, hogy egy igazi magyar boszorkány.
-         De mi történt, mi ez a sok zagyvaság? Mesélj már Kimi!
-         Ha tudnád Mark! Azért nem is telefonáltam, mert őrültnek vagy részegnek hittél volna. Megtaláltam Mark! Kisu él!
-         Ez biztos? Ne éld bele magad újra hamis illúziókba.
-         Láttam! A saját két szememmel láttam őt Mark!
-         Micsoda? De hát hol? Beszéltél vele? Mit mondott? Miért nem jelentkezett eddig?
-         Nem beszéltem vele, mert lekapcsoltak a rendőrök. Azt hitték, részeg vagyok! Fogdában voltam baszd meg!
Röhögj, csak röhögj! – legyintek felé és vakaródzni kezdek tehetetlenségemben.
Épp befejezem a találkozás és a rendőr, aki félre értette a döbbenetemet, történetét, mikor megszólal a mobil. Szinte vetődök rá. Riku az!
-         Mi tartott ennyi ideig? – idegeskedek. Kihangosítom, nem akarom újra elismételni Marknak, ráadásul orvul az ölembe kapom a féltékeny kandúrt.
-         Az hogy Angliában vagyunk. Ha otthon lennék, már végeztem volna, és otthon innám az esti vodkámat.
-         Jó, kapsz tőlem egy egész kartonnal, ha valami jó hírrel tudsz szolgálni. Mond már, mi van?
-         Nos – köszörül zavartan – megtaláltam..
-         … és? – vágok közbe, mert rosszat sejtek ettől a tétova fogalmazástól. Ha minden rendben lenne, levegőt se venne, úgy hadarna. – És? – ismétlem meg élesen.
-         Minden rendben Kimi. Nyugodj meg, csak nem is tudom, hol kezdjem! Kriszti él, túlélte a balesetet. Valamilyen dezinformáció révén angol állampolgárnak hitték és átszállították ide a szigetországba. Itt folytatták a gyógykezelését, a lánynak teljes…úgy fogalmazott a kezelő orvosa, globális amnéziája van. Nem emlékszik semmire, a baleset következményeként. Nem csak rád nem, még a gyerekkorára sem. A nevét se tudja, semmit! Jane Doe-ként kezelték.
-         Mi? – nyögöm rekedten. – Te meg mi a faszomról beszélsz?  Mi az, hogy Jane Doe? Ki él ilyen névvel?
-         Nem ez a neve, de te is tudod, hogy az a Sara Faraday elutazott, most várnunk kell. Itt voltam a lakásnál, és találkoztam…beszéltem egy szomszéddal. Rengeteg dolgot sikerült kiderítenem, a kórházban is aprólékosan elmagyarázták Kriszti állapotát. Ha megtaláljuk nem szabad lerohanni, csak lassan, óvatosan kell a bizalmába férkőzni, mert összeroppanhat az elméje, ha hirtelen mindent elmondasz neki, képtelen lesz feldolgozni, így mondta az orvos. Nézd…ezt így telefonon nem lehet megbeszélni, nyomon vagyok, ez a lényeg! Visszamegyek a születésnapodra és mindent megbeszélünk, mielőtt lerohanod azt a lányt.
-         És most hol van? Meddig várjak még? – csikorgatom a fogaim.
-      A lényeg hogy megvan. Most már ne türelmetlenkedj Kimi. Kaptál egy második esélyt. Ami történt az csoda. Erre gondolj, és várj meg. Kisu él, egészséges, majd megtalálod, most várj, és hallgass meg
 És a gyerek?
-      Róla nem tudtak semmit. Kisu valószínűleg még ott Svájcban megszülte a kislányt. Ott kell kideríteni, hogy mi lett vele. Maradj nyugton, holnapra otthon leszek, és mindent megbeszélünk! Ígérd meg, hogy nyugton maradsz, ha már eddig titokban tudtuk tartani, ne most derüljön ki minden!





