2014. június 12., csütörtök

67. rész - Leszek egy emlék, amíg gondolsz rám....


Sziasztok!

Igyekszem, hogy ez legyen az utolsó ilyen szomorú rész! 
Talán azért sikerült ilyennek, mert nagyban rányomta a bélyegét a hangulatom. Nagyon magam alatt voltam a múlt héten, de most már itthon az anyu és tudom minden rendben lesz!
Valamit azonban meg kell beszélnünk. Egyszerűen nem megy, hogy hetente két részt hozzak. Nincs rá időm. Viszont, ahogy látjátok most, hosszabb részt hozok, mintha egybe lenne a heti kettő. Majd írom a vonaton, meg ahol éppen érem, van egy ügyes mini notebookom, és viszem magammal.
Ahogy végzek a sulival, heti 5 alkalommal megyek dolgozni, és mellette kezdem a másik sulit is. Hatalmas terveim vannak, nagyon nagy fába vágom a fejszém, és ehhez rengeteg pénz kell, amit én akarok előteremteni. Nem akarok közösködni senkivel, a dédike szokta mondogatni, hogy közös lónak túrós a háta, ami nem tudom ugyan pontosan, hogy mit jelent, de azt hiszem nem jót!:)
Szóval ez a nyár mégsem olyan lesz, mint terveztem, hogy lazulás, búcsú az itteni tájaktól, ezernyi eddig elmulasztott dolog felfedezése és kipróbálása, hanem nagyon is belecsapok a lecsóba. Már voltak a bárba a Red Bulltól. Jönnek felmérni a terepet. Kezdődik a foci vb és a meccsek végén özönlenek a bárba, vagy, mert nyert a csapat, vagy, mert nem!:)
Jön a Sziget, meg a Balaton Beach egy csomó rendezvény, ahova özönlenek a külföldiek meg a turisták, szóval most lehet keresni.
És hát a családdal is szeretnék beszélgetni, ha már így összejöttünk!:)
Bár most mindenki duzzog, haragszik vagy neheztel rám, vérmérséklet szerint, mert nem értik mi ez a hangulatváltás megint. Én pedig nem mondhatom el, de még csak le se írhatom, nehogy valaki idekukkantson és kiderüljön, mert akkor nem lenne meglepetés. Pedig azt szeretnék, valami nagyon nagy meglepit.
Csak a nővérem meg a dilidokim tudja, - őt sajnos be kellett avatnom, mert rájött, - de ők nem fognak elárulni, sőt a nővérem ahogy ideje engedi, jön velem és segít!
Remélem nem vettem el a kedveteket az oldalamtól, ősztől majd lassítok, és minden visszaáll a régi menetbe, amíg itt vagyok. Hogy aztán mi lesz, hát azt meg majd meglátjuk akkor. Felesleges még ezen agyalni!:)

Jó, olvasást mindenkinek!



Jack

Megint a lehunyt szemeit figyelem. De most nem a szomorúság fekete karikáit, hanem boldog mosolyát.
Elégedetten hümmögve ízlelgeti és rágja a falatokat. Aztán iszik rá egyet a forró csokiból és elismerően pillant rám.
-    Sokkal finomabb, mint képzeltem! – mosolyog és szemei az arcomat simogatják.
Forró hullámokban törnek rám az érzelmek. Úgy borítanak el, ahogy a pirosság. Belepirulok a tekintetébe annyi rajongás és hála sugárzik felém.
-    Örülök, hogy ízlik. Hamarosan akkor eszik majd ilyen, amikor csak kedve tartja.
Lelkesítő szavaimtól nemhogy boldogabb lenne, inkább szemmel láthatóan elszomorodik. Még a kezében szorongatott hamburgert is leengedi.
-    Mi a baj? Rosszul van?
-    Nem….dehogy, csak eszembe jutott, hogy hamarosan elszállítanak innen.
-    Elviszik? – lepődök meg. – És hova?
-    Valami utógondozásra. Képzelje, kitesznek innen, mert túl jól vagyok.
-    Ezért ilyen rossz a hangulata?
-    Persze, hogy ezért! – csattan fel hirtelen. – Itt már kezdtem megszokni. Megismertem az orvosokat, remekül haladunk a pszichológusommal, különben nem lennék ilyen túl jól. A nővérek kedvesek velem…és ön is itt van. Ha nem ide hoznak, talán soha nem találkozunk.
-    Ez igaz, de biztos vagyok benne, hogy a másik helyen is kedvesek lesznek önnel…nem is lehet magával máshogy Sara.
Nem válaszol, álmatag mosollyal kiissza a forró csokija maradékát és elégedetten sóhajtozva törölgeti a száját. Picit játszik az elhasznált szalvétával, tekintete bujkáló lesz, ismerem már az emberek reakcióit, tudom, hogy akar valamit csak fél.
-    Mit szeretne Sara? – szólalok meg, hogy segítsek neki.



Rám kapja a fejét és kislányos zavarral elmosolyodik. Ép keze idegesen babrálja a gipszét.
-    Valami nagyon fontosat szeretnék kérni… - kezdi félénken.
-    Csak bátran Sara…kérjen nyugodtan bármit. Ha tudom, teljesítem. Szüksége lenne még valamire?
-    Az engedélyére Jack. – néz végre a szemembe. – Tudja, most, hogy elmegyek innen…nevet kell találnom magamnak. Nem lehetek örökké csak Sara…és arra gondoltam…ha nem veszi szemtelenségnek…Szóval a nővérek is azt mesélték, hogy ha találnak egy újszülöttet, akkor arról nevezik el, aki megtalálta…Arra gondoltam, hogy ha nem veszi tolakodásnak, akkor szeretném felvenni a maga nevét…Sara Faraday. Mit gondol róla?
-    Megtisztel vele Sara. – nyögöm, mert a meglepetéstől a torkomra forr a szó.
-    Akkor nem haragszik?
-    Boldoggá tesz vele! – mosolygok már őszintén, mert így is érzem.
Az első pillanat döbbenetén hamar túlteszem magam. Micsoda fura fintor a sorstól, egy gonosz fricska mindkettőnk részére. A gyilkosa vagyok, ha nem is neki, de a gyermekének és az egész régi életének. Megkegyelmeztem neki, mert gyötört a bűntudat. Valahányszor az arcába nézek, a halott lányom néz vissza rám, hogy kínozzon a sötét véres múlt. És most arra kér, hogy a nevemet használhassa. Ha nem is az igazit, ezt a felvettet, amit a sajátomnak hisz.
Meglepve figyelem magam, mert boldog vagyok. A nevemet kéri, tisztel engem, a maga kedves módján, ezzel akarja kifejezni a háláját a törődésemért. És én örülök ennek!
Teljesen megzavarodom ettől a régi furcsa érzéstől. Menekülnék, hogy összeszedjem magam. Végérvényesen elhatározásra jutottam. Nem bántom többé, de viszek belőle egy darabot a szukának!
-    Mikor viszik el innen Sara?
-    A jövő héten…
-    Tudja, a lányok, ha új életet kezdenek, mindig tesznek valamit a hajukkal? Vagy befestetik, vagy levágják. Nem gondolt még arra, hogy levágassa kicsit? Úgy is rövidebb az egyik oldalon a sebe miatt.
-    De hát…hogy vágjam le?
-    Nem ön. Majd egy szakember. Itt a földszinten van fodrászat. Jöjjön, szólok a nővérnek és lekísérem. Csináltatunk egy új frizurát, ez lesz a búcsúajándékom.
-    Biztos benne, hogy ez jó ötlet? – aggodalmaskodik.
-    A legjobb Sara.
-    Jó..akkor menjünk.
Segítek neki, a karomat nyújtom és ő belekarol a gyilkosába.
A folyosón szólok a nővérnek és leviszem a lifttel. Amint belépünk a barátságos szalonba, pénzt dugok a fodrász zsebébe.
Azonnal előre veszi. Elfogódottan ül a székbe, bátorítóan rámosolygok, mikor a fodrász ollója belevág a hajába.
-    Ne legyen túl rövid csak olyan vállig érő. – magarázom a férfinak.
Szakavatottan csattogtatja az ollóját én meg észrevétlenül lehajolok, és a zsebembe süllyesztek, egy lehullott tincset. Itt a bizonyíték, hogy már nem létezel többé Krisztina Kemenes!
Miután a fodrász végzett vele, átültetem a vonakodó lányt a kozmetikus székébe és megkérem, hogy sminkelje ki.
Elégedetten mosolygok magamban, és biztatóan bólogatok a lány félénk kérdő tekintetének.
-    Nagyon csinos lett, Sara. – biztosítom, miközben a fodrász egy kefével tisztogatja róla a hajat.




-    Igen? – néz rám félénken, ép kezével megrövidült fürtjeit simogatva. – Akkor jó! Legyen ez az első lépés az új életemben. – próbál mosolyogni rám.
Visszakísérem, és megvárom, míg lefekszik.
-    Most már ne aggódjon, biztosan tudják az orvosok, hogy mit tesznek. Segítenek majd eligazodni a nagyvilágban, nem fogják elengedni a kezét. Nekem most el kell utaznom, az üzleti ügyeim elszólítanak, de egy hónap múlva visszatérek és felkeresem. Majd megkérdezem az intézet címét, kifele menet.
Kinyújtja felém az ép karját, szemében néma kérés csillog. Hozzá hajolok és megölelem.
-    Meglátogat ott?... Maga az egyetlen élő kapcsolatom a világgal. – suttog.
-    Egy hónap múlva visszatérek és megkeresem Sara.
A szívem hevesen dobog, a hangom elcsuklik. Gyorsan összeszedem magam és a kijárat felé indulok.
-    Minden jót. Miré dita Sara.  (sok szerencsét)
Kint a folyosón a nővért kifaggatom hova szállítják, aztán sietősen távozom, zsebemben a bizonyítékkal, hogy elvégeztem a feladatot. Elküldöm a nőnek, had örüljön! Egyszer már megterveztem, azért fizetett. Ha még egyszer akarja, fizessen újra. Akkor megteszem, mert ez a munkám, de kétszer nem dolgozom egy fizetségért, győzködöm magam kifelé menet.


Kimi…

Haza jöttem, már eleget bűnhődtem. Május 20-a van, már egy hónapja, hogy elmentél, hogy itt hagytál engem. Kimegyek a sírodhoz. Ha ott vagyok, talán egy pillanatra újra közel érezlek majd magamhoz. Beszélhetek hozzád, még akkor is, ha te már soha nem válaszolsz, mert elhagytál engem.
Miért nem tudom még mindig kimondani, hogy meghaltál? Miért vagyok képtelen elfogadni azt, hogy már nem vagy? Lehet, hogy soha nem törődök ebbe bele? Anyu elfogadta egy idő után apunál…én miért nem tudom? Talán még nincs itt az ideje? Nem emlékszem anyunak mennyi idő kellett…nem figyeltem rá eléggé. Ahogy rád se kicsim. Ráért volna az a válás. Ráért volna Jennivel találkoznom, ráért volna az esküvő is meg minden. Semmi se kellett volna sürgetni, csak élvezni veled az időt, ami megadatott. A boldogságot!
Most már ráérek, nincs semmi tervem, se elképzelésem a jövőmmel kapcsolatban. Ha a jövőmre gondolok, csak egy fekete foltot látok. Semmi értelme semminek. Talán ha ott leszek veled újra, és látom a visszavonhatatlant, a sírodat, talán akkor képes leszek elfogadni, vagy inkább felfogni, a számomra még mindig felfoghatatlant. Talán egyszer még képes leszek tovább lépni, nem fogom mindig így érezni, hogy nincs értelme semminek.
Megpróbálok zenét hallgatni, hogy eltereljem a figyelmem Kisuról. Egyre csak azon jár az eszem, hogy hamarosan a közelébe leszek, még ha csak a sírjának is, de vele leszek.

Ráérősen lépegetek a szépen gondozott templomkert zöld gyepén. Vagy nem vettek észre, vagy nem akarnak megzavarni, de szerencsére senki se jön elém. Persze az is lehet, hogy az atya is bent van a kórházba a lányomnál, erősítve Lotte és anyám kettősét, akik azóta se mozdulnak mellőle. Szép itt minden és olyan nyugodt. Messze a távolban Baar hegyeit látom. Az otthonunk Kisu, ott kellene most lennünk! Hatalmas sóhaj kíséretében helyezem a síremlékre a vörös rózsacsokrot. Már csak ezt tudom neked adni, és az esküm, hogy soha nem feledlek!
Elgondolkozva nézek körbe. Itt voltam, itt álltam a sírod szélén tántorogva a fájdalomtól, mégsem emlékszem milyen szép helyre temetett téged, a te atyád. Egy hatalmas szomorúfűz alatt pihened örök álmodat. Egy angyalt ábrázoló síremlék alatt, egy karcsú ciprus tövében. Régi szobor, valami szent féleség, az atya ragaszkodott hozzá, illetve kérte az engedélyem, hogy ez legyen a sírod felett.
Beleegyeztem, számomra már teljesen mindegy mi áll a tested felett. Nekem csak az a kihűlt drága tested számít, amit már nem ölelhetek többé.
-    Szia kicsim. – ülök a sír mellé helyezett padra. – Eljöttem…..
Képtelen vagyok folytatni. Hatalmasakat nyelek, hiába való fáradozás, képtelen vagyok a könnyeimnek parancsolni. Micsoda abszurd helyzet, egy síremlékhez beszélek és megkönnyebbülök tőle.
-    Jaj Kisu! Miért történt ez velünk? Miért nem lehettünk boldogok?
Lehet, hogy én nem érdemlem meg, de te soha nem tettél semmi rosszat, nem ezt érdemelted.
Tudom, követtem el rossz dolgokat, talán megsértettem olyan embereket, akiket nem kellett volna. Rengetegen vannak.. nők leginkább. Elfogadtam a rajongást és a testüket. Azt hitték megérintenek….persze megérintettek, - grimaszolok keserűen, - de ők abban reménykedtek, hogy majd a lelkemet is…de hát van nekem olyan, Kisu? Ha volt is, elvitted magaddal.
Végighúzom a tenyerem a szám előtt, mélyeket sóhajtok. Ülök szótlanul a padon és bámulom a keresztet.

Kemenes Krisztina
1987 – 2011
A te szíved pihen, a miénk vérzik,
Hisz a fájdalmat csak az élők érzik.

