2016. január 17., vasárnap

Életjel...


Hát új résszel még nem szolgálhatok, de ez a beszámoló elég hosszúra sikeredett! Akit nem érdekel annyira az életem, inkább neki se álljon, számomra jó volt! Peti este jött meg, aztán későig beszélgettünk, most alszik még, de én nem tudok.
Egyszerűen csak elkezdtem írni, hogy végre kiírjam magamból a kétségeket, a félelmet meg a tehetetlenséget. Aztán azt vettem észre, hogy ennyi lett! Hát bocsi, nem muszáj elolvasni!:) Nekem jót tett, hogy ezeket leírhattam, és még vissza is fogtam magam, egy csomó minden bennem maradt, mert akkor még holnap is olvashatnátok!

Sziasztok!

Arra gondoltam írok ide néhány sort, mert már nagyon szégyellem magam, hogy úgy eltűntem, és hogy nem válaszolok azokra a kedves érdeklődő, és aggódó levelekre sem, amiket írtok.
Nagyon türelmetlen és feszült vagyok. Képtelen arra, hogy sokáig egy dologgal foglalkozzam. Nem köt le semmi, és felidegesít minden, főleg ha nem sikerül. Az meg főleg, hogy tudom, írnom kellene, de nem megy, csak tologatom, és ettől még idegesebb leszek. Azt hiszem eléggé lelkiismeretes, kötelességtudó voltam mindig, és nagyon bosszant, hogy most képtelen vagyok a legalapvetőbb dolgokat megcsinálni, ami régen örömet okozott!
Valóban úgy érzem, kötelességem lenne már írni, de annyira még nem érzem, hogy szeretném csinálni. Meg át is kellene olvasnom, hogy mit írtam eddig, mert annyira nem emlékszem rá. Ugye milyen szörnyen ostoba lettem? :(
Én próbálom összeszedni magam, de néha arra gondolok, hogy talán nem a jó úton járok, de tudjátok, nem tudom, fogalmam sincs róla, mit kellene tennem!
Mert itt ez a férfi, a férjem, akit amióta csak ismerem és hajlandó voltam ránézni és beszélni vele, egyfolytában csodálok. Már kamaszként is, ha irkált, miközben beszélgettünk azt figyeltem, milyen szép arca van. Hogy gyönyörű aranyszínű a haja, és a szeme, olyan csodálatos meghatározhatatlan színű, hol kék, hol zöldes és van, hogy szürke, szóval gyönyörű volt!
Pontosan olyan szeme van, mint a Kiminek, vagy Benedict Cimberbatch-nak, a színésznek, aki a Sherlock Holmes-t játssza, ha például szürke pulcsiba van, akkor szürke, de ha kékben, akkor kék. A fogai viszont pont olyan szuperek, mint az enyémek. Az egyetlen amire mindig büszke voltam azok a fogaim. Úgy is hívtak otthon kicsinek, hogy fogtündér, mert mindig fogat mostam, hogy örüljön a papám, és mindig hajtottam a Tomit is. Ha kiakadt rám, akkor lila hangon ordítozott, hogy moss fogat, moss fogat! Ez jut eszembe, ha rád nézek fogtündér!:)
Arra is emlékszem, hogy ha beszélgettünk róla, én mindig azt mondtam, soha nem mernék egy ilyen tökéletes pasival járni, nem csak szép meg jó testű, de még okos is, ugyan ki lehet egy ilyennek elég jó? Biztos, hogy nem én! Láttam, ahogy falkában loholtak a doktor úr után a nővérek, és tudom, hogy az egyik még be is vett egy csomó altatót szerelmi bánatában, mikor leszámolt, hogy ide kiköltözzünk, szegény keresztanyu mosogatta a gyomrát és szidta a Petit!:)
Szóval azt hiszem, nagyon elvarázsolhatott, és nagyon kellett szeretnem, vagy inkább bíznom benne, ha meg mertem azt lépni, hogy hozzá megyek.
És tudjátok, most ezt a bizalmat veszítettem el. És mikor már nagy küzdelem árán sikerült valami kis vékony hidat újra építenem, akkor bejött két rendőr és megkérdezték, tudok róla, hogy a férjem viszonyt folytat egy nővérrel a munkahelyén, és ez a nő kapcsolatban állt a támadómmal? Hogy jelenleg azt vizsgálják, szerepe volt-e a támadásomban, mint felbujtó?
Mit is írhatnék erre?
Én úgy éreztem akkor, hogy rám dőlnek a falak. Akár csak akkoriban, mikor nem mertem kilépni a lakásból. Hogy megfulladok, és megáll a szívem.
Nagyon sokáig bámulhattam rájuk, mert arra eszméltem, hogy az egyik megkérdi, értette a kérdést asszonyom?
Néztem őket teljes halálos nyugalommal, miközben haldoklott a lelkem, és azt mondtam, igen, értettem. Azért vagyok most itthon, mert megtámadtak és amnéziás vagyok. Lehet, hogy tudtam, lehet, hogy elmondta, de az is lehet, hogy nem! Nem tudom!