*  *  *




Ez a fejezetet úgy olvassátok, hogy fent a felhők között írtam. Nem a kedélyállapotomra értem, mert az a béka feneke alatt van, hanem a valós helyzetre. Hazafelé repültem, és a 7 órás utat valamivel el kellett töltenem. Gondolkozni azt nem akartam, inni se, mert szegény vagyok, így maradt az írás!:)

És most valami komoly!
Azt hiszem egy icipici szünetet tartok. Nem vészes, nem kell megijedni, csak mondjuk egy hét.
Nem az írással van bajom, inkább magammal. Egyszerűen képtelen vagyok Kimiről, vagy bármely más férfiről pozitív, kedves, vidám, főleg érzelmes dolgot írni. Nem megy!
Ez a vérszegény részecske, amit most kitettem, és amire kicsit se vagyok büszke, rengeteg energiámba került. Egyszerűen képtelen voltam megírni.
Csak egy hét, addig folytatom a másik történetem, ott nem ütközöm ilyen érzelmi akadályokba, meg azokból a részekből már megvan néhány, csak még nem néztem át.
Itt is megtörtént, hogy Bradley-val letegeződtek, aztán a következő részben újra magázódva írtam őket, mert annyira siettem, hogy nem néztem vissza és elfelejtettem.
Szóval a másik történetből hozok, mondjuk 2-3 részt, addigra lecsillapodik bennem minden és folytatom tovább. Magánéleti válságok többé nem befolyásolhatják az életemet.
Nem történt semmi, az élet megy tovább, holnap is nőnek a fák, és halnak meg emberek, meg szerelmek is. Ennyi! És majd írok is róla, ha nem lesz ennyire friss.
Olyan történt velem, amilyent a filmvígjátékokban látni, és jókat röhögünk rajta, de most annyira nem volt kedvem nevetni. Ahogy a reptéren sem, mikor leszálltam papucsban, csupasz lábbal, egy vékony rövid nyári ruhában a megmaradt ridikülömet szorongatva a hónom alatt.
Gondolhatjátok milyen édesen mutattam!:/
És most persze órákon át ültem a tesóimmal, meg a barátnőimmel az ágyamon, és csak sírtam és ölelgettem őket.
De tudom, hogy néhány hét, vagy inkább hónap múlva majd nevetni fogok ezen az egészen, ha eszembe jut, ahogy nem is lehetne megállni nevetés nélkül, ha nem velem történt volna.
A táncos barátnőm is felnevetett, és mondta bocs, de nem bírom ki, te tényleg ilyen birka vagy, vagy csak meg volt kötve a kezed?
Mondtam neki, igen meg volt kötve a jó modorral és az intelligenciámmal..
Ennyiben maradtunk.:)
De elég volt ez a mondat, meg még egy pár ahhoz, hogy jobban legyek, és már most néha képes vagyok nevetni. Tudtam én, hogy hova kell jönnöm!:)

Az öcsém itthon hagyta a kocsiját:), én meg, ahogy képes voltam összeszedni magam, már mentem is ki arra a régi poros útra. Volt a kisfiamnak virágja is és mécsese is. A testvéreim gondozták azt a kis keresztet, amit állítottunk az út szélében úgy, hogy ne lássák, ha csak elsuhannak ott az autók.
Vittem neki is egy szál fehér rózsát, amit úgy szerettem, és vele voltam legalább egy órát.
Nem akarok soha senkivel erről az óráról beszélni, de azt hiszem, ha az összeomlásnak vannak fokozatai, akkor én most már elértem a legalját. Innen már csak felfele vezethet út vagy sehova.
Aztán kimenetem a temetőbe, és az se sikeredett sokkal jobban. Képzeljétek két idős néni odajött és megkérdezték, rosszul van kedves? Olyan megható volt, hogy ott ahova mindenkit a fájdalom visz, valakit még megérint a másik fájdalma.
Gondoltam kiadok magamból minden feszültséget, mert ha haza megyek, onnantól egy új élet kezdődik számomra.
Most olyan vagyok, mint egy középkori nőszemély, úgy élek, ahogy mindig is szerettem volna. Mobil és internet nélkül. Nem kapcsolom be a telefonom, szortírozom a levelezésem, eltűntem, nem vagyok, el kell felejteni.
Anyu azt hiszi, még nyaralunk egy hétig, és a nővérem szólt a dokinak, hogy itthon vagyok, ha valami kiderülne, ne ijedjenek meg.