Jó itt ülni, és csak hallgatni csendben. Nem gondolni semmire, csak arra, hogy olyan közel vagyok hozzá, amilyen közelre csak kerülhetek.  Megérintem a síremléket és próbálok egy halvány mosolyt kipréselni magamból.
-    Akarod, hogy elmeséljem….hogy meséljek neked a kislányról? – nagyokat nyelek, alkudozom magammal, végül kinyögöm. – A mi kislányunkról…Jaj Kisu, nem tudom őt szeretni! Úgy érzem, ő tehet mindenről. Nem tudom, mi történhetett abban a rettenetben, nem tudom, hogy vajon mennyi időd volt, mit fogtál fel abból a szörnyűségből a becsapódáskor, de azt tudom, hogy ha volt csak egyetlen egy pillanatod is, akkor azt arra használtad, hogy őt véd. Nem magadat, ahogy minden átlagember tette volna, hanem a gyermekedet ott bent a méhedben. Talán ha máshogy alakul, az arcod elé rántod a kezed…tudom mit beszélek, versenyző vagyok, tanítják nekünk, de még ösztönösen is az ember a fejét védi. De egy anya nem. Az édesanyák a gyermekükért akár az életüket is feláldozzák. Sajnos ezt már megtanultam a saját káromon. Te feláldoztad magad ezért a gyerekért, és én nem tudom…nem vagyok képes szeretni.
Pedig…anyu szerint csodaszép. Persze milyen is lehetne a te lányod. Biztosan rád hasonlít….én nem láttam mostanában….tudod, egy időre elvonultam, hogy átgondolhassam a továbbiakat, de, - rázom meg szomorúan a fejem, - nem lett könnyebb, semmi se változott…Igen, anyu szerint egyre jobban van. – akkorát sóhajtok, hogy a sírja tövébe ültetett ciprus levelei meglebbennek. – Már egy hónapos, egy hónapja hagytál magamra. – próbálom grimaszba fojtani a sírásom. – Anyu szerint egyre jobban fejlődik, már több mint egy kiló. Mikor megszületett olyan aprócska volt, - csóválom a fejem, - ijesztően nézett ki, abban az inkubátorban, csövekkel, leragasztott szemekkel, mindenféle meleg, puha ruhákba csomagolva. De most már sokkal jobban van. Már képes a hőmérsékletét szabályozni, és egyre több esélyt adnak neki az orvosok.
Végül Krisztinek nevezték el, - folytatom hosszú szünet után,- és a nővérek Kikinek becézik. Ez jó név azt hiszem, egy csecsemőnek.
Ha majd haza engedik, rengeteget fogunk mesélni neki rólad. Nem engedem, hogy elfelejtsen! Te lettél volna a világ legjobb édesanyja, kicsim. Te biztosan imádnád ezt a kis riasztó csenevész csecsemőt, bíztatnád, hogy küzdjön, nem mozdulnál mellőle egy másodpercre se. Nem taszítanád el magadtól, ahogy én tettem…. – grimaszolok.
Anyu és Lotte berendezkedtek a kórházban. Anya kivett egy szobát és beköltöztek oda. Most ott laknak felváltva és valamelyik mindig ott áll az üveg előtt és bámulja az inkubátorban küzdő aprócska lényt, akit…akit én nem tudok elfogadni, mert a gyilkosodat látom benne. – temetem a két kezembe az arcom.

Azt hittem, a sírja mellett töltött idő majd megnyugvást hoz a lelkemnek. Tévedtem! Nem lett jobb, ugyanazt a tomboló emésztő dühöt érzem lüktetni az ereimben, mint eddig. Minden sejtem, minden légvételem a rám telepedő fájdalmas magány ellen küzd, és szomjazom. A lelkem szeretetér, törődésért, a te simogató érintésedért sikolt, az agyam meg italért. Innom kell, hogy felejtsek!
Próbálnék eloldalogni, a régi közös szobánkba, a kihalt hatalmas házban, de nincs szerencsém. Jennibe botlom. Mintha csak rám várna, egyik kezében egy jókora pohár vörösbort szorongat, míg a másikban egy fehér borítékot. Arca elégedett, öntelt mosolyban fürdik. Valami nagyon jó hírt kaphatott, rég láttam ilyen feldobottnak…
Nem akarok vele beszélni, ha valakire, akkor most rá végképp nincs szükségem.
-    A kórházba mész?
-    Inni megyek…. – lököm oda. – Amúgy meg semmi közöd hozzá.
-    Inkább a kórházba mennél.
-    Hagyj békén! Tudom, mit csinálok!
-    Nem hinném….nagyon ostobán és gyerekesen viselkedsz, akár egy hisztis kölyök, akinek elvették a kedvenc játékát.
-    Fejezd be Jenni, ha jót akarsz! – mordulok.
-         Azt akarok…segíteni.
-         Akkor ásd meg valahol az erdő alján a síromat, aztán szólj ha kész, hogy belelőhess. Egy jó tarkólövés, biztosan neked is örömet szerezne!
-         Bekísérlek a kórházba. - hagyja figyelmen kívül az fanyargásomat. - Szeretném megnézni a kislányodat.
-         Mióta érdekelnek téged a gyerekek…főleg az enyém? – meredek rá.
-         Miért haragudnék rá? Ő nem tehet semmiről…egy ártatlan gyermek. – sóhajtozik álszent arccal. - Bár, ha jobban belegondolok, nem is olyan ártatlan. Ha ő nincs, ma azzal a másik nővel élnél itt. Ha nem állapotos, biztosan már rég levizsgázott volna, és te meglephetted volna, valami luxusautóval, amiben még akkor sem érte volna baj, ha történetesen átmegy rajta a vonat. Hálával tartozom annak a gyereknek…kedvelni fogom. – emeli a szájához a poharát és az arcomat fürkészi felette. Szemeiben különös gonoszság és kegyetlenség lángol. – Különben meg egy kicsit többet is törődhetnél vele. Ha élne az anyja, biztos nem bocsájtaná meg, hogy a szomszédja többet érdeklődik az után a gyerek után, akiért ő az életét adta. A kis német, minden nap felhívja a kórházat, és nem csak érdeklődik, de a segítségét is felajánlotta, ha valamit külföldről kell behozatni, szívesen utána megy. Hát nem megható? Nem gondolod, hogy így kell egy apának viselkednie? Végül a tacskó szomszédod mutatja meg milyen egy odaadó apa? Nem is értem, miért rajong azért az életképtelen, haldokló bőrdarabért.
-         Jenni ne igyál többet… - morgom remegve, a visszafojtott dühtől.
-         Csak a te érdekedben mondom drágám. Szerinted, hogy jön az le, hogy a szomszédod jobban szereti a lányodat mint te? A kórházban mit gondolnak erről az egészről?
-         Ki a faszomat érdekel? – csattanok. – Hol nem szarom én le, hogy ki mit gondol rólam?
-         Majd fog, ha elkezdenek sztorizni az újságok.
-         Az újságok akkor sztoriznak, ha valaki ad nekik fülest. És ha megtudom, hogy egyetlen hangot is kiadtál magadból, a magánéletemmel kapcsolatban, az lesz az utolsó szó, ami elhagyta a vipera szádat.
-         Jaj, kedves férjecském, nem én vagyok az ellenséged. Minek mondanék bármit? A tragédia napján is melléd álltam nem? – önti a szájába a maradék vörös ital. Olyan mintha vért inna. Egy örömmámorban tomboló, átkozott vérszívó bestia.
Szó nélkül otthagyom. Képtelen vagyok vele egy légtérben maradni. A szobám helyett a garázsba megyek. De a szavai velem jönnek, és ott köröznek a fejem körül végig a rövid úton. Kitörölnek minden eddigi elhatározást, amit a sír mellett megfogadtam. Igaza van, ha nincs ez a gyerek, Kisu kocsival megy, vagy együtt indulunk el, mert akkor nem lett volna annyira sürgős a válás. Minden a gyerek miatt történt, azért sürgettem, hogy a feleségem legyen, hogy örömet szerezzek neki mire édesanya lesz.
Legnagyobb meglepetésemre Rami is ott van. Csendesen beszélgetnek az üvegfal előtt és bámulnak befelé az inkubátorba, aminek a mélyén a lányomat sejtik.
Megörülnek nekem a tékozló fiúnak. Anyutól egy kávét kapok, ahogy az arcomba pillant, Rami meg igyekszik bevonni a társalgásba.
-      Te láttad már közelről a kis Kikit. Van foga? Te is foggal születtél!
-      Nem tudom. – vonogatom a vállam.
-      Hát kérdezd meg. – próbál jó szándékún terelgetni.
Az agyamban még mindig a Jenni hallottak lángolnak. Beleégette álnok szavait a lelkembe. Nem fogadom el, támadok.
-      Kérdezd meg te, ha érdekel. – horkanok rá.
-      Kimi….kisfiam. – suttog anya.
-      Nem érdekel anya! Semmi nem érdekel! Az a gyerek a legkevésbé! Megölte őt!
-      Mit beszélsz?
-      Ha nem őt menti…..biztos csak vele foglalkozott… és az orvosok is, hagyták, hogy elvérezzen! – ordítozok kifordulva önmagamból.
-      Kimi értsd meg.. – néz rám könnyes szemekkel anyu – már nem volt kit menteni. Kriszti…ő már nem élt….már nem volt benne élet, mikor megtalálták.
-      Fiam, – áll elém a pap, – ezt nem teheted. Nem haragudhatsz a saját véredre. Nem vádolhatod őt ….az édesanyja elvesztésével. – nyel nagyot, mert ő se képes kimondani, hogy Kisu meghalt. – Ne taszítsd el magadtól. Kriszti haragudna érte. – keményíti meg magát.
-      Ne beszéljen nekem róla atyám. Ne merészeljen róla többet senki beszélni.
-      Mi….mi bajod?- rémüldözik anyu.
-      Itt hagyott! Elment…ő is becsapott. Kértem…könyörögtem, hogy ne szálljon fel arra a kurva vonatra. De ő csak ment az istenverte konok, csökönyös feje után. Most is élne. Itt kellene legyen mellettem, és nem egy hideg gödörbe fej nélkül…
Hirtelen éles pityegés hasít a kínos csendbe. Az eddig döbbenten rám meredő szemek, az üveg mögötti szobára fordulnak. Orvosok lódulnak meg, nővérekkel a nyomukban. Riadt kapkodás, kiabálás a lányom inkubátora körül. Anyu sírva tapad az üvegre. Idegenkedve figyelem a fájdalmukat.
Miért itt fáj nekik? Miért nem ott sírnak, az alatt a szomorúfűz alá temetett sír felett? Miért csak én zokogtam ott?
A kicsi rosszul van, újra élesztik. Talán nem is egyszer. Látom, hogy az orvosi team mindent elkövet. Úgy körbe fogják, hogy semmit se látunk. Csak a röpködő parancsszavakból csípünk el párat, ahogy újabb és újabb tasakokkal, tűkkel és eszközökkel rohannak a nővérek, hogy fürgén az orvosok kezébe adják.
Végül néhány végtelennek tűnő perc után újra rendszeresen csipog a lányom szívének kijelzője. Az egyik doktornő megkönnyebbülten emeli felénk a kezét.



Hagynák inkább elmenni, és ne kínoznák annyit. Inkább had menjen méltósággal az anyja után.
- Kimi! - csattan anyám felháborodott hangja.
- Mi van? Ne mond, hogy te ezt akartad? Hogy itt marad anya nélkül? Ki neveli majd fel? He? Talán te? Mert én biztos nem, és nekem nem lesz feleségem többet, ebben a kibaszott kurva életben, az biztos!
- Nem beszélhetsz így! - igyekszik észre téríteni Rami is.
- Így beszélek, mert így érzek! Miatta halt meg! Megölte Krisztit. És most ő is haldoklik!
- Ez nem igaz... - leheli Lotte.
- De igen! - fordulok rá, olyan lendülettel, hogy majdnem leharapom az orrát. - Ha nem őt mentik,....ha törődnek az anyával is, nem ez lenne. De nem! Ők a gyereket szedték ki belőle és hagyták....ott hagyták meghalni. - nyelek egy hatalmasat.
- Nem volt kit menteni....nem volt feje.... - leheli Rami.
- Ez nem igaz! Ő nem halhatott így meg! Nem lehetett így vége! - kiabálok magamból kifordulva.
Összerándul a gyomrom, a rosszulléttől nagyokat nyelve, szédelegve indulok. Elhárítom a segítséget, senki se mer követni. Nem tudom visszatartani az előbb megivott kávét. 
Befordulok a mosdó feliratú ajtón, és a számra szorított kezekkel öklendezve rohanok hányni.




Jack Faraday….

Már majd egy hónapja, hogy utoljára találkoztunk Saraval. Nem engedhetem meg magamnak, nem tarthatom a kapcsolatot vele, mert egyre jobban kötődöm ehhez a lányhoz. Hiányzik, látni szeretném, de én nem tehetem se vele, se mással. Ha biztonságban akarsz lenni, akkor magányos maradsz. Ez a legfontosabb alapszabály a mi szakmánkban.
Persze azért nyomon követtem eddig is, csak nem találkoztunk.
Pénzt küldtem az intézetbe, ahova átszállították, és meghagytam, hogy bocsássák a rendelkezésére, ha esetleg szüksége lenne valamire.
És szüksége volt….
Ugyan ki gondolta volna? Bárki, akinek van szíve, és nem egy érzéketlen emberi roncs. Sara ki akart menni és vásárolni akart! Addig könyörgött a gondozójának, míg megenyhítette a nő szívét, és vállalva a felelősséget, kivitte az amnéziás lányt a városba.
Nem csak úgy nézelődtek, határozott célja volt az útjuknak.


Végig néztem, a zavarodott és számára veszélyes környezetbe cseppent lányt, aki mégis volt olyan bátor, hogy kiharcolja magának az egyedüllétet. Ez lehet az anyai ösztön, ami mindennél hatalmasabb, ami elmos gátakat, félelmet és bizonytalanságot.
Közelebb osontam, egy bokorcsoport mögé bújva hallgattam a szavait, és zokogtam végig némán. Ott lapulva döbbentem rá igazán, a fájdalmát hallgatva, hogy mit tettem. Persze tudtam eddig is, de más tudni, és megint más végig hallgatni, egy anya fájdalmát egy olyan gyerek után, akire még csak nem is emlékszik miattam.
Más szavakkal, más hangján, de ugyanazt a fájdalmat szenvedte végig, amit egykoron én. Ami engem szörnyeteggé tett, őt a szomorúsága mögött meghagyta kedves, mélyen érző embernek. Amnéziája dacára ő volt az egészségesebb!
Ugyan azt műveltem vele, amit velem a háború. Én voltam az ő háborúja.  Megöltem a gyermekét.

Sara….


Az ágyam végében ez állt, ismeretlen női beteg. Így tartottak nyilván heteken keresztül. Most már van nevem, Sara Faraday, csak néha elfelejtem. Figyelnem kell, hogy válaszoljak, ha ezen a néven szólítanak. Pont olyan ismeretlen és idegen számomra, mintha Mona Lisának hívnának. Ahogy az arc is a tükörben, ami visszanéz rám. Minden reggel, ha belepillantok, újra kell tanulnom, hogy az a riadt, kerek szemű lány, én vagyok!
Már egy hónapja, hogy ide kerültem. Lassan kiismerem itt magam. Többen vagyunk utógondozottak. Tanulunk, olyan egyszerű tevékenységeket, mint öltözködés, utazás, étkezés és más igen hasznos dolgok, melyeket kint az egészségesek világában, egy 4 éves kisgyerekkel tanítanak.
Színházasdi az egész világ, ahogy Shakespeare írta. Kellékek közt tanulunk vásárolni, utazni, és különböző szimulált élethelyzetekben igyekszünk kiismerni magunkat és helytállni. Levezetésként pedig kézműveskedünk. Ez amolyan lelki fizioterápia. Van aki agyaggal dolgozik, én rajzolok és festek.