Arra gondoltam, hogy talán nem véletlen azok a képzelgések, amiket akkoriban éreztem, mikor magamhoz tértem. Úgy éreztem mindenki ellenem van, hogy be akarnak dugni egy diliházba meg ilyenek. És most úgy érzem néha, hogy talán nem véletlen, lehet, hogy a tudatalattim jelzett nekem, hogy tudtam, amit a rendőrök kérdeztek, vagy legalább is sejtettem?
Persze mindenki azt mondja, hogy ez butaság, hogy tudtak róla, mert a nő zaklatta a Petit, és hogy láthatom, mennyire szeret, mindent megtesz értem.
És én ezt tudom is, és hálás is vagyok érte minden percben, de közben meg arra gondolok, hogy a másik is szeretett. Az is mindent megtett értem, hiszen egy olyan életet biztosít nekem, sőt nekünk, amit önerőből soha nem lennék képes elérni. Szeretett, és azt mondta még most is szeret, csak a mi hajónk már elment. Mert bármennyire is szeretett egy nap csak elém állt, hogy gyereke lesz egy másik nőtől...
Én nem akarom ezt még egyszer átélni! Inkább menjen! Hagyjon békén, nem kell szeretni, nem kell semmi, csak ne bántson, ne csapjon be hónapokon keresztül, mert abba belepusztulna már ez a maradék kis lelkem!
Mikor hazaért akkor este, mert őt is behívták és kihallgatták, le se vetkőzött, csak rohant fel hozzám, és mondta, tudja, hogy most meg vagyok zavarodva, ne is kutassak az emlékeim közt, mert nem mondta el. Azért nem, mert nem volt semmi, nem jelentett neki semmit, a nő zaklatta, ő meg áttetette egy másik osztályra, nem akarta, hogy elveszítse az állását, és nem akart felzaklatni. Akkoriban otthon voltam, a Tomiék érettségiztek, és mi még sehogy se voltunk egymással. A családom tudta, de nem látta értelmét, hogy nekem is elmondják. És egyre csak kérdezte, ugye hiszel nekem? És minden szépet mondott.
Én meg bámultam az arcába, mintha soha nem láttam volna még, és csak bólogattam engedelmesen, hogy igen, hiszek, de nem akartam vele aludni, nem akartam, hogy megérintsen.
Állandóan összeesküvés elméleteket gyártok, és igyekszem egy kis távolságot tartani vele, miközben úgy teszek, mintha hinnék neki, és ez nagyon felemészti a lelkem.
Félek hinni neki, de nem merem eltaszítani magamtól. Pont olyan szófogadó jó kislány lettem, mint annak idején, mikor megismertem. Főleg mert a rendőrök után anyu kapott egy idegrohamot, és egy csomó tányért a földhöz vágott, és csak sírt meg sikoltozott, hogy meddig bántod még, mit akarsz még Isten? Hát nem volt még elég?
Soha többé nem akarom, hogy miattam így szenvedjen anyu. Elfogadom, ami van, mindent, nem fogok lázadozni, inkább jó leszek, csak ne lássam így többet!
Nagyon nehéz együtt élni valakivel, akiben nem bízol. Akiről olyanokat képzelgek, ha mellette fekszem, hogy az életemre akart törni, hogy egy másik nővel is ezt teszi, vagy arra gondolok, hogy vajon közben, ha együtt vagyunk, rá gondol?
Az ember azt gondolná ez butaság, ilyenek nem történnek meg, de hát megtörtént már annyi minden más is!
Ránézek és látom a szemében a szeretetet és a féltést, de közben meg hallom a rendőr kérdését. Nagyon nehéz így, bizalom nélkül élni!
A sógorom egyik nap kijött utánam Kevinhez, leült és beszélt velem. Azt mondta, ő nem szívesen avatkozik senki életébe, de most szeretne elmondani valamit. Tudjátok, ő a Peti barátja 18 éves koruk óta. Nem csak barátja, testvére is. Együtt laktak az egyetem alatt, együtt látogatták meg a szüleit Texasban, ismerték egymás gondolatait is. Elmondta, hogy beszélt rólam a Peti, mikor elvittek hozzá annak idején. Az első pillanatban magamba bolondítottam, és ez tart azóta is. Áradozott rólam, hogy különleges vagyok, állandóan rám gondol. Dani meg kérdezte, akkor miért nem mondod el neki? Erre azt felelte, mert még csak 16 éves! Egy gyönyörű félszeg kamaszlány olyan szemekkel, amikkel ha egyszer rád néz, soha többet nem felejted el!
És néhány hónap múlva a szülinapján azt mondta, az élete sínen van, ott tart ahol lenni akart, már csak én kellek a boldogságához. Vár, amíg meggyógyulok és nagykorú leszek, hogy ne érje etikai vétség. Vár, amíg csak kell, de én leszek a felesége vagy senki.