A doki szerint elfojtom magamban a fájdalmat, és úgy is feltör, hiába erőlködöm. Meg, hogy tagadásban vagyok, meg menekülök már megint, ahogy szoktam. Mert gyáva vagyok szembenézni a fájdalmammal, inkább az egyszerűbb utat választom. Pedig én erős vagyok, mindent legyőznék, ha nem lennék ilyen gyáva.:/
Az a fura, hogy nem is fáj. A doki szerint, a tagadó szakaszban vagyok. Menekültem, a fájdalmam elől, most pedig nem nézek vele szembe. Nem tudom, tény, ha eszembe jut ez az egész, nevetnem kell. Nevetek és sírok közben. Lassan már kérdésessé válik az épelméjűségem is!:)
Hát mondjátok meg nekem, minek ellenség, ha ilyen barátaim vannak?:)

A magam ura leszek, és ha elbukok nem áll majd senki elnéző halvány mosollyal a szája sarkában mögöttem. És nem kell többet megfelelnem és félnem, nehogy valami illetlent tegyek. Nem akarok rá gondolni, se a mosolyára, se a hangjára, a könnyekre a szemében, semmire.
Elterveztem mindent, és végre tetszik, amit látok, és tetszik az a lány is, aki a tükörben van. Végre büszke vagyok magamra, még ha két pandakarikát is viselek a szemeim alatt!:)
Egy ideje már éreztem ezt, letértem a jó útról. Ez nem az én utam. Nem az én életem. Én nem szeretem a drága cuccokat, a flancos kajákat, zavarba jövök a partykon. Más viszont mindent megtenne ezekért, mindennél fontosabb neki.

Soha még ilyen nyomorultul nem éreztem magam, és mégis olyan boldog vagyok.  Haza jöttem egy szál semmiben, még jó hogy a táskám mindig nálam van meg az útlevelem. Azt hiszem életemben először könyörögtem egy férfinak, hogy segítsen, kérjen bármit, mindent megígérek, csak segítsen.
Szegény végig pesztrálgatott, ha egyedül maradtam, kedves ember, hát azt hiszem egy darabig nem fog elfelejteni.
Könyörögtem neki, hogy juttasson ki a reptérre. Ő meg csak nem, nem mehetsz így el, baj lesz belőle, nem szabad.
Ráadásul a szavát vettem, hogy nem mondja el mi történt. Jobb ez így!
                 
A nap eddigi termése, lehet kicsit halláskárosult lettem, miközben kocsikáztam és dübörgött mellettem öcsém mélynyomója, a Chunami és a jó öreg Eminem. (Ja igen, tudtátok, hogy egy napon született Kimivel?:))
Gyakorlás közben csúnyán a lábam közé kaptam a rudat, egy megforgás után. Ez lila lesz, de úgy sem látja már senki!:(
Hétvégén már megyek dolgozni, addigra összeteszünk egy közös számot, mert külföldön most ez a menő. Itt többet tudok nekik segíteni, mint onnan kintről, és kell a pénzt a kitelepüléshez.
Szóval vannak ötleteim és terveim, hétvégeken kimegyünk az osztrákokhoz, csak péntek szombat, hét közben pedig 2-3 napot megyek itt táncolni. Hát igen, hiányzott! Alig várom, hogy visszamenjek! Én egy ilyen romlott lány vagyok! Ott érzem jól magam egy éjszakai bárban, ahol 5-ből 3 pasi megkérdi, mennyiért jössz szobára, vagy térdelsz le. De ezek legalább nyíltan teszik, nem álnokul a gazdagságuk mögé bújva, pazar partykon. És itt a lányokkal csak egy jó vendégért kell megküzdeni, nem egy pasiért. Mert az nem én vagyok, egyik se megy nekem.
Életem egyik legjobb bulijáról maradtam le! A skandináv egy ismerőse, búcsúzott és meghívtak minket is. Azt hiszem, ott jól éreztem volna magam, lett volna olyan, akivel még itthon találkoztam, de lemaradtam róla.
És mennyire jellemző, csakhogy tudatosítsam magamban, hogy hol is az én helyem. Hajnalban felkeltem, mert már nem bírtam többet aludni. Kimentem a wc-re és láttam, hogy nyilván folyt, mert csúnya sárga vízkőcsík van lerakódva. Úgy tűnik a tesóim még mindig lezserek, ha a takarításról van szó. Fogtam egy flakon vízkőoldót meg egy kést, és nekiestem wc-t takarítani. Nem jött le, végül egy apró kalapáccsal ütögettem a kés nyelét úgy szedtem le az összes vízkövet, és takarítottam ragyogóra a wc-t….egy jachtos medencés full extrás party helyett!:/

Fáj a fejem és nem tudom, hogy a betegségtől, vagy az itteni levegőtől. Mikor haza jöttem, perceken keresztül csak ittam a csapvizet, az isteni finom karsztvizet, ami kemény meg egészségtelen, de a legfinomabb a világon!:)