A foglalkozásvezető szerint nagyon tehetséges vagyok. Kicsit furcsállja, hogy nem készítek semmi mást, csak önarcképeket, de hát itt mi mind kicsit furcsák vagyunk a magunk módján. Magamat festem, az arcom rajzolom a tükörből. Így ismerkedem azzal a Saraval, aki visszanéz, így próbálom memorizálni nem csak a nevem, hanem a vonásaimat is, hogy ne felejtsem el újra. 



Lerajzoltam a szomorú, üres tekintetű Sarat, meg a vidámat is, akinek lekerült végre a gipsz a kezéről. 



Az elgondolkozót, az ábrándosat, mind megannyi új, és idegen arc, ami visszanéz rám a vászonról.


Az oktató szerint annyira jól sikerültek, hogy kiállítják majd őket. Évente kétszer szerveznek jótékonysági estet, ahova szponzorokat és gazdag embereket hívnak meg, akik aztán könyörületből vásárolnak a kiállított darabokból. Gondolom haza se viszik, megy egyenest a szemétbe, majd pont egy milliárdosnak kell az én szomorú arcomról készült kezdetleges, gyermeteg önarckép, vagy a szomszédom által készített csámpás hamutartó, pedig nagy igyekezetében még a nyelvét is kilógatja.
Búcsúzáskor egy festőkészletet kaptam a kórház alkalmazottaitól, akik addig ápoltak. Megható volt, azt hiszem, nem kap minden elbocsájtott beteg ajándékot. Bíztattak, hogy fessek tovább, szerintük tehetséges vagyok. Mielőtt eljöttem mindegyiküket lerajzoltam búcsúajándékul.
Utolsó este megkértem a pszichológusomat, hogy mondja el újra, amit tud a gyermekemről.
-      Elmondaná még egyszer…kérem..
-      Miért Sara? Csak feltépi a sebeket, és fájdalmat okoz magának. Ne akarjon szomorú lenni, inkább igyekezzen bizakodva nézni a jövő felé.
-      De….hogy lehet, hogy életben maradtam…az a csöppnyi emberke meg ott bent,… biztonságban, a méhemben nem élte túl? – rágódok újra, a már állandósult rögeszmémmé vált témán. - Hogy történhet ilyen? Hát nem fordítva kellett volna történnie? – néztem rá könnyek között.
-      Így történt Sara, mert ez volt a sorsuk. Hogy miért történnek a dolgok, azt idővel majd megtudjuk. Mindennek oka van az életben. Annak is, hogy ön itt van velünk, és annak is, hogy a kicsinek nem sikerült. Talán még nem voltak felkészülve…vagy a kicsi nem volt még kész egy új életre. Már nem tudhatjuk meg soha. Ne a múltba nézzen, hanem forduljon a jövő felé, és bízzon.
-      De miben?
-      A sorsban Sara, és isten végtelen kegyességében.

És most újra könyörgök. Már napok óta teszem próbára a türelmét, és kockáztatom a jóindulatát, a csökönyös zaklatásommal. Pedig nincs senki másom rajta kívül, és ha megharagszik rám, annak komoly következményei lehetnek az életemre.
De nem haragszik, megért engem, csak igyekezett türelemre inteni. Ma végre teljesíti a kérésem, állhatatos könyörgésem végre célba ért. Ma élesben játszunk, kint a való világban, a valóságos forgalomban. Megteszi értem, pedig én csak a munkája vagyok, ennek a nagylelkű szociális munkásnak.
Más körülmények közt minden elbűvölne, vagy éppen halálra rémisztene. A busz, a hatalmas embertömeg, ami hömpölyög az utcákon. Siető, rohanó emberek lökdösődnek és rohannak a dolgukra. Színes és hangos minden, de nem hátrálok meg.
Mire az úti célunkhoz érünk, mögöttünk marad a rohanó emberek sokasága. Itt már senki sem fut, senki se lökdösődik. Az emberek halkan, és elgondolkozva járkálnak, a nyári napsütésben megcsillanó márvány sírok között.
Riadtan megragadom a karját a kerítés bejáratánál. Hatalmasakat nyelve próbálok megnyugodni.
-      Minden rendben Sara? – pillant felé.
Csak bólintok, és szaporán pislogva tartom vissza a könnyeimet. A gipsztől, nemrégiben szabadult kezem a mellemre szorítom, hogy megnyugtassam a zaklatottan lüktető szívemet.
-    Van pénzem? – fordulok hirtelen a nő felé.
-    Miért Sara?
-    Szeretnék egy virágot….
-    Majd én megveszem, jöjjön!
-    Mit adhatok? – érdeklődik kedvesen az idős eladónő.
Milyen virágot szokás venni egy meg nem született angyalkának?
-    Valami fehéret…. – vágom rá ösztönösen.
-    Van liliom és frézia… - mutat a virágokra.
-    A liliom jó lesz. – lehelem. - Csak egy szálat…és ne csomagolja be, kérem.
Egyre nagyobb zavarral lépegetek a nő mellett. Valami fura zsongást érzek a fejemben, mintha emlékezni akarna valamire, valami régi szomorú emlékre, de nem sikerül. Szinte hunyorgom az erőlködéstől, annyira koncentrálok a fehér virágra meredve. Egy pillanatra feldereng egy másik fehér virág, egy karcsú, kecses fehér rózsa, de ahogy jön, úgy el is illan a gondolataimból.
A gondozónő segít eligazodnom a temetőben, egészen a sírig kísér, mert mint annyi máshoz, ehhez sincs semmi fogalmam.
Egészen hátul találunk rá. A névtelen sírok közt mutat, egy apró halmocskát, közel a szemétkupachoz, ahova az elszáradt és megrothadt száras virágokat dobják a konténerekből.
Egy komposztáló, nézegetem, és nem tudom, honnan jut eszembe ez a szó….
Az apró sírocskán csak egy azonosítószám látható, és alatta:

Kislány
2011.


Hát itt van….
Itt fekszik a kislányom…..
Mélyen szívom be a levegőt, lehunyt szemmel, ökölbeszorított kézzel gyűjtök erőt, mielőtt megfordulok.
-    Magamra hagyna? – keménynek akarom mutatni magam, de olyan könyörgő a hangom, hogy megesik rajtam a szíve.
-    Inkább várakozom ott hátrább. Nem szívesen hagyom egyedül, a végén még elveszik Sara.
-    Rendben….akkor csak kérek pár percet kettesben a lányommal. – bicsaklik ki a hangom, de összeszorított szájjal küzdök a sírás ellen.
-    Ott leszek, a kápolnánál, leülök egy padra. Látja a kápolna tornyát Sara? Odatalál?
-    Persze látom. Nem lesz semmi baj. Köszönöm, hogy magamra hagy.
-    Maradjon csak, ameddig úgy érzi, hogy maradnia kell.
Megvárom míg elmegy. Az állásával játszik, tudom. Aztán erőt veszek magamon, és lassan odasétálok a kis sírocskához.
Hiába minden küzdelem, ahogy rápillantok a kis halmocskára, már sírok is.
Nem hiszem, hogy lenne édesanya, aki megállná könnyek nélkül az első találkozást a halott gyermeke sírjával.
Hát csak megtaláltalak végre!
Letérdelek és kikotrom a leveleket a behorpadt földkupacról, tépkedem a gazt meg a füvet, és közben potyognak a könnyeim.
Megrogyott a föld szerkezete a friss hantolástól, még keresi a helyét, miután meg lett bolygatva. Ilyen ostoba gondolatok forognak a fejemben és fogalmam sincs honnan. 


-    Szia kicsikém. – vinnyogok halkan, és végig simogatok a kopott fejfán. – Én vagyok az anyu, az édesanyád...
Hozzá simítom az arcom. Másnak ölelő párnás karocskák jutnak, nekem csak egy szálkás, olcsó fakereszt!
-    Ne haragudj, hogy csak most tudtam jönni. Annyira sajnálom… Ennek nem lett volna szabad megtörténnie, ennek nem így kellett volna alakulnia. Annyira sajnálom, - zokogok két tenyeremet az arcomra szorítva. – Még a nevedet se tudom. Semmit se tudok rólad, csak azt, hogy kislány voltál. Édes drága egyetlenem, kicsi angyalkám, jaj istenem…. – zokogok egyre jobban megállíthatatlanul.
Átölelem az esőtől megkopott kis fakeresztet. Kicsit már elgörbült, de még ott van. A torkomban egyre nagyobb gombóc, a szívem akár egy őrülté dübörög, és a zokogás úgy ráz, hogy reszketek egész testemben.
-    Semmit se tudok, nem emlékszem semmire….de az egészen biztos, hogy nagyon szerettelek, és mindennél jobban vártalak. Édes picikém, anyu nagyon szeret téged, és tudom biztosan, hogy apu is…és biztosan hiányzol neki…biztosan felkutatott már utánunk mindent, de nem talál minket. – remegő kézzel veszek elő egy zsebkendőt és törölgetem a szemem meg az orrom.
Nem akarom, hogy valaki felfigyeljen rám és esetleg idejöjjenek, vagy ami még rosszabb, visszajöjjön a szociális gondozó. Egyedül akarok lenni a gyermekemmel, ezt a pillanatot most már végre senki sem veheti el tőlem, ha az összes többit el is lopta a sors.
-    Jó lenne, ha tudnánk beszélgetni, de gondolom azelőtt is csak így társalogtunk. – folytatom kicsit megnyugodva a földhalmot simogatva. – Te talán most többet tudsz a körülöttünk folyó eseményekről, mint én, te talán azt is tudod, mi van az édesapáddal. Jó lenne, ha megsúghatnád, hogy velünk volt? Együtt utaztunk vele? Ő is veled van picikém? Vigyáz rád?  Apuval vagy ott fent a mennyben? – kezdek megint sírni. – Csak így történhetett, különben miért nem keres minket? Biztos, hogy szerettük egymást. Nem emlékszem, de egészen biztos, hogy szeretett minket. Anyu soha nem állna szóba olyannal, aki nem jó ember. És ha szeretett, akkor csak keresett volna mindenütt, nem?
Ráfektetem a virágot a pici halmocskára és végig simogatok rajta.
-    Ez itt a tiéd picikém…csak ezt az egy szálat hoztam most, mert tudod nincsen még pénzünk…más vette nekünk ezt is. De hamarosan dolgozni fogok, és akkor majd hozok neked…hozok valamit, akivel aludhatsz. Egy kedves puha plüssmackót, aki veled lesz, hogy soha ne érezd magad egyedül. Itt alszod örök álmodat, mint egy kis hercegnő…. – sírom el újra magam.
Bocsáss meg nekem, hogy nem vigyáztam rád! Biztos lett volna valami más lehetőség is, nem kellett volna azon a vonaton utaznom. Otthon kellett volna maradnom, és vigyáznom rád. Bocsáss meg nekem, hogy felelőtlen voltam, és nem voltam jó anyukád! Bárcsak visszaforgathatnám az időt! Bárcsak újra együtt lennénk, bárcsak újra dönthetnék, hidd el…esküszöm neked, az életemnél is jobban óvnálak. Nem tudom mim volt, de azt biztosan tudom, hogy mindenem odaadnám, ha te cserébe élhetnél. Nem emlékszem, de biztosan nagyon akartalak! Biztosan nem szándékosan ártottam neked. Ha emlékeznék, semmi sem fájna jobban, minthogy elveszítettelek. Kicsikém, annyira szeretnélek legalább egyszer látni, csak egyetlen egyszer az arcodba pillantani.
Vajon éltél mikor megszülettél? Vajon küzdöttek érted is, ahogy értem? Vagy lemondtak rólad rögtön? Mi történhetett, hogy nem téged mentettek meg, hanem engem? Miért nem segítettek rajtad is? – faggatom eszelősen a kopott kis keresztet. - Bárcsak egyetlen egyszer rám nézhetnél! Bárcsak látnám a gyönyörű szemecskédet, az arcocskádat, az édes mosolyod. Kérlek, bocsáss meg nekem, bocsáss meg, amiét nem nőhetsz fel…Nem tudtalak megvédeni önmagamtól, nem tudtalak a világra hozni, elveszítettelek, és még csak nem is emlékszem rád. De emlékek nélkül is tudom, hogy imádtalak, hogy én voltam a legboldogabb legbüszkébb kismama a világon. És azt is tudom, hogy most is szeretlek. Jobban bárminél, semmit sem változtat az érzéseimen, hogy ide kell jönnöm hozzád.
Eddig nem jöttem, de mostantól minden másként lesz. Még nem tudom hogyan. Fogalmam sincs semmiről, de ezt a címet, a sírodat most már megjegyeztem, és soha nem felejtem el.
Ha kikerültem a kórházból és dolgozni kezdek, lesz majd pénzem. Látod, most még ezt a virágot is más vette nekünk. Ha szabad ember leszek, esküszöm, eljövök minden nap. Egyetlen alkalmat se fogok elmulasztani, majd itt keresek lakást valahol a környéken. Nem számít akár milyen lepukkadt is, csak az a lényeg hogy közel, olyan közel legyek hozzád, amennyire csak lehetséges.
Mostantól jövök, csak még addig várjál türelemmel, amíg kikerülök az intézetből. Ahogy sikerül egy kis pénzt félretennem azonnal csináltatok neked egy kis sírocskát…vagy legalább egy szépséges kis keresztet, és ráíratom a neved.
Nem emlékszem, hogy neveztelek volna el, és semmi más név nem jut eszembe, csak a Sara. Ugye nem baj, ha az én nevemet kapod? Ugye nem haragszol meg érte?
Lehet, hogy eredetileg is ez volt a neved. Talán szerettük volna, ha tovább viszed a mi nevünket...
Ahogy felpillantok, meglátom a szociális gondozót. Biztosan már régóta itt lehetek, fogalmam sincs, mennyi ideje sírok itt a kis sírhalomra borulva, de gondolom már elunta magát, vagy attól tartott eltévedtem, azért jött megnézni.
Nem akarom tovább feltartani, nem akarom elveszíteni a jóindulatát, hiszen ebben az idegen világban rajta kívül senkim sincs, csak egy aprócska sírhalom.
-    Nem maradhatok tovább kicsi Saram. Szükségünk van rá, nem veszíthetjük el a barátságát. Mennem kell, még nem vagyok a saját magam ura, de ígérem, ahogy tudok, újra visszajövök. Most már nem lesz baj, ezen túl mindig együtt leszünk. Soha többet nem hagylak magadra, anyu vigyázni fog rád kicsim. Ha ennyit kibírtunk, ezt a kis idő már nem jelenthet akadályt. Légy jó kicsi Sara. Az istenke vigyázzon rád, és őrizze örök álmodat pici lányom. A kórházban egy kedves nővér megtanított egy imádságra….imádkozni fogok érted, minden este, és akkor együtt leszünk gondolatban. Ott alszol majd velem, gondolatban átölellek és őrködni fogok az álmod felett, ahogy isten is teszi, pihenj nyugodtan kicsi Saram.