Azt mondta a Dani, hogy a mi kapcsolatunknak köszönheti, hogy megismerte a Barbit. És ő volt az, aki elmondta a Petinek, hogy lemaradt, már van valakim, nem vagyok már kislány, mert a nővérem elmondta neki.
Azt mondta, ott ültem a Petivel és végignéztem, hogy fájdalmában megivott egy üveg whiskyt, hogy ne gondolkozzon.
És mondott még valamit a Dani, ami nem csak elgondolkoztatott, hanem meg is nyugtatott egy kicsit.
Azt mondta, nekem a szüleimen kívül két fontos ember van az életemben. Peti, a barátom, sőt szinte már a testvérem, és a feleségem, a nővéred, akit imádok és el se akarom képzelni nélküle az életem. De ha becsapnálak, vagy ha tudnék arról, hogy a Peti megcsalt és nem mondtam el, akkor a nővéredet is elveszíteném. Hidd el, soha nem kockáztatnék ekkorát!
És hittem neki, mert láttam honnan jött, kik a szülei, milyen helyen és hogyan élt! Tudom, hogy mennyire nagyon kell szeresse a tesóm, ha képes volt otthagyni azt az egészet miatta!
Az érzések azóta is kavarognak bennem. Nagyon rossz így, gyökértelenül, képzelgésekkel és félelmekkel teli világomban élni.
Azt mondják az első vizsgálat alatt összeomlottam. Nem volt türelmem végigcsinálni a teszteket, felálltam, ki akartam menni, képtelen voltam koncentrálni. A szívem legalább 120 vert és totál bepörögtem. Azt hiszem pont az nem sikerült, ami a lényege volt a vizsgálatnak, hogy mennyire vagyok képes kontrollálni magam, és koncentrálni. Nem emlékeztem a képekre, nem tudtam az ügyességit, szóval semmit, és egyszer csak fogtam magam és kijöttem, mert úgy éreztem felrobbanok. Rángatózott a fejem, még a legalapvetőbbet, az érintsem meg az orromat se ment.
Ez ugye a rendőrök látogatása és másnap a vallomásom felvétele után volt, ahova a Petivel mentem.
Totál kiborultam, és milyen szerencsém volt? Mikor mentünk a második vizsgálatra, egyszer csak odalépett hozzám egy nővér, megragadta a kezem és azt mondta, sajnálja, nem akart semmi rosszat! Csak dicsekedni akart, nem gondolta, hogy ez lesz belőle, meg ilyenek. Totál megrémültem, hogy mit akar, meg az ugrott be, hogy mindjárt ez is azt mondja nekem, hogy gyerekünk lesz a Petivel…..
De nem mondta, a Peti meg olyan volt, mint egy sárkányharcos. Felmordult, magához rántott, és egy mozdulattal verte le rólam a nő kezét, és taszította mellbe, hogy tűnj el innen, nem tettél már elég bajt? És még ordítozott egy csomót, a nő meg csak sírt és hajtogatta, hogy sajnálja, meg, hogy bocsássak meg neki….
Ott álltam totál hülyén, teljesen leblokkolva, szétesve és lefagyva, és az jutott az eszembe, hogy milyen ügyes ez a Peti, kellene járjon edzésre, de miattam már egy ideje kung-fut se tartanak.
Hát így indultam neki a második vizsgálatnak!
Mielőtt beléptünk, az ajtóban két kezébe fogta az arcom és azt mondta! Meg tudod csinálni, mert erős vagy, a legcsodásabb lény a világon, akit ismerek, pedig sok embert ismerek! Erős vagy és hatalmas a szíved és az akaraterőd! Akarjad Nóri, ha nem értem, akkor akarjad anyudért! Koncentrálj, én itt leszek neked mindig, küzdjél Remetelány!
Mosolygott rám, nyugodtan, ahogy csak ő tud, és a szemembe nézett. Régen hívott így még az ismeretségünk elején, amiért nem mertem kimozdulni a lakásból! Ez a régi, kedves becenév erőt adott.
És koncentráltam meg küzdöttem, szóval sikerült a vizsgálat, pedig egy pillanatra se tudtam kiverni azt a jelenetet a fejemből.
Azt mondják itthon, hogy annak a nővérnek a bátyja vette el a támadóm nővérét. Hát nem kicsi a világ?
És egy beszélgetés alkalmával említette meg a lány, hogy van egy új orvos, Sullivan nevű, és mennyire tetszik a nővéreknek, de a dokinak ő jön be, hajt rá!
És a támadom megemlítette, hogy érdekes, neki is van egy évfolyamtársa, aki Sullivan, és mennyire szép meg kedves és lehet, hogy rokonok…..