Kicsit még betegesen vagyok, de már nem a torkom, sokkal inkább a gyomrom!
Egy torkosborz vagyok! Mire felébredtem, ott volt a husi leves, meg egy hatalmas adag bekevert fasírt – amit mindig hajnalban csinált anyu, mert különben én megettem nyersen a részemet – de ez most külön ki volt rakva, és befaltam belőle. Imádom a kolbászhúst meg a bifszteket. Annak idején szegény kisfiamra is akkor kezdtem gyanakodni, mikor alföldön befaltam egy fél disznót.
A sógor meg hozott egy tálca sütit, lúdlábat, meg tátracsúcsot…hát igen!:/
Úgy érzem eléggé csapongó vagyok, de higgyétek el, emberfeletti teljesítmény volt ez most tőlem!
Legközelebb már nem fogtok semmit észrevenni a hangulatomon, ígérem!
Szép estét mindenkinek!
Puszi, Luna







13 megjegyzés:

  1. szia, Drágám!
    nem tudom, mit írjak :( a résszel semmi baj nincs szerintem, de most nincs kedvem találgatni :(
    azért ha lenyugodtál, rágd át magad újra, nagyon találó az első idézet ide :( ne nyomd el magadban, és ne menekülj! szerintem megérdemlitek mindketten, hogy őszintén lezárjátok, ha tényleg arra kerülne a sor :(
    remélem azért a betegségen kezdesz túljutni és annyit várunk rád, amennyit elégnek találsz
    puszi, és kitartás:Anita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Remélem már jól vagy és kialudtad magad!
      Az ötlet ragadós, mi is tejbegrízt ettünk a Lucával - sajnos kétszer álltam neki, már megszoktam a skandinávnál a zabkását, és azt ugye vízzel....a tejbegrízt meg ugye ahogy a neve is mutatja tejjel!:) Elsőre érdekes íze lett, arany Lucám azért önfeláldozóan nyammogott rajta.:) Majd miután rádöbbentem, hogy hiba történt, azt mondta, lehet, hogy nem olyan mint anyué, de te énekelsz a legszebben a világon!:) Mindjárt elő is adtam neki - zongorakísérettel - a "te gonosz tejbegríz" örökbecsűt!:)
      Kész a duó rúdtáncunk, hamarosan indulunk is ki. Tegnap gyakoroltuk a ballagási széktáncot az öcsémékkel, ki gondolta volna, hogy két hímpéldány is lesérül, mert rosszul huppant vissza a székre? Mondtam nekik, sajna fiúk nincs orvosi segítség, vegyétek kezetekbe a dolgot. De rendben a műsor, fel fogok lépni velük!:)
      Vasárnap pedig apunak lesz a névnapja, ezért elhatároztuk, hogy bulizunk egyet, méghozzá interaktív, a monitor előtt. lesz énekes köszöntés, pezsgő, minden, csak mi itt, ők meg anyuval és a dokival ott!:)
      Szóval pörögnek a dolgok, majd írok, ha lesz egy kis időm, és ugye te is?:)
      puszi, Luna

      Törlés
  2. Drága Luna!

    A rész teljesen rendben van. A többit pedig sajnálom. Ha lecsillapodtál, és esetleg beszélni szeretnél tudod, hogy hol találsz. Magadba ne tartsd, nem érdemes, csak a szervezeted terheled vele, és az nem jó... add ki valamilyen formában.. (írás, tánc, sütés (esetleg), akár ki is ordíthatod magadból... )
    Addig is vigyázz magadra.

    Millió puszi és ölelés,
    Dee

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örömmel üdvözöllek újra az oldalamon!:)
      Szóval úgy kellett járnom mint IV. Henriknek, aki mezítláb járta meg a maga kanosszáját, hogy ne átkozzák ki, ahhoz, hogy ide is újra írjál nekem?:) Hát most mit mondjak? Ha ez volt az ára, megérte?:)
      Rendben lesz minden, és nagyon köszönöm, hogy aggódsz értem.
      Tudod! Itt már nagykorú vagyok, felnőtt gondolkozással, számolva a következményekkel.:)
      Hétvégétől már kint táncolok az osztrákoknál, kell a repülőjegy ára, meg az ideutat is ki kell fizetnem szegény dokinak.
      Ma délután Pesten leszek, meglátogatom a lányt, aki majd a lakásomban fog élni. Úgy néz ki januárban kiengedik a rehabról.
      Neki is kell vinnem pakkot, szóval munka lesz. Bemegyek a bárba is, és jövő héttől 2-3 napot itthon is megyek.
      Azt akarom, hogy meglegyen mindenük a dédiéknek, hogy ne kelljen anyuéknak onnan pénzt küldeniük, mert ott még egyelőre annyira nem pörögnek a dolgok. Itt most könnyebb keresni, és remélem hamar elrepül ez a néhány hónap és már mehetünk is ki eléjük a reptérre!:)
      A szalagavató után nekiállok az öcsémék tételeinek, és megígértem mindkét pasinak, hogy virtuálisan is szétrúgom a feneküket, ha megbuknak félévkor!:)
      Írok majd este, ha megjöttem, és a viccet félretéve köszönöm, hogy ide is írtál!
      puszi, Luna