                                                     *  *  *








Még egy utolsó nekifutásom van aztán lassan véget ér egy korszak, ami már soha többé nem tér vissza. Szomorú vagyok, pedig elég sok rossz ért ebben az utóbbi évben, de azért voltak jó dolgok, rendes emberek is, akikkel megismerkedhettem.
Öcsém és törött szárnyú Kakukk is sikeresen levizsgáztak, így a holnapi nappal remélhetőleg sikeresen lezárják a 3 évfolyamot. Nagyon ajánlom nekik, mert ha megbuknak, fogalmam sincs mi lesz velük itthon. Már rohadtul elegük van ebből, mert mostanában mindenkitől ezt hallják.

Anyuék végre itthon vannak. Még csak a hétvégén jönnének, de mivel szegény annyira rosszul volt, a barátom elment értük és haza hozta. Így nem kellett egy csomó ember közt ücsörögniük, és reménykedni, hogy anyu kibírja egy ideig rosszullét nélkül.
És hát készültem nekik egy hatalmas meglepetéssel. Most már elárulom, eddig nem akartam nehogy valamelyik családtagom elolvassa és ellője a poént. Hetek óta azért hajtok hétvégeken, mert egy meglepetéssel készülök anyuéknak. Mire megjönnek minden szobába bevezettettem a légkondit.
Anyunak már nagyon régóta egy légkondi a vágya. De azelőtt nem tellett ilyesmire, mostanában meg nem foglalkozott vele, annyi minden más történt, meg hát eddig meleg se volt annyira, és úgy van vele, nem akarta aput felesleges költségekbe verni erre a rövid időre.
Nem csak a nappaliba, hanem külön-külön minden szobába bevezettettem. A hosszú hétvégén csinálták meg, a fogadott barátnőm apukájának ilyen légkondi szerelő cége van, és hálából, amiért törődtem a lányával, amíg az anyukája kórházban volt, soron kívül felszerelték.
Most mindenütt jó idő van náluk, a dédike szobájában is, meg a Tominál is, szóval tökéletesen légkondicionált, ahogy a kinti lakások.
A nővérem mondta, hogy a dédikének nem tesz jót ez a meleg. Rengeteg a kórházban a beteg, alig győzik a mentők, az idősek, keringési problémásak, meg szívbetegek. Nagyon vigyázni kell rá, hogy még sokáig velünk legyen, mert imádjuk őt!
És mikor megláttam az anyu arcát, már tudtam hogy megérte!
Főleg most, hogy olyan gyengécske szegény, alig állt a lábán, de aztán a nővéremék a szárnyuk alá vették.

Szegény kis Lucára nagyon rájárt mostanság a rúd.
Mostanában nem írtam róla, pedig nagyon is jelen van az életünkben. Kedveskedni akart szegény rottyantott kakukknak és mutatni, hogy ő már nagylány a facér öcsémnek. Majd ő lemegy egyedül zsömlékért. Mondom ok, ott van az üvegtálkában az apró, vegyél belőle és hozzál 10 zsömlét. Mindig egy kristálytálkába teszem az aprót, mert sokszor kell bevásárlókocsira vagy parkoláshoz. Ő meg ügyesen a másikból felmarkolt néhány fontot, és lekocogott a kisboltba. 
Szóval vannak rendes emberek, leginkább a dédike szokott oda járni, mert a házunk mögött van, a hölgy szólt kutyasétáltatás közben, hogy visszaadná, mert elég drága zsömiket vett szegény Luca.
Megijedt, hogy rosszat tett, hiába vigasztaltuk, ezért lementünk vele biciklizni.
Ezt most neked Dee!:)
Gondoltam kicsit kiszellőztetem a fejem, elég szédült vagyok mostanában, és felvettem a híres görkorimat. Nem mondanám, hogy egy showban felléphetnék vele, max mint nevettető bohóc, de lelkesen gyakorolok, van térdvédőm, és csodásan festek benne!:)
Szóval ő tekert, én igyekeztem talpon maradni szépen a járdán. Iparkodtunk serényen a parkba, mikor beállt mellénk egy tanuló vezető. Gondolom eljött a csere ideje, mert lehúzódott a parkírozóba, és kivágta az ajtaját. Mi meg ugye suhantunk. Elől a lelkes Luca, én meg halkan mögötte, nagy karkörzésekkel időnként. Totál telibe kapta a kislányt, de úgy, hogy rögtön le is szédült a bicikliről. Ráadásul ki se szállt a kocsiból a hülye pöcs. Az oktató rohant a másik oldalról és annyira akar segíteni, mivel erősen csetlettem-botlottam, hogy alaposan összefejeltünk szegény síró kislány fölött. Aztán ráordított a pasira, hogy szálljál már ki baszd meg! Ettől meg még jobban megijedt szegényke.
Az meg csak meregette a szemeit, meg markolászta a kormányt, hogy hát akkor most én vagyok a hibás…ez nem bicikliút?
Az oktató meg nem az a lényeg ki hibás te szerencsétlen, hanem hogy pattansz és segítesz, főleg mert egy gyereket ökleltél fel.
És mindezek megkoronázásaként elmentünk a postára, - csekket fizetni, - és elkérte a napszemcsimet, mert villogni akart a Tomi előtt. Most hogy nincs barátnő újra éledtek a reményei az öcsémet és a házasságot illetően.
És persze ottfelejtette. Elég márkás darab, és nem is az enyém.
A barátom hagyta itt az órájával együtt, és apám már jó néhányszor rám szolt, hogy tegyem el azt az órát, ne hagyjam elől, mert nem két fillért ér.
Apu óramániás, régebben egyszer nem találta az irodában, és kerestük, megemlítette, hogy jó lenne megtalálni, mert anyu egész évben nem keres annyit, amennyi az ára. Én mondtam, ebből is látszik milyen fukar vagy, de anyu nem díjazta úgy a humoromat.
Szóval most meg egyfolytában az órával volt elfoglalva, hát gondoltam megnézem már a neten, hogy mennyit kóstálhat egy ilyen darab.
Amúgy tényleg jól néz ki, kocka alakú arany meg fekete, kilátszik némi alkatrész a számlapján, viszont számok nincsenek rajta. Aztán csak ültem a monitor előtt és számolgattam a nullákat, mert van úgy, hogy néha elvétem. 54 millió forint volt ledobva lazán az éjjeliszekrényre, legalább is a net szerint. Még a víz is kivert, és rögtön átvittem, hogy tegye be apu az iroda széfjébe. Elképzelhetetlennek tartanám, hogy ilyen drága órát hordjak, akár mennyi pénzem is van. Aztán megnéztem azt, amit a ballagásomra hozott, és vittem még egy órát apunak! Minél előbb sürgősen vissza kell neki juttatni, mert ez már nagyon drága dolog ahhoz, hogy csak úgy nálam legyen.
Szóval ezek után eléggé betojtam az azonos márkájú elveszett szemüveg miatt, úgyhogy igen csak iparkodtam vissza érte. Már rég futottam időre, de menne még. Végig vágtattam a főtéren a két mellemet a markomba kapva, és hihetetlen volt, de valaki megtalálta és leadta, szóval meglett, mert a postáskisasszony meg felismert. Végre valamire jó volt a hülye szőke hajam, meg a világító szemem. Egészében véve egy nagyon pozitív napot zártunk.
De a napot nem a kislány, hanem a táncos barátnőm koronázta meg. Szokása szerint szétdobált mindent, ahogy készülődött. Ilyenkor felkel, áttámolyog hozzám, elhaló hangon nyekergi, hogy kávét, és beesik zuhanyozni. Mire előjön kész a kávéja, a kaja a mikoróba, adom a tiszta bugyit, zoknit, ha egy pingvin jelmezt adnék oda, azt is felvenné, már az ötödik, hatodik napján. Akkor lerogy, rágyújt és emberi lesz. Míg issza a kávét, beszélgetünk.
Aztán készülni kezd és mindent szétdobál. Sminkel, öltözik, kaját teszi el, bérletet keres, stb. A végére az egész franciaágyamat belakja.  Most is szétszóródott a neszesszere és kigurult belőle egy tampon. Nem vettük észre begurult egy párna alá, ami az ággyal járt. Aztán megjött a szökött höri és arra lettünk figyelmesek hogy a tampont betömködi a szájába.  A nővérem meg jaj, vigyázz beledagad a szájába. A másik meg, kiszárad a szája. Kiröhögték szegény hörimet, aki rettenetesen igyekezett magáévá tenni a tampont, és még harapni is megpróbált nagy dühösen, mikor elvettem tőle. Harcolnom kellett egy tamponért egy morcos aranyhörcsöggel!:)
És kalandjai az állatokkal azon a hétvégén még korántsem értek véget!
A táncoslány barátnőmnek volt egy kis konfliktusa egy dongóval is. Mostanában olyan bő török bugyogószerű nadrágokba járunk. Egy üzletben 1500 forintra voltak leárazva, és vettem vagy 10 darabot. (Akkor még nem tudtam, hogy spórolnom kell, mert nagy terveim vannak!)
Bő, színes és formátlan, nekem tökéletes! Ebben nem bámulják a fenekem se a lábam és nincs konfliktus. Persze mindketten rácuppantak a nővéremmel, most közösen hordjuk, nagy megelégedéssel!:)
Csakhogy miközben loholtunk be dolgozni, egy jókora dongó valahogy bekeveredett a barátnőm nadrágjába. Tudom, gonosz vagyok, de nagyon örültem, hogy nem az enyémbe kötött ki.
Hát érdemes lett volna lefotózni az arcát mikor rátapintott a lényegre. Volt egy arckarakterisztikája. Aztán nem sokat teketóriázott, fogta a híres nadrágot és lerántotta magáról. Ott feszített talpig fekete tangában, sikoltozva, mi meg derékig belebújva a bugyogóba püföltük a dögöt, és közben úgy röhögtem, hogy majdnem bepisiltem. A barátnőm is ejtett néhány mondatot, de azt most inkább nem írnám ide le.
Végül kivégeztük a vagány dongót, ő meg ráeszmélvén, hogy villogó szemű éhes férfifalka közepén áll letolt gatyával, tőle szokatlan riadtsággal felrántotta. Szerencsére nem járt arra egyetlen riporter és lesi kamerás sem, az öcsémék megnyugtatták reggel, hogy nem szerepelt a hírekben.
Tanulságos eset volt!:)
Amúgy a barátomnak ezek az órák valami mániái lehetnek. Szinte sose hordja, mégis van neki jó pár. Apám szerint egy férfit bizonyos helyeken két dologról lehet beazonosítani társadalmilag. Nézd meg a cipőjét és az óráját. Hát a cipője az jobbára sportcipő, de ezek szerint órailag rendben van!:)
Hozott nekem is egy órát. Nem karórát, hanem olyan szekrényre valót. Néha nagyon meg tud lepni. Egyszer meséltem neki, hogy a nagyiéknak volt egy régi órájuk. Olyan patinás vagy minek nevezik. A szekrényen volt és minden órában egy kedves dalt játszott, amit a mama zongorázott nekem mindig még kicsi koromban, úgyhogy az ölébe ültetett és a kezem a billentyűkre tette, pedig még duci kis ujjacskáim voltam, de nagyon türelmes volt, és mutogatta, hogyan kell tartani a csuklót, meg hogyan ütjük le az ujjainkat.
Szóval meséltem neki, hogy Luna volt a dal címe és a legszebb keringő, amit csak hallottam. És igen…hozott nekem egy csodaszép órát, amit a szekrényre kell tenni, olyan, mint egy fekvő oroszlány, fényes fából készült és egészkor elkezdett egy dalt játszani, én meg nagyon elérzékenyültem.
A nagyapámról már sokat meséltem, mennyire szerettem, milyen fontos volt nekem, de a nagyiról még soha. És ez nem véletlen. Hogy most miért jutott eszembe? Mert láttam valamelyik üzletbe, hogy japán napok vannak, és spórolás ide meg oda, vettem pár dolgot, többek között egy Lótuszvirág likőrt, amit majd akkor fogok vagy fogunk meginni, ha befejeztem ezt a történetet.
Japán különleges szerepet töltött be a nagyi életében. Az volt neki a mennyország, aztán a pokol is. A nagyi olyan volt, mint én. Mármint külsőleg, mert belsőre egyáltalán nem hasonlítok rá, sajnos. Erős volt, okos, kedves, csodaszép és nagyon határozott. Ha valamit eltervezett az véghezvitte, még akkor is, ha az volt az utolsó dolog az életében. Egyszer talán majd mesélek róla, ha jobb hangulatban leszek, és elég erősnek érzem magam hozzá, meg nem leszek ennyire fáradt. De az biztos, hogy ő volt közülünk a legbátrabb, kár, hogy én nem olyan vagyok!
Ja, igen és miközben fizettünk az öcsém megmutatta az új tesitanárját. Hát annak a pasinak akkora karja volt, hogy teljesen elhűltem tőle. Már elhiszem, hogy végig hányták a fiúk az óráit, kicsit sem tűnt túlzásnak. Zavaromban, rossz helyre húzogattam a bankkártyámat a leolvasónál, annyira bámultam! De hát ilyen tanár kell egy fiúsuliba!:)
És még valamit, mielőtt beborulnék az ágyamba, egy szigorú dilidoki parancsára, aki egyébként szintén egyre izmosodik, merthogy apuval jár edzeni! Lassan alig ismerek rá, levágatta a haját, hogy jó benyomást keltsen a leendő munkahelyén, már csak a válláig ér, és egyre izmosabb.
Szerinte viszont, és anyu szerint is, én lassan elfogyok. Való igaz, hogy majdnem 3 kilót fogytam, amíg nem voltak itthon. Nem voltak jó napjaim. Sajnálom, mert a combomból ment le, és szerettem, hogy olyan izmosak voltak, és kicsit vastagabbak a hozzám hasonló súlyú lányokénál. Mondjuk az 52 kilómmal amúgy is én vagyok anyu után a legkövérebb nő a családban. Anyu 63 kiló, bár mintha ő is fogyott volna. Szóval lepasszolt a hátsóm, ami az öcsém szerint, ha jókedvű olyan, mint Beyonce-é, ha gonoszkodik, akkor meg azt mondja olyan, mind Jenifer Lopezé!:(
Remélem sikerül visszahíznom, most, hogy itthon az anyu és lassan vége a vizsgaidőszaknak.
Voltam fotózáson is! Azok után, hogy egy csomó filmet készítettek rólam, meg le-fel ugráltattak, azt hittem majd valami izgalmas komoly feladat lesz. Hát nem fogjátok elhinni, de az USA-ban jövőre az én fejemmel fogják reklámozni az arcgyanta csíkokat!:) És ezért úgy kisminkeltek, vagyis olyan vastagon lealapoztak, hogy még én is alig ismertem magamra, és csak nyaggattak, hogy nyisd ki a szemed, ahogy a kamerába fordulsz, aztán meg ne meregesd, csak őzikésen nézzél. Hát mondtam mi vagyok én egy idióta Bambi, hát nem tudom, hogy kell őzikésen nézni. Ha kinyitottam, sok volt, ha nem meregettem meg kevés! És mindezt egy hülye gyantacsíkért. Amerika egészen más, mint mi itthon, ez már biztos, ha ennyire fontos egy ilyen gyantacsík!
Na, most már fekszem, mert 3 pasi duzzog itt nekem. A végén még kiszorulok, a saját otthonomból annyian lesznek!
A hétvégén dolgozom, de igyekszem majd jönni, úgy csütörtök körül.
Puszi, mindenkinek és jó éjszakát!