Szóval így indult és a lány azt állította az email-jeiben, hogy kapcsolatban van a férjemmel, titokban szeretik egymást, mert a Peti nem akar még elválni, mert ott a vagyon, meg én olyan labilis vagyok, nem akar kiborítani, mert akkor ellene fordítják a válóperen.
De állítólag nem volt köztük soha semmi, és nem is bíztatta a megtámadásomra azt a férfit, csak dicsekedni akart!
Biztos így van, különben nem lenne szabadlábon, és nem dolgozhatna. Szóval nem volt felbujtó, csak fantáziált a férjemről. Hát legalább is szeretném így hinni, hogy nincs több ebben az egészben.
Vannak azért jó változások is az életemben.
Elhatároztam, hogy célokat tűzők ki magam elé. Apró célokat, és mindent lejegyzetelek, hogy emlékezzek, és hátha egyszer majd történik valami. Bármi, akár jó, akár rossz, mert ennél a bizonytalanságnál minden jobb.
Úgy teszek, ahogy a férjem mondta. Felállok és tovább megyek. Elkezdtem tervezni a napjaimat. Egyelőre nem megy másként. Minden nap lejegyzetelem, ha vannak gondolataim, ötleteim. Azt hiszem régen a történeteimet írtam így!:)
Régen ezer fokon pörögtem a családom szerint, hát most újra elindulok. Van néhány dolgom. Szombaton egy hét múlva lesz egy éves a mi kis csodánk, a kis mosolygós mókusharcosunk! Édes kicsi Andy baba már csacsog néhány szót, és imádja a mangót, banánt, barackot és a shanont.
Már alig várom, hogy megkóstoltassam vele az ananászt is. A levecskéjét jóízűen szürcsölgeti, de gyümölcsöt nem mertünk még adni neki, de majd most!:)
Megígértem, hogy megszervezem a szülinapi partiját. Illetve az Ildivel, mert kiderült, hogy volt nekem anno, már asszisztensem is a személyében. Hát nagyban nyomathattam az már biztos!:)
Szóval most nyakig vagyok a szervezésben, mert mindennek szuperül kell mennie. Az édességeknek, tortának felejthetetlennek kell lennie!:)
Készülünk egy kis műsorral is mókusnak, kedves kis gyerekdalokkal, mindenki nagyon készül, nekem meg nevetnem kell, ahogy hallom Gabó rettentő mély baritonján, a számára kiosztott gyerekdalt.
Január másodikán női napot tartottunk, illetve a fiúk hozattak nekünk kínai masszőröket és egész nap lent kényeztettük magunkat a medencénél. Ők fent melegítették a kaját és rendezték mókit. Mikor felosontam egy pillanatra, mókusharcos a mosogatóban feszített a habok között és egy merőkanállal verte a csempét, aztán jött a Gabó és rázendített egy dalra, hogy megnyugtassa. A hangjától mókinak kikerekedtek a szépséges kis szemecskéi és azonnal letette a merőkanalat!:)
Közben hallottam apu riadt hangján, hogy cumiriadó! Hol az a kurva cumi? Petya hozd a pelust!:)
Vasárnap meg programom van a Petivel. Az operában egy páholyban leszünk az igazgatósággal, és utána vacsorázunk is ott. Peti szerint nem bújhatunk ki tovább a programokból, nekünk ezek kötelezettségeink, és egyébként is az ő sikeres vizsgáját ünnepeljük, szóval mennünk kell!
Megint napokig keresgélem majd a megfelelő ruhát. Ami szexi, de takar, ahol még kell, és mutat is valamit, hogy ne mindenki a rövid hajamat bámulja. Bár már annyira nem is rövid! Olyan, mint bármelyik extravagáns nőnek, aki rövid frizurát visel. Sőt már fésülködtem is, bizony!:)
És utána visszamegyek dolgozni! Sokáig képtelen voltam énekelni, de aztán szilveszterkor a Himnuszoknál megtört a jég. Azóta már gyakorlok, van néhány új szám, amit tanulok, és van új koncepcióm is, mivel nem táncolhatok még, és nem erőlködhetek. Marad az ének, Tomi szerez két hatalmas orgonát, egymásnak toljuk, és míg duót éneklünk két szólamban, ami nem könnyű, de a világon mindennél jobban szeretem, a vendégek a zongorákra terítve fogják elfogyasztani az ünnepi vacsorát. Ezt még megspékeljük korhű ruhákkal. Az előzetes felmérések alapján van rá kereslet. Mindenki vár vissza, gondolom kíváncsiak, hogy fest egy túlélő!:/
Gyertyafénynél, libériás inasok szolgálják majd fel a „korhű’ étkeket. Talán római selyem tógákban, vagy valamelyik régi század ruháiban lesz meghirdetve a dresszkód.
Tegnap ezt a dalt tanultam. Megtaláltam magyarul is, ha érdekel valakit. Időszerűnek érzem és tetszik is.