      U.i. Mostanában elvesztettem a humorom, és nem találom!:( Talán azért mert annyira görcsösen keresem!?:/

      Törlés
    2. Írtam korábban is.. ;-) és eddig is itt voltam... csupán (mint tudod) olyan helyről, ahol a "megfigyelők" szoktak lenni.. ;-) Ne kanosszát járj, kicsit fájdalmas... cseréld le mondjuk egy tangóra, vagy egy cha-cha-cha-ra...;-) mindjárt más lesz az energiaszint tőle..;-)

      Igen a görcsösség amit el kell engedni.. ;-) ebben az esetben (is)... ;-)

      Némi fogalmazásbeli hibát vélek felfedezni... :-)
      pl.:"és remélem hamar elrepül ez a néhány hónap és már mehetünk is ki eléjük a reptérre!:)"
      ez helyesen így megy... : ...és hamar elrepül ez a néhány hónap és már mehetünk is ki eléjük a reptérre!:) ... ;-)

      Nem remélünk olyan dolgot, amit tudjuk, hogy meg fog történni. Szóval biztosan tudod, hogy nagyon hamar elrepül ez a néhány hónap.. , nem reméled, hanem tudod.. ;-)

      Törlés
  3. Drága Luna!
    Igen, ez érződött tegnap is!
    És igen:mielőtt feladnad gondold végig, és beszéld végig a skandinávval is!
    És bármi is a beszélgetés vége, Te tiszta szívvel tudod lezárni magadban a történteket.
    Drukkolok Neked!
    A resz pedig tökéletes ...lenne, csak rövid!
    Csok
    Ma27

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy egy kapcsolatot nem lehet lezárni egy meneküléssel. És én nem is akartam, egyszerűen csak el kellett jönnöm.
      Tudom, hogy zagyvaságokat hordok össze mostanában, mert ez a dolog már hónapok óta követ engem és körbefonja, megkeseríti az életemet. Nehéz úgy mosolyogni, és vidámnak lenni, ha közben úgy érzem két kézzel fojtogatnak.
      Elmondom majd hogy miért is történtek ezek a dolgok, ha visszamentem anyuékhoz. Valószínűleg nem jövök ide haza többet, vagy ha igen, az nem mostanában lesz. Amíg itt vagyok, inkább nem beszélnék róla....:/
      De egyet egészen biztosan tudok! Nagyon szerettem őt, hogy most mit érzek, azt még nem tudom. És nem csak szerettem, hanem végtelenül tisztelem is azért, mert boldoggá tett és valóra váltotta az álmaimat. Mindent megkaptam tőle, amit pénzen meg lehet venni, még a jövőmet is, mert kifizetett egy egyetemi helyet ott kint. Már csak rajtam áll hogy elvégezzem, és pszichológus legyek, ahogy szeretném. Ő jó ember, nagyon jó, és talán én sem vagyok rossz. És ez elég is lenne, ha ketten élnénk egy lakatlan szigeten....de nem így van!:(
      A skandinávom milliárdos, dúsgazdag, jóképű, jó testű, befolyásos férfi. Hogy is mondta Madách, Az ember tragédiájában?
      "Sok az eszkimó, kevés a fóka!"
      Szeretem, hálás vagyok neki, csodálom és tisztelem. De ami történt az nem rendezhető le, egy neharagudj-jal...sajnos!:(
      A családom után tőle kaptam a legtöbb szeretetet, boldogságot és élményt. Annyi mindent, hogy talán egész életemben el tudnék lenni ezekkel az emlékekkel!
      A bejegyzéseidből mindig érzem, mennyire összeszedettek, lényegre törők, különlegesek. Gondolom idősebb lehetsz nálam, valahogy ezt érzem, a józan gondolkodás módot és tapasztalatot.
      Köszönöm, hogy megtisztelsz a tanácsaiddal és a törődéseddel.
      Ígérem, nem fogok csalódást okozni, csak adj még egy kis időt!:)
      Köszönöm!
      puszi, Luna