Luna





22 megjegyzés:

  1. szia Luna!
    neked aztán lehet beszélni, h pihenj :) de egyébként nagyon jó lett annyira sajnáltam Kisut (bocs, de nekem akkor se Sara) a temetőben :(
    Jennit rendesen megtéptem volna Kimi helyében (tudom, nem verekszünk pláne nem nőt, de kijárt volna neki) szegény Picur sajnálom, h Kimi csak ezt látja benne és nem fogadja el, h Kisu az életét adta érte a pici nem tehet semmiről :(
    na jó, legyen neked gyereknap! jól találgatok, ha azt gondolom,h lesz köze a jótékonysági esthez Neweynak?
    egyébként nagyon fura ugrálni az eleje meg a mostani részek között, de úgyse bírnám ki míg ideérek (22-nél tartok)
    azzal a lótuszvirág likőrrel én is szemeztem csak inkább költöm könyvekre a pénzem :D
    úgy hozol frisst, ahogy tudsz mi tudunk várni :) elfogadjuk, hogy nem ez az életed csak egy része, aki meg nem érti meg magára vessen szerintem :) csak ne tűnj el, ha nem is raksz részt néha idetévedhetsz pár mondat erejéig, hogy élsz még :) mert van, akit nemcsak a töri érdekel, hanem te is :)
    puszi:Aniw

    VálaszTörlés
  2. Szia!:)
    Sok minden megváltozik majd hamarosan, csak még egy kis kitartás, örök türelmetlenkedőm!:)
    Imádom, ha találgatsz, és nem! Newey máshonnan érkezik, valaki sokkal fontosabbnak lesz köze a jótékonysági esthez, akit teljesen lesokkol az eset és az est. Newey addigra már találkozik Kisuval, - sőt mások is, csak nem hisznek a szemüknek - nem is olyan sokára! Bizony!:)
    Úgy tűnik te és Christine maradtatok a leghűségesebb kommentezőim. Ő nem ide írt, ezért neki máshol válaszolok.
    Nagyon hálás vagyok neked, hogy írtál, hogy mindig, még a vizsgaidőszakban is, és ha csak pár mondattal, vagy szóval is, de jelezted, hogy olvasod és érdekel a munkám. Nagyon megtiszteltél vele és hálás vagyok. Igazán! És lehet, hogy előbb is elolvashatod az egész történetet, mintsem gondolnád!
    Gondolkoztam és számot vetettem a dolgokkal. Összesen 10 pipát kaptam és ebből egy negatív. Ez bizony nagyon kevés, ha nézzük, hogy régebben, fénykoromban, több mint 30 pipáim is voltak. Visszanéztem pár részt én is, és nem elbizonytalanodtam, egyre inkább úgy érzem, valamit már nem jól csinálok. Talán mégsem vagyok elég jó egy ilyen blogra, a kezdeti lelkesedés elmúlt, és most már szinte csak ketten maradtunk. Nem kellene ezt erőltetnem és nem is fogom. (persze befejezem, ki tudja, egyszer talán más formában is megjelenhet átírva, kicsit kibővítve más nevekkel!:))
    Arra gondoltam, te megérdemled, hogy tudd a történet végét, ezért mindenképp befejezem, és valószínűleg elküldöm neked egyben, hogy elolvashasd.
    Ami nem megy azt nem szabad erőltetni.:/
    Anyu még nincs jól, a nővérem elviszi egy kivizsgálásra. Persze nem akar menni, de neki nem lehet nemet mondani. Ráadásul hazudtam is neki, életemben talán először így tudatosan a szemébe, és ettől nagyon rosszul érzem magam, még ha jó szándék is vezet. Hallani sem akar arról, hogy minden nap menjek táncolni, hogy éjjel dolgozzam, nappal az ügynökségre járjak, - úgy tűnik, hetente egy-két alkalommal foglakoztatnak, - és mellette még egy csomó dolgot tegyek.
    Azt mondtam neki, hogy a barátommal leszek, vagyis, hogy én is megyek a dilidokimmal hozzá egy hétre. De beköltözöm a doki lakásába, amit nagylelkűen felajánlott, hogy ne lássanak anyuék. Másfél szobás kis igazi férfilak, remekül megleszek. Reggel bekészítek egy 4 adagos kávét, ha felkelek, csak fel kell öltöznöm, ledöntöm a kávét, sminkelek, és már mehetek is a vonathoz. Fent veszek egy tonhalas szendvicset meg pár energia italt, és annyival elvagyok, nem is kívánok enni ebben a melegben. Ez az egy hetem, amikor még nincs semmi más, és végig akarom dolgozni, de ha anyu megtudná, szörnyen dühös lenne. A nővéreméknek sem engedte, hogy minden nap dolgozzanak, azt mondta, annyira nem kell az a rohadt pénz, hogy kiboruljatok.
    Elkezdtem betanítani az öcséméknek a szalagavatós táncot, nagyon ütős lesz, gondolhatod, 10-15, 18 éves fiúval táncot tanulok, hát elég nehéz, de a Tomi úgy vigyáz az erkölcseimre, mint egy börtönőr. Nem tudom még, meddig leszek itt vagy, hogy lesz-e lehetőségem akkor még foglalkozni velük, ezért megtanuljuk most, télen meg majd csak fel kell eleveníteni kicsit, de az már akár nélkülem is menni fog.
    És mindjárt kezdődik a sulim is, ami heti 1-2 alkalom lesz, szóval én is tudom, hogy kileszek, de azt is tudom, hogy fogom bírni és akarom csinálni.
    Valami nagy meglepetésre készülök, és rengeteg pénzt kell szereznem hozzá.
    Sokat gondolkoztam a múlton, még mindig nem hagy nyugodni az a komi.
    Azt hittem rendben az életem, és jó ez a blog. Erre szembe kell néznem a ténnyel, hogy teljes az érdektelenség.
    Azt hittem jó vagyok, és igyekszem mindenkin segíteni. Erre kiderül, hogy kérkedem, hisztizek, és olyan lány vagyok, akivel még egy légtérben sem lenne képes megmaradni egy „rendes” nő. Kicsúsztak a dolgok az ujjaim közül, de ha már így történt, teszek rá még egy lapáttal.

    VálaszTörlés
  3. Sokat gondolkoztam az életemen is, - erre jó a vonat, - és rájöttem, hogy két ember van a környezetemben, akik mindig mellettem álltak már hosszú évek óta, és csak adtak, meg segítettek, és én még a tiszteletemen, és a szeretetemen kívül, nem tettem értük semmit. Az egyik a mostani apám a másik meg a pszichológusom.
    Apu kicsi korom óta jelen van az életemben. Sokszor vett nekünk cipőt, vagy pénzt adott a ballagásunkra, meg a beiskolázásunkra és mindig azt mondta, „na, most még adok a sulira, de jövőre már nem! Vagy elvitt olyan helyekre ahova sose jutottunk volna el, és közben csak pufogott, hogy úgy is erre volt dolgom, legalább nem utazom egyedül. Ő hozott haza a kórházból, amikor megtámadtak, míg az igazi apám meg sem látogatott. Fenyőt hozott, azt mondta, egy erdész barátjától, mert sose tellett igazi fára, nekünk adta a régi telefonjait, mert ő már megunta, vesz inkább egy jobbat….szóval, mindig mindent úgy tett, mintha nem segítene, csak úgy megtette, mert mi jutottunk az eszébe hirtelen.
    A dokim pedig mellettem áll évek óta, jobban ismer, mint én saját magamat. Kiszedett belőlem olyan titkokat is, amiket még magamnak sem mertem volna bevallani. Ott állt, ha bántottak, és kihozott a fényre, ott állt, mikor Kevin még velem volt, és én féltem a jövőtől, és azt mondta, azért jött most, mert most van itt az ideje, és a legszebb kisgyerek lesz a világon, mert olyan lesz, mint te. Mellettem ült, mikor megnémultam a kórházban, és nem akartam se enni, se inni, se beszélni, csak meghalni. Undok voltam vele, de ő nem engedte el a kezem, és volt, hogy ordított, volt, hogy csúnyán beszélt velem, de mindig segíteni akart. Nem engedett elsüllyedni a kétségbeesés mocsarába, és akár merre fordultam, mindig belé botlottam. A legjobb barátom lett, akár milyen furcsa is ez. Megért akkor is, ha meg se szólalok, mert mindenkinél a világon jobban ismer. Jóképű, okos, jószívű, remek társa lesz a barátnőmnek, és örülök, hogy a sors az utunkba hozta őt.
    És most rájöttem, hogy mi az, amivel örömet és meglepetést tudok nekik szerezni. Amivel megköszönhetem, amit eddig tettek értem.
    De hülyén adná ki magát, ha a barátom pénzén tenném, amit szeretnék. Az úgy nem az én köszönetem lenne, hanem az övé. Ezért kell füllentenem anyunak, ezért kell éjjel-nappal dolgoznom, mert kevés az időm!
    És ez a blog is sokat kivett belőlem, igyekeztem pontosan és életszagúan írni, de egyre inkább úgy tűnik, már nincs rá igény! Csak most értettem meg mennyire fontos nekem a visszajelzés, mikor már nem kapok. Hiszen azért osztottam meg magamról is annyi mindent, mert szeretem magam körül az embereket, imádok beszélni, és így arc nélkül nem érhet durva meglepetés, úgy hittem, ha nagyon támadnak a stílusom, az életvitelem, vagy a bőbeszédűségem végett, legfeljebb privibe teszem, és akkor csak az olvassa majd, akit én is érdeklek, és elfogad olyannak, amilyen vagyok, úgy ahogy vagyok!
    De talán így lesz a legjobb, ami nem megy az nem szabad erőltetni! Meg kell tanulni kimondani azt is, hogy elég, ennyi volt, még ha fáj is!
    Tudom, hogy gyakran túlpörgök, és sokszor nagyon sok vagyok! Szerencsére a dokim, a nővérem meg a táncos barátnőm, időnként leállít, különben totál kihajtanám magam. Rengeteg tervem van, nagyon komolyak, majd mesélek róluk, mert már folyamatban vannak azok is, főleg, ha ide már nem írok, mert ezt az ürességet, az írás hiányát, valamivel pótolnom kell, mert nagyon megszerettem itt!:)
    De hát olyan ez mint a szerelem, észre kell vennünk ha már nem kellünk, - mondogatom ezt szegény facér öcsémnek is, - nagy tudálékosan, mintha értenék hozzá!:)
    Azt kérted, írjak néha pár sort, hogy mi van velem.:)
    Hát azt hiszem, ez jóval több lett annál.:)
    Most pár napig nem leszek elérhető, mert a dokimnál nincs gép, elviszi a sajátját, én meg nem mondhatom, hogy elviszem az enyémet a barátomhoz, mikor mindig van nála legalább egy.
    Még egyszer köszönöm, hogy jelen vagy az életemben.
    Teljen vidáman és boldogságban a nyarad!
    Rengeteg puszi, Nádasdy Nóra - Luna:)

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Érdekes a téma, hogy egy amnéziás embernek mi mindent kell újból megtanulnia. Eddig bele sem gondoltam, hogy esetleg az olyan alapvető, de tanult dolgokat, mint pl. az írást, olvasást is elölről kell kezdeni.

    Ennek jó alaposan utánajártál, látom. :)

    És mekkora hit és akarat kell ahhoz, hogy az ember innen is felálljon. Minden elismerésem annak, akinek ez sikerül. Élni a tudattal, hogy lehet, hogy soha többet nem fog emlékezni a régi életére. Még ha a családja venné körül, akkor sem biztos hogy sikerülne.

    Kíváncsi vagyok, ki lesz az, aki „felismeri”.

    Remélem nem lesz olyan kurtán-furcsán vége, mert hogy kevesebb a visszajelzés, te meg gyorsan le akarod zárni. :( Ugye neeeeem? :)

    És itt már említették régebben, hogy ha valaki ellent mond neked vagy nem ért egyet veled (ne adj isten, megtilt valamit), az nem feltétlenül a rosszat akarja neked, hanem inkább így próbál segíteni. Értem én, hogy nagy terveid vannak, amihez sok pénz kell, de gondolj bele abba, hogy milyen áron éred el őket. Szerinted a doki és apukád örülne neki, ha megtudná, hogy azért hazudtál anyukádnak, mert nekik akartál venni valamit? Hát, én inkább húznám a számat, hogy kösz, ilyen áron nem kellett volna. Biztos hogy nagyon rossz érzés volt, amikor minden fillért meg kellett gondolni hogy mire költötök, és sokszor nem tudtad megvenni másnak azt az ajándékot, amit szíved szerint adtál volna neki, de ne ess át a ló túlsó oldalára. 18 éves vagy, van még időd a nagy tettek végrehajtására és megvalósítására. Ne egyszerre akarjál mindent. Így az egész egy nagy káosz lesz.

    És tudod, egyszer minden hazugság kiderül. Sőt, tovább megyek! Még az is lehet, hogy egy gyenge pillanatodban, te magad fogod elmondani anyukádnak, hiszen sosem hazudtál még neki… Na, azt hiszem, hogy az inkább a csalódás pillanat lesz, mint a büszkeségé, hogy ezt is sikerült megcsinálnod. :(

    És nekem itt ne búslakodj azon, hogy kevesen írnak vagy pipálnak. Vannak ilyen hullámvölgyek, az eredetileg sem száz fős közönségedből ha kiesik egy-kettő, már jobban meglátszik. Fel a fejjel! :)

    Puszi, Porcica

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Igyekszem utána járni mindennek, a tesómék esettanulmányai jók erre, és egyszer megismerkedtem egy 30-as lánnyal, akinek kamionos férje agyvérzést kapott és csak 1 nap múlva találták meg. Neki is elölről kellett mindent kezdenie, olyan alapokat, mint a neve, vagy a mosdó használata, csak nem akartam ennyire mélyre menni, végül is ez nem egy realiti történet. Viszont egy dolgot láttam, hogy a hozzátartozóknak talán még nehezebb! Elfogadni, hogy akit visszakapnak egy egészen más személyiség lesz, mint addig volt. (Itt persze nem!)