Ezt biztosan eléneklem majd, a Tomi meg tercel egy másik szólamon, ő nagyon jól csinálja!



Nekem valamiért nem jelentek meg a klippek, ezért beteszem a linket, ha esetleg megnéznétek, milyen dalt tanultam most, és a többi is.



És van itt még valami. Olvastam, hogy meghalt Alan Rickman. Igen tudom, ő Perselus Piton a Harry Potterből, de nekem egy másik filmből a kedvencem. Ő játszotta az Értelem és érzelemben, Brendon ezredest, az egyik kedvenc filmem, kedvenc karakterét formálta meg, és senki sem tudott nála szebben Shakespeare verseket szavalni. Ebben a klipben is szaval, hallhatjátok a hangját!
Nagyon kedveltem őt. Én hiszek az első benyomásban, és abban, hogy az embernek az arcára van írva a jelleme, és neki jó arca volt, a negatív karakterek ellenére is.




Hát most itt tartok! Arra gondolok, bárcsak ne emlékeznék erre az egészre. Bárcsak egy nap úgy ébrednék, hogy ezt is elfelejtem a többivel!
Hétfőtől újra kezdem, hiszem, hogy pozitív változást hoz a munka és az elfoglaltság az életembe. Próbálok alkalmazkodni és visszatérni. Próbálom elhinni, hogy az életem boldog, és a férjem nem árult el, és nem akart az életemre törni. Ha ránézek, hallom a hangját, érzem az érintését, ezt akarom hinni!
Nem könnyű ez a hullámvasút érzés. Néha elhiszem, hogy minden jó és rendben van, aztán egy nehezebb napon újra megrohannak a kételyek. Nem vagyok őrült, de mi van, ha nem jut eszembe az elfelejtett életem? Egy csomó embernek szüksége van rám a munkahelyemen is, ahol már megvan a jól kitaposott ösvényünk és az összhang. Hogy fogok végigmenni újra azon az úton, amit elfelejtettem?
Remélem sikerül valamit kihámoznotok ebből a bejegyzésből, néha írás közben is úgy csapongok, ahogy a valóságban.
Hétfőtől minden erőmmel azon fogok dolgozni, hogy visszaszerezzem az emlékeimet, és a régi életemet, mindazzal együtt, amit, és akiket közben elfelejtettem!
Addig is sok-sok szeretettel puszil és ölel mindenkit, az ébredező öntudatú Luna:)