      Törlés
  4. Üdv újra itthon. :)

    Kicsit tanácstalanul toporgok, mit is mondhatnék neked, azon kívül, hogy ha homokba dugod a fejed, attól még a problémák nem oldódnak meg. Ezt nyilván te is tudod. :/ Amikor már azt hinném, hogy na, egy kicsit lenyugodtál, újból jössz egy-két ilyen bejegyzéssel, és kiderül, hogy az csak a felszín volt. Néha annyira csapongó vagy, hogy csak kapkodom a fejem. Most vajon mi történt? Mert amikor éppen jó passzban vagy, megígérsz fűt-fát, hogy hú de jól vagyok, jól érzem magam, most már minden csak happy lehet, de ezzel inkább csak magadat győzködöd, nem? Aztán hatalmas zuhanás. Már nem is tudnám megmondani, hányszor "éltem át veled", csak amiről mi hallottunk. Teljesen természetes, hogy itthon érzed magad otthon, ahol az első húsz évedben éltél. De ez most nem az a pillanat, amikor meg lehet futamodni. Mert nem csak magadért, hanem a családodért is felelős vagy. Ők szeretnek annyira, hogy kövessenek téged bárhová. Ha egyszer eldöntöttétek hogy költöztök és hátrahagytok mindent, akkor abba bizony egy temetőben lévő sír is beletartozik. :( Természetesen nem gondolom hogy rosszul döntöttél volna a költözésnél, mert amik itthon történtek veled, arra nehéz bármi vigasztalót mondani. De attól még hogy fizikailag nem itt vagy, a lelked és a démonaidat viszed magaddal, ők mindig veled lesznek, és nem lehet elfutni az emlékek elől. Remélem kicsit megnyugszol majd és meggyógyulva újból egy erős, bátor, határozott és a végletekig kitartó Lunát látunk majd, akinek megismertünk. :) Mert ha hiszed, ha nem, te egy energikus, életerős lány vagy, aki megérdemli a boldogságot. :)
    Tudod, láttam már a két szememmel azt, hogy bizony nem csak egy nagy szerelem van az ember életében. Igenis lehetünk másodszor is végzetesen szerelmesek. De amíg egy csöpp esély van arra, hogy megmentsünk egy kapcsolatot, meg kell tenni érte mindent, mert túl rövid az élet ahhoz, hogy folyamatosan újrakezdjük.

    Ennyit a bölcsességeimről, egyébként ezzel a résszel semmi gond. :)
    Várunk vissza.
    Puszi, Porcica

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia itt is!:)

      Köszönöm, még egyszer!:)
      A Luca anyukája szerint olyan vagyok mint a Luca egy játéka - a dédike szerint keljfeljancsi nevű - ez maci formájú volt, és valahányszor képen töröltük, felbillent, aztán visszapattant. És minél nagyobbat ütöttünk, annál gyorsabban állt helyre!:)
      Szóval a helyzet nem reménytelen, még mások szerint sem!:)
      A fapofáról meg annyit, mikor nyáron megtudtam ezt az egészet, totális fapofával vettem tudomásul, rezzenéstelenül totál profin. Aztán elköszöntem, felemelkedtem és távoztam.....a kijárat helyett, egy nívós hely konyhájába!:) nyomomban a ledöbben dollidokival, akit erősítésként vittem magammal - és milyen jól tettem!:)
      A konyhán hatalmas meglepetést okoztam, ráadásul mikor láttam mi van, egy rövidke mondatban összefoglaltam, hogy mi történt az imént velem, a lelkesen befutó konyhafőnöknek, - akkor még ki tudtam mondani a sokk hatása alatt - aztán azzal folytattam, hogy daraboljon csak fel nyugodtan, hálás lennék érte, főzzenek meg, tálaljanak fel, tegyenek amit akarnak, de én innen ki nem megyek, csak ha van valami vészkijárat! Aztán felcsuklottam vagy inkább vakkantottam egyet és olyan röhögőgörcsöt kaptam, hogy képtelen voltam abbahagyni - a doki szerint így vezettem le a sokkot!:)
      Végigvonultam a konyhán harsányan röhögve, a szememből meg ömlöttek a könnyek. A személyzeti bejáró előtt, a kezembe kaptam egy üveg vizet és a konyhafőnök személyesen kínált meg a cigijével.
      Néha furcsa helyen köttetnek barátságok, és hihetetlen helyzetekben találkozunk híres emberekkel.:)
      Az a hétvége volt életem eddigi legnagyobb ámokfutása - pedig megéltem már ezt-azt. Ja! És még csak 19 évemet éltem itt!:)
      Azért remélem a másik blogomra is ellátogatsz, ma este vagy holnap már lesz fent rész. Éjjelente termékeny vagyok!:)
      Én sem hiszem, hogy rosszul döntöttünk, persze most még idegen kicsit kint, de már vannak valamilyen szinten barátaim vagy inkább kedves ismerőseim. Nem olyan szörnyű, mert nem egyedül vagyok, ott van nekem a legfontosabb személy az anyukám, csak a tesóim hiányoznak nagyon!
      Persze azért nagyon jó itthon. És most hirtelen minden szó, mozdulat más jelentést kapott. A Hazám, a múltam, és igen a sírok is. Egy kicsit átkozmetikázta az idő a dolgokat, még a kellemetlen epizódok is megszépültek.
      Azon győzködöm magam, hogy elmegyek az apám sírjához, bár ebben a nem túlságosan szeretem a hímnemű egyedeket hangulatomban még nehezebb megtennem.
      De azért el fogok menni, mind elmegyünk, ha máskor nem karácsonykor, és kap egy kis koszorút meg gyertyát még ha nem is érdemli meg! Ha valóban van valahol valami ahonnan látja majd, az épp elég büntetés lesz neki, azt hiszem.....
      Most már megyek! Ma nagyon ömlengős hangulatban vagyok, már megírtam egy fejezetet a másikra, egy csomó levelet, és megküzdünk a Tomival, Kafkával és az Átváltozással!:/ Ez nagy meccs lesz!
      Köszönöm a leveledet!
      puszi, Luna

