2014. június 5., csütörtök

Bocs, de picit csúszunk!




Sziasztok!

Probléma van a betegünkkel. Egy 18 éves törött csuklójú, megalázott kamasszal vagyok, aki most ebédel, ezért gyorsan megejtem ezt a bejegyzést.
Nincs jól, egy kamasz, akit bántalmaztak, aki nálunk lábadozik, mert minket tart a családjának. Látom rajta, hogy megrogyott, és ha valaki, hát én aztán tudom milyen az, ha valaki összetörik belülről. Ez a fiú ovis kora óta a legjobb barátja az öcsémnek, aki most suliba van, így csak ketten vagyunk, és nem passzolhatom le a dédinek, amíg írok, mert szüksége van rám, a figyelmemre és a törődésemre.
Igyekszem összeegyeztetni a magánéletem a munkámmal – mert én most ezt az írást, egyfajta próbának, kötelezettségnek munkaként élem meg, hogy mindig határidőre szállítsam a részeket, - de eljön az a pillanat, amikor mindent félre kell tenni, és csak az emberrel szabad foglalkozni.
Hát ez most ilyen.
Nincs anyu, se apu, és a dilidokim is velük van. Nincs senki, aki segíteni tudna csak én. A nővéremék vizsgalázban, a szabadidejében még mindig tüzet okádik, annyira elhatalmasodott rajta a félelem, hogy most már én is vesztegzár alá kerültem. Szerinte, ha a tesómat akarták bántani, jöhetek én is a sorban, ki tudja, ki küldte ezeket, mert úgy eltűntek, mint szamár a ködben, és nem kölykök voltak.
Arra, hogy téged is kereshetnek, csak grimaszolt, az szar nap lesz mindegyikünknek, vont vállat, mert kisütöm a golyóikat. A van sokkolód kérdésre, felvonta a szemöldökét, és tudod, hogy az nem legális, mondattal ellibben szemöldököt rajzolni magának. – Hogy miért azt majd elmesélem. Most mindenhova csoportosan megyünk, mert megígértük, bár nem tudom, ha megtámadnának, egy törött szárnyű kakukk, egy szépséges labdazsonglőr, meg egy yorkshire kutya miben lenne a segítségemre?
A többiek a vizsgák mellett dolgoznak, és már a végkimerülés határán szédelegnek. Csak én maradok, a dédinek is.
Muszáj csúszni, mert ez most pont olyan rész, ahol fontos, hogy jól csatlakozzak a múltbéli eseményekhez.
Sok dolgom van. Nem panaszként mondom, sokkal jobb ez, mint egyedül kuksolni a szobám mélyén, de nekem kell bevásárolnom, mosni, meg teregetni, mosogatni, takarítani. Mindent, amit anyu tesz, mert a dédikétől az is szép teljesítmény, hogy főz, meg süt nekünk ilyen kis fürgén!:)
A Tomi már összemelegedett a porszívóval, feljött a barátnőm is, hogy Luna segítek, aztán arra ébredt, hogy beverte a fejét az ebédlőasztalba.
Tegnap az öcsém elaludt mellettem a kórházi széken „sú” betűben elterülve csendesen hortyogott. Én is arra riadtam, hogy borulok le a székről. Ráadásul ők is vizsgáznak, tanulnom kell velük, különben megint nyáron fogunk.
A hosszú hétvégén itt lesz az állatorvos sógorom meg Nyurga, megígérték, hogy foglalkoznak a fiukkal. Akkor már lesz időm, a dédi mellett tudok írni, közben prímán elbeszélgetek vele, meg ha valami kell, tudok segíteni.
A barátom meg ugye, hamar megoldotta a kérdést onnan messziről, hívjál takarítószolgálatot és rendeljetek kaját! Hát látszik, hogy még minidig nem egy bolygón élünk, nem ismeri a dédit!:)