      Nem vagyok egy nyerő típus, de mernék fogadni, hogy nem is gondolsz arra, aki először megpillantja! Egy próba?:)

      Nem lesz kurta vége, csak tudod…hisztis vagyok, és néha vannak rossz napjaim, és azt mondta a dilidokim, az is a bajom, hogy mindent magamban tartok. Adjam ki a bánatom és az örömöm is, ne azon rágódjak, hogy mit szól hozzá a környezetem. Hát, most kiadom néha a hirtelen rám törő örömet, elkeseredést vagy csalódást és nem rágódok, hanem hárítok!:) A doki hibája!:) :)

      Amúgy apu szavaival élve, már okafogyottá vált a dolog. Van ott kit egy épületkomplexum, amelynek a ¾ része a barátom révén a nevemen van. Maradt még lent egy rész meg a tetőn és a terasz. Arra gondoltam, hogy apunak, aki kung-fu-t tanít és nagyon fontos számára, megveszem a lenti részt, a dokinak meg a fentit rendelőnek. Olyan élményekben volt részem mellette, amit nem is hittem, - nekem ő mostanában csak egy bolondos pasi, aki mérleghintázik a barátommal, és a legjobb barátom, - de most véletlen bepillanthattam a dolgaiba és elbűvölt és lenyűgözött. Amúgy azt mondta, nem leszek elfásult, és depressziós, mert eredendően optimista vagyok. Ha valaki egy olyan tragédia után, mint ami velem történt boldogságot érez egy madár énekétől, az nem lesz fásult soha, és nekem a génjeimbe van kódolva a harc a boldogság után meg a segítőszándék. És ő sem boldogtalan, nagyon is rendben van az élettel!
      Ezt ő mondta!:)

      Törlés
    2. Szóval pszichológus szeretnék lenni, és egyszer majd ott dolgozni vele, ahol anyuék lent vezetik a bárt, az öcsém és apu meg edzéseket tartanak velem.
      Ez volt a terv, és ez nem várhatott.
      Megkértem a barátom, hogy kérje meg azt az elővásárlási jogot vagy mit, addig meg bérelje ki a nevemben.
      Erre beállított, - pedig úgy volt, hogy a doki megy hozzá, mert most közelben fog versenyezni, - ezért nem kellett anyunak füllentenem.
      Mr. Flegma így kezdte. Miért zavar téged annyira hogy gazdag vagyok? Jobb lenne, ha inkább lerántanálak, mint apád tette anyáddal?
      Hát erre 18 évem minden tudásával is nehéz a válasz!
      Aztán meg, nem kell szerződés, már rég megvettem az egészet csak nem akartam megmondani, mert láttam már a fele is lesokkolt. Nem kell tönkre tedd magad miatta, már a tiéd!
      Próbáltam elmagyarázni, hogy az nem ajándék tőlem, ha az ő pénzén van, legalább ezt had fizessem ki. Nagyon megértő volt, csücsörített és bólogatott, majd azt mondta. Oké, legalább megnézheted, hogy ég a magyar forint, mert ha odaadod, itt fogom felgyújtani a szobánk közepén!
      Viszont mondott még mást is, ami elgondolkoztat. Azt mondta, ott az állatorvos sógorod, te meg állatmenhelyet szeretnél. Majd kérünk egy klinikára beépítési engedélyt a tetőre, és valóra válthatod ezt az álmodat is. Spórolj inkább arra, engem meg hagyj végre békén a pénzeddel!:(
      Szóval ez nagyon jó gondolat, és apunak meg a dokinak is be lehet rendezni azokat a helységeket, hiszen nincs még bennük semmi. Az is lehet ajándék, és az már nem sürgős.

      Ja, és leérettségiztem, méghozzá tökéletes eredménnyel! Igaz, hogy matekból meg angolból csak középfokún, nem úgy, mint a nővérem, de ezekre nem lesz szükségem, és igen is nagyon boldog, meg büszke vagyok, és majd megünnepeljük!:)
      Puszil, az eljövendő Miss Nora Nadasdy

      Próbáltad már angolul kiejteni a neved? Néha jópofa dolgok sülnek ki belőle!:)

      Törlés
    3. Szia!

      Nem tudok jól tippelni, de lásd, most kivételt teszek. Mármint megpróbálom. :)
      Hmmmm, szerintem a kis német látja meg először.
      Na, na?
      Nem talált, mi?
      :)

      Gratulálok a jó érettségidhez, azért biztos megkönnyebbültél, hogy ez is megvolt, végre! :)

      Szóval pszichomókus leszel te is. Na, akkor viszont ne hagyd abba a blogolást, gyakorolhatsz rajtunk. :D

      Egyébként úgy gondoltad, hogy pár hét, pár hónap spórolás után meg tudod venni az alsó-felső részt? Vagy k... jól keresel, vagy az ottani ingatlanárak vannak padlón. Nem kicsi fába vágtad a fejszéd! :) De hát aki mer, az nyer. Ha meg se próbálod, honnan tudhatnád, hogy nem fog sikerülni? Teljesen igazad van, bátran kell a jövőbe nézni, nagy tervekkel. :)

      Szegény barátodat meg még megsajnálom. :( Szerintem még soha nem érte ennyi és ilyen tartós hátrányos megkülönböztetés a pénze miatt. Örök vita köztetek, ő semmi jelentőséget nem tulajdonít neki, te meg ugrasz minden fillérre. Hát, van még hova közeledni az álláspontoknak. :D
      De látom, már egyre jobban kezeli a dolgot, bedobott egy új témát, hátha ráharapsz. És bejött neki. :D

      Na puszi, Porcica
      (Ja, az én nevem a Miss után elég érdekesen hangzik, nem? Szerintem kimondhatatlan... :D)



      Törlés
    4. Szia!

      Hát nem, nem találtad el!:) A kis német, az olyan egyszerű lenne. Valaki egészen más, nem ennyire fontos személyiség!:)
      Köszönöm a gratulációt, valóban jó érzés, hogy végeztem.
      Fogalmazzunk óvatosan, szeretnék pszichomókus lenni!:)
      Nos, nincsenek a padlón az ingatlan árak, pénzről meg ugye nem beszélünk, mert kérkednék itten, amit nem akarok! Inkább pár szóban elmesélek valamit, hogy mennyire a véletlenen múlnak sorsok, életek! Pár éve a táncosbarátnőm egy rendezvényen hostesskedett, és egy véletlen folytán a Pirner Alma mellett egy félreértett mondat miatt, sztár rúdtáncosnak hitték. (a story amúgy a Vörös vihar c. történetemben szerepel, amit talán hamarosan elkezdek) Előbb megrohamozták a nyüzsgő ügynökök a telefonszámáért, aztán meg elhalmozták munkaajánlatokkal. Akkoriban, - talán mostanság sem könnyű, - szinte lehetetlen volt kijutni Norvégiába, és a napi fix, meg az elvárások láttán ez nem is tűnt meglepőnek. Neki sikerült, ajánlatot kapott és elfogadta. Profi műsor kellett, nem csak tánc és tökéletes angol, meg alap norvég. Neki ebből semmi se volt, talán az angol, és olyan rudat akkor fogott először. Tél volt, én akkoriban ugye nem nagyon jártam ki, inkább csak az ablakból néztem, ahogy lementek anyuval a házunk mögötti játszótérre és ott próbált valamit mozogni egy mászóka rúdján. A dédi forró vizet engedett műanyag üvegekbe, a Tomi meg hordta lefelé, hogy azon melegítsék a kezüket. Így utazott ki, kajapénz nélkül, anyu totál idegbeteg volt, de ő nem félt. Egy magyar lánnyal váltották egymást, 2 hetes turnus volt, és a lány azt mondta, most haza megyek és megveszem álmaim lakását Pesten. Ennyit keresett 2 hét alatt. Ott kint megkapod a bugyi pénzt és magas a fix. Igaz, 8 ezer egy doboz cigi átszámolva, és 2 egy kiló kenyér, de ha profi vagy a határ a csillagos ég.
      Ő persze nem keresett ennyit, az is csoda, hogy ott maradhatott. De szerencséje volt, segítették. Egy ottani lány magyarul tanult, és elkészítette neki a zenéjét. Azóta is mosolygunk, ha meghalljuk Tolvaj Renitől a Hagylak mennit. A tulaj is segítette, és az étterem séfje minden nap enni adott neki a „maradékból”, olyant itthon sose evett. Két hét után már alapon csicsergett norvégul és valamire a rúdon is képes volt.
      Itthon kifizette anyu kölcsönét, amit a repülőjegyre vett fel neki, meg az egyetemi szemesztert, letette a kauciót egy albérletre mellettünk, és vett mindenkinek csizmát meg ilyenek. Aztán mint profi, aki most érkezett Norvégiából, jelentkezett az egyik legjobb bárba, és azonnal felvették. Hát így kezdődött, azóta eltelt pár év, és már én is profi vagyok, a legjobbtól tanultam, tőle!
      Anyu egy kedves, mosolygós segítőkész ember, - leginkább rá hasonlítok, - csak akkor ugrik, ha rólunk van szó, de ők ketten a nővéremmel számomra a „harc mindhalálig, a kitartás, a soha nem adom fel, nem hátrálok meg, bármit túlélek és elérek” életérzés példaképei. Szeretnék olyan lenni!:)
      Ha megcsinálom a vizsgatáncomat, bárkit leverek vele, igaz kicsit belehalok a végére, de nem számít. Néha ha görcsöl a hasam, és nincs kedvem a rúdon akrobatikázni, csak megfogom a rudat és elkezdek twerkelni. Rázom a fenekem, és tekergetem ritmusra, és ettől megőrülnek, szinte mindig van, hogy felrohan egy bolond Allah, Allah kiabálással és az összes pénzét felszórja a színpadra. Lehet, hogy nem nagydolog, de én imádom, és ehhez értek. Minden izmom külön mozgatom deréktól lefelé, a gyomromból kezdek hullámozni, nem csak körbe tekergetem a csípőm egy hulla-hopp karikával, amit én tudok, még a profik is elismerik!:)
      És most már minimum egy hónapra kell menni Norvégba, és a célomért megküzdöttem volna becsülettel.

      Törlés
    5. Én itt is jól keresek, mert a legjobbtól tanultam, bármilyen mosolyogtató, de ez is egy szakma, sok lány rögtön fogdostatja magát, meg az ölükbe ül és ha nem úgy indul a dolog mindjárt bunkó és csúnyán beszél. Ez hülyeség, azt kell elérd, hogy ő akarja, hogy odaülj és beszélgess vele. volt már párszor, hogy azt mondta, csak egy 500-as van nálam. Mi meg mondjuk, nem baj, táncolok neked érte, és mosolygunk. Utána kimegy és felvesz több százezret és nem érdekli, mert jól érzi magát velünk, - ezért jött oda!
      Ha engem fogdosnának, eltörném a kezét, akár mit is gondolnak rólam. Én érdeklődöm, meghallgatom és figyelek rájuk. Néha csak ennyi kell, és végtelen hálásak.
      Csak a drogosoktól tartok, de a barátnőm őket is prímán kezeli.
      Egyszer a nővérem hátát végig nyalta egy benga néger. Idegrohamot kapott, miss antibakteriál, hiszen ha tehetné még a pénzt is fertőtlenítené mielőtt megfogja. A kidobók meg azonnal ott voltak és kidobták, nem köszönte meg, amit kapott.
      Norvégiába nem érintik meg a nőket, mert nem szabad, és ott tudják, hogy vannak bárok és táncos lányok, meg éjszakai klubok és prostik. Nem keverik a dolgokat.
      Csak tudod, kevesen maradnak tiszták, célokkal. Befásulnak, inni kezdenek vagy drogozni és elszórják a pénzüket butaságokra. Mi nem, nekünk mindig volt célunk, és most is van.
      És kell néha némi humor meg lélekjelenlét is. Sokat tanultam, régebben besokkoltam volna egy férfi szexuális közeledésétől. Ma már simán hárítok, jó megjátszott ostoba szőke lány stílusban, a csodálkozó kicsit durcás arckarakterisztikám miatt, - a barátom és társai szerint, - nem is kell nagyon gyúrnom rá. :) Múltkor elsírta magát mellettem egy pasi, miközben bőszen markolászta az ágyékát. Kérdem a barátjától, mi a baj? Azt mondja, az, hogy kicsi a farka! Erre én, hát én biztos vagyok benne, hogy hatalmas és tiszteletet parancsoló.
      (A barátomnak szoktam mondani, ha meztelen baromkodik, még azt hozzátéve, bár nincs összehasonlítási alapom, és közben elismerően hümmögök, vagy kerek szemmel felkiáltok, hogy nahát, csak épp nem tapsikolok. Ő meg erre nevetve, hogy eddig még nem bántottalak, de ilyenkor nagy a kísértés!:))
      Szóval nem kell aggódni érte, remélhetőleg túléli a kapcsolatunk az anyagi-és társadalmi különbség szította feszültséget!:)
      Hát ennyit az éjszakai életről, a pénzről, és arról, hogy keveredtünk ebbe az egészbe bele!
      Puszi, Luna

      Törlés
  5. Szia!

    Már egyre inkább érezteted, hogy bizakodhatunk a reménykeltőbb folytatásban. Hát azt teszem! :) Mondjuk valaki felismeri a festmények alapján Kisut... de nem hisz a szemének.... pláne nem mer Kiminek szólni.... az idő csak telik.... talán Kisunál is előjönnek emlékfoszlányok....
    Newey-re nincs tippem, honnan lép színre és milyen szerepe lesz.... Talán Kimi F1-es visszatérésével kapcsolatos? Mondjuk egy lehetőség a RedBullnál? De hogy kerül oda Kisu? Dolgozni fog? Vajon ki ismeri fel? És mennyit kell még arra várni, hogy találkozzanak Kimivel? :)

    Ne foglalkozz a pipák és kommentek számával, szerintem. Bár én könnyen okoskodok, sose írtam blogot, mindig csak olvastam. És bevallom sokszor és sokat úgy, hogy sose adtam jelet magam után, még akkor sem, ha nagyon-nagyon tetszett! Ha csak magamból indulok is ki, nagyon sokan vannak, akik csak olvasnak, és nem pipálnak, nem írnak. De attól még várják az újabb bejegyzéseket! :)

    puszi

    Dina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Egész nyugodtan csak bizakodjál, mert nálam szomorú vég az nem lehet!:)
      Igen, felismeri a képeken valaki Kisut, sőt megvásárolja az összest!:)
      Most már majd minden részben kerülgetik egymást a történetem szereplői, csak kérdés mikor találkoznak. De komolyan már a mostani részben is lesznek előrelépések, és úgy tervezem a következő fejezetben lesz a Newey féle várva várt találkozás!:)
      Kicsit már aggódom miatta, mert mindenkit leginkább ez izgat, remélem jól sikerül, nem maradok az elvárások alatt!:)
      És szerintem, mikor találkozik Newey-vel addigra már, körvonalazódik benned is egy elképzelés a jövőt illetően, ami azért még rengeteg meglepetést fog hozni!:)

      Tudod, néha vannak ilyen érzelmi kirohanásaim, a dokim szerint túlfűtött vagyok, tele energiával, lelkesedéssel, szeretni- és szeretetre vágyással! Ez vagyok én egy nagy érzelembomba, aki ha valakit eltalál annak, jaj!
      Túlpörgök és mindent 1000 fokon élek meg, de nem aggódom, gondolom mire 50 leszek majd csak megnyugszom, nem?:)
      És azért nagyon rendes tőled, hogy mégis erőt veszel magadon és írogatsz nekem! Örülök ám nagyon!:)
      Puszi, Luna

      Törlés
  6. Szia Nori!
    Először: Gratulálok az erettsegidhez!
    Másodszor:
    Gratulálok ezekhez a nehéz részekhez, nekem nagyon tetszettek.
    Tudod, arra gondoltam talán mások is úgy. Vannak a kommenttel mint én: könnyes szemmel, zokogo lélekkel nem pörögnek az ujjak a billentyűn. Bízom benne hogy hamarosan ujra mosolygós fejezetek jönnek.
    Csók ma27

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Köszönöm a gratulációt, mit mondhatnék – számomra is nagy öröm!
      Utolsó vizsga után elmentünk bulizni az osztállyal, ha már kirándulni nem mentem, gondoltam ezt nem hagyom ki. Fergeteges bulit csaptunk, éjfél körül lezavarták a zenészeket és elfoglaltuk a színpadot. Legyen elég annyi, hogy nagy buli volt, és mikor befutott az öcsém, hogy haza szállítson, ő is csatlakozott, a szerenádozás óta, úgy is sóhajtoznak utána a csajok. Lehet, hogy fura, de imádok az öcsémmel bulizni. Októberben 18 lesz, már most azon agyalok, hogy mit hozzunk össze neki, mert valami fantasztikus, örök emlékű maradandót szeretnék!:)
      Köszönöm, hogy tetszik, én igyekszem nagyon, és kijönni is a szomorú részekből, de ha egy kicsit is életszagúra akarom venni, akkor a történet jelen állása mellett, nem olyan egyszerű. Most lesz még egy jó hosszú rész, - mert egybe hozom a heti kettőt, - és a következő már éledezni fog!:)
      Tudod, én egyszerűen imádok írni, meg dumálni is, - azokkal, akiket szeretek, - és nagyon boldog vagyok, ha hosszan írtok, - de te ezekkel a tömör lényegre törő komikkal, - egyszerűen imádom!:) Te is biztosan olyan vagy, mint a nővéremék. Határozott és céltudatos!:)
      Igyekezni fogok, hogy még sokszor megmosolyogtassalak!:)
      Puszi, Luna

      Törlés
  7. Szia Drága Luna!