      Törlés
  5. Szia Luna!

    Kisu utazása most már tényleg következik, ugye? Riku nagyon alaposan megválogatta a szavait a telefonba Kiminek, csak minden második-harmadik tényt osztotta meg vele, nehogy hirtelen felindulásból elinduljon lerohanni Kisut. :) A személyes beszélgetésre is kíváncsi leszek, hogyan reagál majd Kimi...

    Amikor ilyen lehangoltan írsz, mindig aggódni kezdek Érted így ismeretlenül is, pedig már számtalanszor bizonyítottad, hogy erős vagy és nem lesz semmi baj, egyenesbe jönnek a dolgaid. Most is így hiszem! Azért néha szabad gyengének is lenni és sírni egy kicsit, maximum nem szemtanúk előtt...

    Bevallhatom, hogy nagyon utáltam Kafta Átváltozását? blööö :S

    Puszi

    Dina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Igen, megint nagyon jól látod! Pontosan azt akartam, hogy Riku csak árnyaltan beszéljen a helyzetről, mert például azt is, hogy, hogy hívják most Krisztit....hát erre mit mondhatott volna szegény? Azt nem, hogy nem tudja, mert hát ott volt a kórházban és érdeklődött. Azt tudja, hogy óvatosan kell kezelni a lány amnéziáját, azt meg nem, hogy mi a neve?:)
      Szóval izgalmas volt nekem is megírni, és jó is lesz ez, meg rendben is lesz, leginkább a Kimi anyukája beszélgetésbe ásom majd bele magam, de csak kicsit később. Most képtelen vagyok Kimiről pozitívan írni. És ami nem megy, azt ugye ne erőltessük.
      Viszont van részem a másik, szegény elfeledett törimből, ha gondolod.....:/
      Örülnék, ha elolvasnád, és véleményeznéd. Meg a szalagavatós táncot is! Na, az most jobban érdekel mindennél, és tudom, vagyis úgy gondolom talán nem a te zenei műfajod az amit kitettem, de érdekelne a véleményed, mert nagyon szeretem a stílust ahogy megfogalmazod a mondanivalód, és tudom, hogy bízhatom abban amit írsz!:)