És még valamit! Most már tényleg utoljára, aztán elengedem!
A bejegyzéssel kapcsolatban, amiben kifejtette valaki, hogy mekkorát csalódott bennem. Nem hagyott nyugodni a dolog, átnéztem a régi fejezeteket, de sehol sem találtam ilyen néven bejegyzést, és minél többet olvasom, annál inkább elhatalmasodik bennem egy olyan érzés, hogy talán több e-mailt is váltottunk már…
Szóval egy kérésem lenne azokhoz, akikkel régebben, vagy a közelmúltban leveleztem privátban is, és mostanában nem írtak. Ha közülük van/vannak olyanok, akik nem csalódtak bennem, akkor írjanak, elég csak annyit, hogy nem csalódtam, nem érek rá, majd írok….
A lényeg, ha van olyan köztetek, aki még szeretne velem beszélgetni, az írjon, mert én többet nem mailozok. A maradék önbecsülésemet szeretném megkímélni attól, hogy belefussak abba/azokba, akik így vélekednek rólam, és kellemetlen kínos helyzetbe hozzam magunkat azzal, hogy én keresem, miközben ő/ők rosszul vannak, már a puszta létezésemtől is.
Sok kedves ismerőst szereztem itt, akikkel mostanában nem beszéltünk, akik mind vették valamikor a fáradtságot és írtak, akár öröm, akár bánat ért, akik fontosak nekem, akiknek hálás vagyok a boldog percekért, vagy a megosztott fájdalmasakért. Sajnálnám ha elveszíteném őket!
Hát csak ennyit szerettem volna, köszönöm a türelmeteket, és a hosszú hétvégére hozom mind a két részt!
Puszi, Luna







6 megjegyzés:

  1. Szia én eddig még nem írtam neked, de úgy érzem hogy nem érdemled meg hogy bántsanak téged olyanok akik nem ismernek igazán. Ne foglalkozz velük nem érdemlik meg. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ismeretlen Névtelen!
      Köszönöm, hogy így gondolod és azt is hogy ha nem is hagysz nyomot magad után, azért olvasol!
      Nagyon sokat jelent nekem ez a két sor tőled! Köszönöm!:)
      puszi, Luna

      Törlés
  2. Drága Luna!

    Sajnálom, hogy mostanában nem tudok írni neked. Most is csak egy rövid szösszenetre vagyok képes, mert már sokadszorra aludtam el géppel a kezemben. Csak akartam, hogy tudd, én nem csalódtam benned, és amint kissé sikerült összeszednem magam és képes leszek egy mondatnál többet értelmesen leírni jelentkezem. Addig is kitartás, azért olvasni igyekszem, ha máskor nem reggel munkába menet. Vigyázz magadra.
    Puszi Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Reni!
      Mostanában én sem írtam neked! De ha olvasol, láthatod, hogy eléggé el vagyok maradva mindig, mindennel, pedig igyekszem, de az,hogy közben a családommal, meg a barátaimmal is beszélgessek számomra mindennél fontosabb.
      Te vagy az egyik azoknak, akik nagyon hiányoztak volna, he elveszítem a barátságukat.
      Fontosak voltak a számomra és mindig nagy öröm töltött el, ha olvashattam a hosszú érzelmekkel teli csodálatos leveleidet. Mindig nagyon közel éreztem magam hozzád, és a szomorúságban igyekeztem erőt meríteni belőled!
      Köszönöm, hogy írtál! Te is vigyázz magadra, meg a családra is!:)
      puszi, Luna

      Törlés
  3. Szia!

    Erről a képről ez jutott eszembe: "Tudod, az első pofon a legnagyobb, aztán a többit lassan megszokod. " (LGT)
    Csakhogy egyáltalán nem mindegy.

    Hát akkor most neked is jóval több kijut mint eddig, pihenés nuku, szaladgálsz össze-vissza. :(
    Vigyázzatok magatokra, ne vedd félvállról!

    Aztán, ha majd időd és kedved engedi, majd válaszolsz máshol is, türelmes vagyok. Tényleg. :) Ne görcsölj az íráson, amikor tudod, hozod. :)

    Pusssz
    Porcica

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Hehe..... Csakhogy én nem viselem valami jól a pofonokat ám!:) És mostanában már vissza is ütök!
      Írok majd hamarosan, és cserébe a tortáért, elküldöm az én kedvenc kajám receptjét. Lehet, hogy még nem ettél olyant, én imádom, ha van kedved, egyszer érdemes kipróbálni - már ha a kedvedre való!:)
      Majd lediktáltatom a dédikével, mert hát ugye fejből nem nagyon megy!:)
      puszi, Luna

      Törlés