    Nagyon bánt, hogy mostanában nem sikerül írnom neked, pedig annyi mindenről szeretnék. Az én életem is változik, bár lehet nem olyan mértékben mint a tied, de azért új ritmust kell kialakítanunk, és ez bizony még nem úgy működik ahogy én szeretném. Azt sem akarom, hogy a gyerkőcöknek legyen hátránya abból, hogy anyának kevesebb az ideje, így nekem kellett lemondanom átmenetileg bizonyos dolgokról. Na ennyit erről, majd ezt máshol megírom. Szóval most ha fene fenét eszik is megpróbálok írni valami értelmeset, és nem elaludni közben (mint ahogy már párszor sikerült:)).
    Most azt hiszem csak a történethez írnék, mert a részek is rengeteg gondolatot indítottak el bennem.
    Azt hiszem ott akadtam el, mielőtt Kisuval megtörtént a baleset. Bizony nagyon lógott a feszültség a levegőben, hogy a szép szerelmi idill előbb-utóbb véget fog érni. Sejtésem sem volt mily módon fog megtörténni, csak arra emlékszem, hogy mindig összeszorult gyomorral, heves szívdobogással olvastam soraidat, és vártam az eseményeket. Aztán egyszer csak megérkezett. Nagyon ütős volt. Szinte láttam magam előtt Kimit, ahogy a baleset sérültjei és halottai között rohangál, szinte öntudatlan állapotban és reménykedik, hogy életben találja a szerelmét. Nagyon tetszett Vettel jelenléte is, tényleg igazi barátként viselkedett. Valahogy azt éreztem, hogy az arc nélküli halott lány nem Kriszti, de az nagyon jól felépített, hogy tulajdonképpen Kimi mellett küzdenek Kriszti életéért, mellette tolják el a helikopterhez és Ő még sem tud róla. Csak azt érzi, hogy most vége mindennek, innen már nincsen tovább. Nagyon átjött a fájdalma. Bár azt írtad nem tudsz férfi fejével gondolkodni, azért szerintem sikerült, bár ugye én is nő vagyok fogalmam sincs mi játszódhat le egy férfiben ilyenkor. De az biztos, hogy valami hasonlót képzelünk el egy szerelmét elvesztő, szenvedő férfihez. De érdekes, hogy hogy éli meg a szituációt, hogy a gyermeke túlélte a tragédiát. Nekünk nőknek szerintem meg sem fordulna - semmilyen körülmények között - a fejünkben, hogy a gyermekünket hibáztassuk, gyilkosnak nevezzük. Sőt úgy, ahogy Kriszti öntudatlan állapotában is, minden körülmények között az ő életét helyeznénk előtérbe, és könyörögnénk érte. Nekem ez kissé érthetetlen, hogy benne a szeretet apró szikrája sem pislákol, mondjuk az első sokk után. De ugye itt jön megint az, hogy nem vagyok férfi. Az atya, Lotte, és Kimi anyukájának gondoskodása megindító. Mennyire nem számít a vér szerinti kapcsolat, ha egyszer felelősséget érzünk egy ember iránt, onnantól már nincs visszaút. Az atyának és Lotténak tényleg mintha a gyermeke lenne Kriszti. Remélem nagy lesz az öröm, ha egyszer visszakapják.
    Vajon mennyi idő kell ahhoz, hogy egy ilyen veszteséget feldolgozzunk? Az ember először csak gépiesen teszi, amit elvárnak tőle, aztán egyszer csak kiszakad belőle a fájdalom, és talán utána képes lesz újra felépíteni valamilyen életet. Kimi is ezen a folyamaton megy keresztül, bár, hogy Kisu nélküli életének minősége milyen lesz azt reméljük nem kell megtudnunk. Fáj így szenvedni látni egy embert. Talán tényleg most először volt igazán szerelmes, most először ismerte meg milyen az amikor külsőségek nélkül, csak önmagáért szeretik, és úgy érzi későn ismerte fel, hogy milyen kincs akadt az útjába.

    VálaszTörlés
  8. De az események lassan haladnak tovább, és elkezdjük megismerni a kirakós apró darabjait. Egy idő után úgy éreztem, hogy nem csak egy nagyon jó humoros és romantikus történetet olvasok, hanem egy jól felépített krimit is. Ez a Kisu elleni merénylet dolog. Na az komoly. Nem tudom felfogni, hogy egy ember hogy tud ennyire gyűlölni egy másikat, hogy egy számára jelentéktelen harmadik szereplő életét kioltassa ezért. Ehhez szerintem kissé elmebetegnek kell lenni. Remélem hamarosan kidobja a házból Kimi, mert nagyon idegesítő tud lenni a jelenléte. Bár biztos okoz még bonyodalmakat, de remélem már nem tud kárt okozni Kisunak, és természetesen elnyeri méltó büntetését. Korábban volt hiányom, hogy ez a szál olyan elvarratlan volt, hát most megkaptam, nagyon is :).
    Meg is érkeztünk Kisuhoz. Ez nagyon kemény. Nem volt még részem amnézia élményben (nem is szeretnék), sőt ismerettségi körömben sem. Elképzelni sem tudom milyen elveszett lehet az ember egy ilyen szituációban. Gyakorlatilag mindent újra kell tanulnia, és egy új életet kialakítania. Milyen érdekes Kimi ugyan nem vesztette el az emlékezetét, de mégis újra kell kezdenie az életét, míg Kriszti távol tőle, emlékek nélkül teszi ugyanezt. Azért az jó, hogy közben azért megvillan Kriszti humora. Ez okot ad a reménykedésre, hogy előbb utóbb minden a helyére kerül. Érdekes szereplő ez a Jack is. Kriszti őszinte lénye még egy ilyen megkeseredett ember kérgét is fel tudja törni, és felszínre hoz olyan dolgokat, amikről már azt hitte kiírtotta magából. Nagyon különleges lány az biztos. Aztán eljött az a rész amikor felkereste a kislánya sírját. Na az ...., hát nem szoktam sírni a részeken, mert mindig azt mondogatom, hogy majd jóra fordulnak az események, de most, hát könnyek között olvastam végig. Még jó, hogy volt rajtam napszemüveg, mert kicsit furcsán néztek volna rám az emberek a reggeli buszon, hogy telefont mókerászva sírok. Hát nagyon szomorúan szép rész volt. Nagyon megindító (úgyis érted). Borzasztóan sajnáltam Kisut. Remélem visszakapja a múltját, és az életét is.
    Megpróbálok tippelni a folytatásra, bár ebben nem vagyok jó. Szerintem Newey veszi meg Kisu képét, amit vagy kitesz az irodája falára és Vettel itt látja meg, vagy Vettelnek ajándékozza valamilyen alkalomból, és így indulnak meg az események. Nekem ez a tippem, aztán majd jól kiderül, hogy egészen másképp történik minden:)).
    Ja és légy szíves ne keseredj el, mert esetleg csökken a visszajelzések száma. Saját példámon tudom, hogy nagyon is érdekel a folytatás, meg minden ami veled történik, csak egyszerűen nem tudtam jelentkezni. Biztosan sokan vannak így, vagy egyszerűen nem akarnak, ami nem annak a jele, hogy nem szeretnek, vagy azt amit csinálsz. Képzeld, míg hosszabban nem volt friss rész a régieket olvastam vissza. Annyira szeretem például a Portugál részeket. Néha a nehéz napokban ezek jelentettek egy kis kikapcsolódást. Úgyhogy fel ne add:))
    Szóval vigyázz magadra, ne hajtsd túl magad. Az egyebekre meg reagálok máskor, máshol. Na meg persze gratula a sikeres érettségidhez, bár tudtam, hogy szép eredményed lesz, mert csak akkor leszel elégedett.
    Jó éjszakát! (Ja és az előző aláírás nélküli is én voltam, bocsi).

    Puszi, Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Drága Reni!

      Az én életemben is vannak magasságok és mélységek, - azt hiszem, még keresem magam, - de benned egy percig sem akartam kételkedni, nem hittem, hogy az a kedves érzelmekkel teli nő akit benned a leveleiden keresztül megismertem, képes lenne úgy megbántani, ahogy azzal a bejegyzéssel tette valaki.
      Emlékeztem, hogy új munkád van, és reménykedtem, bízni akartam abban, hogy csak ez az oka a hallgatásodnak!:)
      Nagyon hiányoznak a leveleid! Emlékszel, mindig azt írtam, hogy te olyan csodásan fogalmazol, olyan tökéletesen átadod az érzéseidet, hogy neked kellene blogot írnod, nem nekem! Hiányoznak bizony ezek a kedves levelek, de tudom, hogy az életben vannak sokkal fontosabb dolgok is, és ez így van rendjén. Bárcsak én is inkább egy kis aprótalpúval foglalkozhatnék…de hát, majd egyszer talán.
      Most az én életem is gyökeresen megváltozik. Vagyis nem csak az enyém, mindünké. Anyu kicsit átírja a dolgokat, a nagy riadalom után, most mérhetetlen boldogságot okozott nekünk. Még nem lőném el a poént, de gondolom így is sejted!:)
      A lényeg, hogy most újra kell gondolni, hogy ki- és mikor hagyja itt az országot, és egyre inkább úgy tűnik, én maradok itthon az öcsémékkel. Legalább is a mostani állapot szerint.
      Mindig adódnak problémák, meg fájó dolgok, de most úgy érzem, nagyon rendben van minden körülöttem. Vége egy korszaknak, felszabadultam, olyan furcsa, hogy teljes tagja lettem a társadalomnak, hogy bármit megtehetek, nem kell aggódva belépnem többé a sulikapun, hogy jaj, megint mit találtak ki, mit láttak, mit értettek félre…Igazi Állampolgár lettem, érted!:)
      Tudom, most nevetsz, és mindenki, akik már régebben túljutottak ezen, de nekem annyira meghatározta az életem a suli, meg a különórák, edzések, a kötelesség tudat, hogy teljesítsek a tánc meg a zene mellett, és az állandó rettegés Kevinnel, - ami a legboldogabb időszaka kellett volna legyen életemnek, ott alaposan elrontották, - hogy most olyan felszabadultságot érzek, hogy csak na!

      Törlés
    2. Cseppet sem tétlenkedhetem, rengeteg tennivalóm akad. Jövő hónapban lesz anyuék esküvője, és engem ér az a megtiszteltetés, hogy az apukám tanúja lehetek. Megkért rá, és valahányszor eszembe jut könnybe lábad a szemem, és próbálom visszatartani a sírást. Kimondhatatlan érzés, hogy a vérszerinti apám után, aki nem szeretett, eltaszított magától, megvetett és hazug, gonosz dolgokat mondott rólam, a mostani, igazi apukám, - aki egy művelt remek pasi, - méltónak tart arra, hogy élete talán legfontosabb napján mellette álljak. Ahogy leírom ezeket a sorokat, most is sírok, hát gondolom érted, mit érzek!:)
      Az esküvőjük után nászútra küldjük őket, - én intézem, - pár napig mi is velük leszünk, és olyan helyre mennek, amit még elképzelni sem tudnak. Azt akarom, hogy minden tökéletes legyen nekik!
      Mert utána hamarosan egy új korszak kezdődik minden értelemben az életük/életünkben.
      Jól esnek a dícsérő szavak a történetemet illetően.:)
      Igyekszem a szomorúságot is a tőlem telhető legjobb minőségben hozni, nem csak a vidámságot, bár ez alapvetően közelebb áll hozzám. Ha szomorú részeket írok, annyira beleélem magam, hogy utána kell egy kis idő, hogy magamra találjak, illetve néha abba kell hagynom, mert elsírom magam.
      A temetői rész…hát igen, az nekem egy nagyon nehéz és fájó dolog, és sok minden ott, az én legbelső érzéseim, meg gondolataim közül került a sorokra.
      De jót mosolyogtam azon, hogy a buszon megkönnyeztél, azért ez jó, - már nem az, hogy sírsz, - hanem, hogy tetszik, és átmentek az érzések, amiket ki akartam fejezni!:)
      Hát ez az általad prezentált Newey féle változat nagyon tetszik! Sajnos nem így képzeltem a törit, de komolyan meginogtam picit, mert nagyon jó, - lehet, hogy jobb, mint az enyém lesz?:)
      Nem fogom abba hagyni, csak tudod, néha nekem is vannak ilyen érzelmi hullámvölgyeim.
      Úgyhogy csak nyugodtan, tedd a dolgodat, amit kell, én még itt leszek és várom, hogy jelentkezz, ha majd lesz rám időd.
      Köszönöm a gratulációt is, meg azt is, hogy így vélekedsz rólam!:)
      Te is pihenj amennyit tudsz, és legyen kellemes nyarad és szép napod!
      Puszi, Luna

      Törlés
    3. u.i.: Mégis csak beleszövöm ezt a Newey változatot az enyémbe. Már ki is találtam hogyan! Egyszerűen nem lehetett kihagyni!:)
      köszi!:)
      puszi, Luna

      Törlés
    4. Szia Drága!