      Kedves vagy! Nagyon jólesnek a szavaid, hogy aggódsz értem!:)
      Tudod, néha elfog a kísértés, hogy leírjam ide, mi is történt. Nem kellene sok, elég lenne egy mondat, talán 5-6 szó, és azt hiszem, mindenki megértené mi törte össze, nem is a szívem, inkább a lelkem. A kisfiúnk elvesztését túléltük....ezt nem tudom...
      De nem kívánok senkinek se rosszat, nem átkozódom, az nem én vagyok!
      Sőt, furcsa, de semmit se érzek! És ez egy kicsit megrémiszt! Most olyannak érzem magam, mint azelőtt egy jobb napomon. Vidámnak, felszabadultnak, gondtalannak! Talán a környezet, a tesóim, hogy újra táncolhatok....nem tudom.
      De nem normális azok után, ami velem történt, hogy nincs bennem semmi gyűlölet, semmi..... Talán egy kis irigység, igen!
      Irigylek valakit, aki beledöngölt a sárba, megforgatta a szívemben a kését, a legfájdalmasabbal bántott, amivel csak tehette, és figyelte a vergődésemet hideg jégkirálynői felsőbbséggel, és láttam, hogy kiélvezte minden pillanatát!
      Azt mondják, mindegyikünknek vannak "10 percei'. Tudod, mikor bekerül a reflektorfénybe, mikor legyőz valakit, elégtételt vesz, boldog és elégedett. Neki mostanában sok ilyen van, megvolt velem szemben is, de egyszer majd neki is eljön a fizetség órája. Ő is megfizet azokért a könnyekért és hazugságokért, amikért most én sírtam!
      Abban már régóta nem hiszek, hogy a jó legyőzi a gonoszt! Nem vagyok annyira naiv. De abban igen is hiszek, hogy mindenkit utolér a végzete, és semmi, a világon semmi sem tart örökké. Ha ügyes vagy, és van erőd, van elég szeretet és kitartás benned, akkor át tudod a szerelmedet idővel szeretetté formálni, és ez elég lehet, sőt boldoggá is tehet, ha mindketten akarjátok, de nincs örök szerelem, ahogy örök hűség sincs! Nincsenek gáncs-nélküli szőke hercegek!
      Biztos fura ezt egy 19 éves "álmodozó" lánytól olvasnod, de azt hiszem, én kicsit mindig is máshogy gondolkoztam mint a korombeliek.
      Biztos eljön majd egyszer a sírás ideje nálam is. Mikor rádöbbenek arra ami történt, és újra élem az elmúlt évemet. Fogok majd sírni, ahol senki se lát, és fog a barátom is, tudom, mert egyszer mindenkit utolér a végzete.
      Nem tudok mást mondani, igaz lelkemre, mert fogalmam sincs arról, hogy mit hoz a holnap....
      De az biztos, hogy így vagy úgy de egyenesbe jönnek a dolgaim, máshogy nem is lehet, nem tudnék tovább élni!:)

      Törlés
    2. Szegény Kafka! Senki se szereti!:) Nos, számomra is meglepő módon, Tomasz szinte lelkesen vetette magát a tanulásba. Azt hiszem, nagyon hiányzom az öcsémnek, legalább úgy ahogy ő nekem! Még Kafkát is elviselte!
      Itthon maradok, amíg csak lehet, igyekszem innen intézni az otthoni dolgaimat. Apu házában lakom, egy erdő szélében egy tó partján, a város szélén, néhány percre csak a mi városunktól. Gyönyörű hely, és a kertben mókusokkal és nyuszikkal osztozom!:)
      Meg őzekkel és vaddisznókkal is, de ők annyira nem szerethetők!:) Este begyújtunk - ha sikerül a kandallóba, Tomasz a férfi fát hasogat:) - teát főzök és bámuljuk a hold játékát a víztükrén, meg a csillagokat. Ha majd lesz hó, és a fenyőfák felveszik a téli bundáikat, minden csodás lesz itt, akár egy mesefilmben. Béke van és nyugalom, mintha nem két lüktető város szélében lennénk, hanem valahol kint a vadonban!:) Itt nem talál rám senki! Olyan mint a mesékben!:) Hófehérke házában lakom, és szeretném Csipkerózsika 100 éves álmát most elkezdeni!:)
      Ha nem dolgozunk, ide jönnek a nővéremék meg a barátnőim is, és olyan csodás minden, mint azelőtt régen volt, mikor még szegények voltunk, én valahogy mégis boldogabb voltam, azt hiszem!:) Hétvégén virtuális névnapot tartunk és babaváró partyt. Mert az anyu azért nagyon hiányzik, és egy kicsit az apu is, sőt még a pszichológusom is. Jézus! Lehet, hogy kezdek "elamerikaisodni"?:)
      Teljesen túl vagyok pörögve, ne haragudj, hogy így megszaladt a „tollam”!:) Azt hiszem az írással vezetem le a feszültségemet!:)
      Nagyon boldoggá tesz mindig, ha írsz!
      Köszönöm!

      puszi, Luna

      Törlés