      Hát örülök, hogy az én gyatra kis elmélkedésem elnyerte a tetszésed. Egyébként még Riku volt a másik tippem, hogy valamilyen Raikkönen alapítvány számára veszi meg a képet, de akkor Kriszti hogy keveredik Newey közelébe. Az olyan egyszerűnek tűnt, hogy nála fog dolgozni (akár otthon, mint pl. bejárónő, vagy valahogy a Red Bullnál). Na mindegy, mondtam, hogy nem vagyok jó ezekben a találgatósdiban. Egyébként még tudod mi az ami kicsit hiányzik? Nagyon szerettem, amikor Kriszti visszaemlékezett a gyerekkorára. Olyan gyönyörűen, és valósághűen festetted le azokat a képeket, hogy szinte ott éreztem magam abban a kis faluban, az egyszerű dolgos emberek között. Tudom a dédikéd elbeszélései alapján kerültek ezek bele, és adtak egy különleges szinezetet az egész történetnek. De értem én, hogy most más szálon fut a történet, csak ezt még kifelejtettem az előző hozzászólásomból :)) (Mindig elfelejtek valamit, az agyam annyira kész van, azt hiszem újra tanulom használni a rejtett szegleteket:). Bár azt mondják ebben a korban már csak leépül az agysejtállomány, de azért én megpróbálkozom az újbóli aktiválással:))

      Na és akkor más téma. Először is soha nem gázolnék bele senki lelkébe úgy, ahogy az a bejegyző veled tette. Biztos megírnám, ha valami nem tetszik, vagy nem értek egyet vele, de tenném ezt kultúrált keretek között, intelligens módon megfogalmazva. Azt vallom, hogy negatív kritikát is lehet úgy közölni, hogy a másik fél ne vegye sértésnek, és megbeszélhető legyen. Hiszen nem kell mindig mindenben egy vélemény lenni. Nem beszélve arról, hogy még közeli barátot sem támadnék meg a legfájóbb pontján, nem, hogy egy számomra ismeretlent (na ezt most a bejegyzést író szemszögéből mondtam). Szóval az lenne az utolsó téma amibe így belenyúlnék feléd. Éppen elég nehéz neked ezt feldolgozni. Pont arról akartam írni neked, hogy megemelem a kalapom előtted, ahogy felvállaltad ezt az egészet. Sokat gondoltam rád, mikor írtad, hogy most egy kis szünetet kérsz. Tudtam, hogy az évforduló közeleg, és ez most számodra nagyon nehéz időszak. Aztán ledöbbenve olvasom a bejegyzésed amiben elmeséled az egészet, meg azt amin keresztülmész. Hát nem egy könnyed kis story az biztos. Bár ismertem részleteket, mégis nagyon nehéz szívvel olvastam soraidat, és teljesen átéreztem, hogy min mész éppen keresztül. Már beszéltünk róla, hogy ez milyen érzés, és hogy ez az ember részévé válik örökre. Időt kell hagyni arra, hogy meggyászold a kisfiad, és a történteket is, de apró pici lépésekkel el kell indulni a fény felé. Talán amikor azt olvastam, hogy visszamentél a baleset helyszínére és elbúcsúztál tőle, talán akkor éreztem azt, hogy most kezded kicsit elengedni, hogy már képes leszel továbblépni és megadni magadnak az esélyt a teljes életre. Elfelejteni soha nem fogod, és nem is kell, de meg kell tanulni nélküle élni. Ez az ami nem könnyű. Jó volt azt is olvasni, hogy a barátod is megjelent, és aztán a kapcsolatotok is rendeződött. Nem tudom, nem ismerem őt (és itt mint emberre gondolok, nem konkrétan a nevére), és biztosan rólad sem tudok sok mindent, de úgy érzem köztetek erős érzelmek vannak most. Azt sem tudom ez melyikőtöknél meddig fog tartani, mert ugye neked ő az első úgy majdnem minden téren, neki meg a származásából adódóan sok a lehetősége, de mégis valami vonz egymáshoz titeket, és viszonylag rövid idő alatt átéltetek már annyit, amit egy átlagos kapcsolat 10 év alatt sem. Ez lehet, hogy megerősíti a kapcsolatotokat, és egy örökre szóló véd és dacszövetséget fogtok alkotni, de az is lehet, hogy időnek előtte kialszik a tűz, ami bennetek lobog. Majd az idő eldönti. Az azért jó, hogy harcoltok egymásért. Szerintem a családlátogatás is rendben volt. Ez is azt mutatja, hogy ő is komolyan tervez veled.

      Törlés
  9. Remélem minden úgy alakul, ahogy tervezed, és amiért most dolgozol akár suli, akár munka fronton. Érdekes ez a fotózós dolog is, amibe belevágtál. Remélem bejön. Azért ne hajtsd túl magad, mert tudod egy életed van.
    Anyukádéknak is nagyon gratulálok (mindenhez :)). Tudod nagyon jó olvasni, hogy milyen szeretettel álltok anyukátok kapcsolatához. Szerintem a mai világban kevés az ilyen elfogadás. Inkább mindenhol arról olvasni, hogy a gyerek tönkreteszi az egyedül maradt szülő új kapcsolatát, még akkor is, ha az újonnan jött fél teljesen pozitívan, és nyitottan áll hozzá. Anyukátok is megérdemli a boldogságot. Nagyon sokat áldozott fel az életéből ő is, bár ezt biztosan nem így érzi, és nem így fogalmazna. Azt már írtam, hogy szerintem ő egy fantasztikus nő, és mi a véleményem róla. Pont ezért lettem volna meglepődve, ha másképp fogadja a terhességed hírét is. Tudod egy normális anya a gyereke érdekét helyezi mindenek fölé. Lehet, hogy haragszik rád, és megfordul a fejében, hogy úr isten mekkora hülyeséget csináltál, de ha érzi, hogy most baj van és a gyerekem segítségért fordult hozzám, akkor az az első, hogy mellé állok. Majd később, ha lehetőség adódik rá, akkor esetleg elmondom, hogy mit gondolok az adott dologról, de addig amíg a gyerekem kétségbeesett, és elveszett csak az számít, hogy segítsek rajta. Ő pontosan ezt tette veled. Most pedig nagyon jó, hogy ti örültök az ő boldogságának és segítitek mindenben. Az szerintem sem jó, hogy a háta mögött teszel dolgokat. Szerintem meg lehetne beszélni. Talán úgy, hogy megérted az ő álláspontját is, de te úgy érzed, hogy most ezt meg kell tenned az előbbre jutásod érdekében és kéred, hogy értsen meg. A titkolózásoknak sajna legtöbbször lebukás a vége, és az sokkal pocsékabb. Főleg saját magad előtt fogod ezt érezni. (természetesen ez az én véleményem)
    Hát a tervekkel kapcsolatban szokták mondani felénk, hogy ember tervez, isten végez. Azért gondolom annyira nem bánod a mostani történéseket, főleg, ha az van amire gondolok. Az öcséd meg biztosan örül, hogy vele leszel. A skandinávod, meg majd elfogadja, hogy még egy kis idő míg össze tudtok költözni.
    Az írással kapcsolatban, azért én nem tudnék egy ilyen kerek egész történetet összehozni. Lehet, hogy meg tudom fogalmazni amit éppen akarok, de egy egész történeten keresztül nem tudnám végigvinni, mert valahol mindig elkalandoznék. Na meg a határidők:)) Az nem menne. Egyébként úgy hozol részeket, ahogy sikerül, csak azért néha lepj meg minket frissel.

    Hú mára azt hiszem ennyi. Csak ezt most gyorsan leírtam, mert volt egy fél órácskám. Vigyázz magadra, anyukádra, családra. Pihenj is.

    Puszi, Reni

    Ui.: Bocs, ha nagyon kesze-kusza voltam, de szerintem megint felét elfelejtettem annak, amit írni akartam:)

    VálaszTörlés
  10. Szia!

    Hát, ez sem rossz, Raikkönen alapítvány, hehe, hogy erre nem gondoltam!:)
    Nos, nem így van, de valami azért van abban, amit leírtál!
    Egyébként a képeknek, meg a Newey találkozásnak semmi közük nincs egymáshoz. A találka, ha minden jól megy, nem a mostani részben, hanem a következőben megejtetik!:)
    Valaki eltűnik Sara életéből és helyette lép be Newey!
    És egy Red Bullos doboznak, nagyon is sok szerepe lesz hamarosan a történetben.:)

    Hát, ugye most nem szőhetek bele falusi képeket, mert hát semmire se emlékszik, - bár a Kimis résznél az ablakba tett estikékkel egy picit próbálkoztam azért!
    Egy cseppet elmaradtam a válasszal, - bocsi, - , de ha olvasol, akkor láthatod, hömpölyögnek itt az események folyton. Persze nem panaszkodom, mert most nagyon elégedett vagyok az életemmel és a környezetemmel is, és azért valljuk csak be, ilyen az ember életében, nem túl gyakran következik be!:)

    Igen, én is pontosan úgy gondoltam, hogy ha lenne olyan, ami nem tetszik, azt máshogy közölnéd, és a kisfiamat biztosan nem kevernéd bele. Tudom, de azért köszönöm, hogy ezt meg is írtad!:)
    Próbálok tovább lépni. Persze tudtam, hogy nem fog varázsütésre megváltozni minden. Olyan ez mint a nagykorúság….egyik nap még gyerek vagy, leintenek, ne okoskodj, nem tudsz te még semmit, nem vehetsz alkoholt, se cigit, és anyád bűnhődik anyagilag, ha elkövetsz valami baromságot. Aztán lefekszel és elszól pár órát. Itt egy új nap, és hirtelen minden megváltozik, kb. 8 óra leforgása alatt, nagykorú lettél, büntethető, felelőséged teljes tudata rajtad, ehetsz, ihat, pöfékelhetsz kedvedre, azért ez olyan furcsa nem? Éjfélig gyerek vagy, és egy perc múltán, felnőttél, - olyan akár a születés!:)
    Tudtam, hogy Kevinnel nem így fog történni, de reméltem, hogy talán kevesebbet gondolok majd rá, vagy könnyebb lesz. De ha meghallom az utcán, hogy egy anyuka odaszól a kisfiának, hogy Kevin, úgy érzem, rám szakad az ég. Iszonyatos fájdalom és gyülölet rántja össze a szívem, meg a gyomrom is. És igazán nem is tudom mire, vagy kire haragszom….talán a világra, mert nem arra az édes kisgyerekre, akit Kevinnek hívnak, csak nagyon fáj látnom….
    Amúgy minden rendben van, tényleg, csak azért inkább napszemüvegbe járok az utcán, és próbálok nem figyelni a babakocsikra, meg a kismamákra, és ha könnybe is lábad a szemem a szemüveg alatt, legalább nem látszik. Ez az én álarcom! :)/
    Aztán este ha lefekszem, és egyedül vagyok, ugyan azt a szertartást játszom, mint akkor amikor még a pocakomban volt és meséltem neki. Ne gondolj őrültnek, de fogom a plüss jegesmedvét, amit akkor hozott a barátom, mikor elmondtam neki, hogy babánk lesz, - szóval magam mellé fektetem és átölelem, mint egy picurit, és elmondom neki, hogy mi volt, meg miket fogok tenni, meg mik a terveim. Azt is, ha megbántottak, akkor elsírom neki, hogy látod, anyut bántják, téged legalább soha nem érnek már el ezek az emberek….
    Olyan becsben tartom az a mackót, úgy vigyázok rá, ahogy talán sokan a gyermekükre nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És a telefonomat is egy rénszarvasos bébi zokniban tartom. Ha valahol előveszem, mindig rámosolyognak, hogy nahát, még nem is láttam, de milyen ötletes!
      Nem az ötlet miatt, hanem, hogy mellettem érezzem egy darabkáját!
      Miért nem tudom elengedni? Azt hittem minden rendben lesz, de nem. Egyre többet gondolok rá. Nem úgy, hogy megszakad a szívem vagy ilyenek, persze fáj, de nem zokogok, hanem csak ott van velem. Mindig. Akár mit teszek, akár mire gondolok, ő mindig velem van. Olyan ostoba gondolataim vannak, hogy nem mehetek el innen, mert itt hagyom. Hogy elhagyom őt. Pedig hát még sírja sincs szegénykémnek. Állandóan ott van a fejemben, én pedig már lassan küzdök, a saját gyermekem emléke ellen, és ettől csak még rosszabbul érzem magam, és utálom azt, akivé válok.
      A barátom? Hát, róla nem igazán szeretnék beszélni, de miután haza hozta anyuékat, volt egy kis vitánk. Elment, aztán visszajött, de olyan részegen, hogy nem is értettem, hogy tudott odáig eljönni. És akkor ő is megtört, és teljesen összeroppant a szemem láttára, és elmondott pár dolgot arról a napról, azokról a percekről, amikor én már eszméletlen voltam, mikor megszületett a kisfiunk…
      Én nem gondoltam, hogy ő látta, és hogy közelebbről élte végig ezt az egészet, mint én. És azt se gondoltam, hogy ennyire fájdalmasan él még mindig benne is. Meg azt sem, hogy mit élt át akkor! Olyan jól álcázza, soha nem beszélt azokról az órákról, amik nekem kiestek, se a kicsikénkről, hogy látta-e vagy megérintette? Soha nem mondott semmit egészen addig, ott részegen kivetkőzött a magára erőltetett nyugalomból meg merevségből, és én csak hallgattam, és ahogy ő, én is biztos vagyok benne, hogy soha nem beszélek erről senkinek….
      Szóval, próbálom én mindig nevetősre, duzzogósra meg hisztisre venni a dolgokat, de néha azért ott mélyen, sokkal több van a dolgok mögött.
      Az igazság az, hogy teljes szívemből szeretem, és hálás vagyok neki Kevinért, és azért a sok jóért, amikkel elhalmoz. A többit meg majd tényleg az idő eldönti!:)
      Na, szóval nem akarok szomorú dolgokról írni, ez az én harcom , vagy inkább a mi harcunk, és ha mindketten akarjuk, bármit legyőzünk, azt hiszem!:)

      Anyuval kapcsolatban mosolyogtam, ahogy érzel iránta. Pontosan azt fogalmaztad meg, amit ő is mindig mondogat, hogy nem rúgunk a földön fekvő emberbe. Majd ha felállt és kicsit helyrejött, alkothatsz véleményt, akár durván is, de előbb segíts neki talpra állni, különben még az is előfordulhat, hogy legközelebb nem lesz kibe belerúgni, és akkor már neked kell elszámolnod a lelkiismereteddel!:)
      Az meg, hogy babája lesz, hát a legcsodásabb ajándék a számomra. Hihetetlen, hogy kistesóm lesz, már alig várom, hogy a kezembe tarthassam, és persze, hogy anyu túl legyen a szülésen!/
      Tudom mennyire vágyott rá, és az apu is, bár nem hinném, hogy jobban, vagy másként szeretne minket, ha vérszerinti gyerekei lennénk. De akkor is tudom, hogy mennyire fontos egy gyerek, akit láthatsz felnőni, először rád tekinteni, aztán rád nevetni, elindulni, és azt hallani, hogy anyunak vagy apunak szólít.
      Néha úgy érzem, nekem már semmi más nem hiányzik az életemből, minden mást megkaptam. Persze tudom, hogy még ráérek, csak így, hogy már itt volt velem, így egészen más érzés…
      Dolgozni fogok a suli mellett! Én leszek apu titkárnője, és már nagyon izgatottan várom. Persze rugalmasak leszünk, mert szeretnék a barátommal is pár napokat eltűnni, hogy csak ketten lehessünk, valahol titokban a föld más-más országában, ahogy ígérte, mielőtt elmegyünk Európából, megmutatja nekem, mit hagyunk itt.
      Hát lehet, kicsit én is csapongtam!:)
      Puszi, Luna

      Törlés