u.i.: Ha van kedvetek, van itt néhány klipp. Mivel elhatároztam, hogy visszatérek, és ezt a tervemet a férjem lelkesen támogatta, rögvest küldött is három linket az alábbi szöveggel.
Az elsőnél, hogy erről a lányról mindig én jutok eszébe, nem csak külsőleg, hanem mert lehunyt szemmel énekel, csodás átéléssel, ahogy én is, és olyan szépen :) – ez persze csak nagyon szubjektív kijelentés részéről.




A másodiknál, hogy nézzem meg jól, és memorizáljam, mert mi is így csináltunk hangulatot a bárban a Tomival, és mindenkinek hiányoznak ezek az esték.
A klippet sajnos nem tudom feltenni, csak a linkjét. Szerintem érdemes megnézni!:)

https://www.youtube.com/watch?v=jMnRRlaPhVw 

Azt hiszem a férjem kedveli ezt a Torit! Jó lesz résen lennem, mert lehet, hogy van olyan jó hangom mint neki, de az biztos, hogy az ő haja sokkal hosszabb és szebb az enyémnél!:)

https://www.youtube.com/watch?v=Nck6BZga7TQ

A harmadiknál meg, hogy mi is így mentünk reggel dolgozni és jöttünk este haza. Végig gyakoroltuk a számokat, és megállás nélkül pörögtem, be se állt a szám. (Ezt mondjuk, nehezen hiszem, mert ő az, akinek soha nem áll be a szája!:))És hogy én is ilyen jóízűen, nagyokat nevettem régen, mint itt Adele, és jó lenne, ha újra gyakorolnám, mert neki hiányoznak ezek az utazások, a nevetésem. 
Azt hiszem jó életünk volt!
Sok puszi, Luna




11 megjegyzés:

  1. Szia Luna!
    Örülök, hogy jelentkeztél, és meséltél magadról! :) DE! a második bekezdéseden megdöbbentem! Nincs kötelezettséged, ajándék az olvasóknak, nekünk, ha megosztod velünk a történeteidet. Szerintem nem kell erőltetni. Türelmesen vártunk/várunk rá, ha nem kényszerként éled meg, csak úgy fogsz visszatalálni a történetekhez.
    A kétségeidhez a férjeddel kapcsolatban nem tudok tanácsod adni, de hiszem azt, hogy minden ember rendelkezik "hatodik érzékkel". Te tudod, érzed, hogy mi az igazság. Én úgy gondolom nem feltétlenül a rendőröknek kell hinni. Bizonyítékkal rendelkeznek? Vagy csak a nagy számok szerint mindig a férj/feleség a bűnös alapján mondták? Fontos a bizalom, s enélkül nem lehet élni.
    Az, hogy a történteken túllépsz, és újra visszatérsz a munkádhoz/hobbidhoz szerintem nagyon jó dolog! :) Sok sikert a bulihoz! :)
    Sok kitartást, türelmet kívánok! Vigyázz magadra!
    (Ha megbántottalak volna a véleményemmel, elnézést kérek!)
    1 olvasó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Egyáltalán nem bántottál meg, sőt! Nagyon örülök, hogy írtál!
      Tudod én azt gondoltam, most, hogy nem tudok írni, nem fog érdekelni senkit se, hogy mi van velem. És nagyon boldoggá tesz minden visszajelzés tőletek. Nem is boldoggá, inkább ad egy kis kapaszkodót meg biztonságot, támpontokat, hogy van itt is valami, amit azért elég jól művelhettem, ha még mindig gondoltok rám.
      Most mindent elkezdtem visszacsatolni, és Peti szerint ez jó, mert végre nem egy helyben topogok, hanem elindulok, és szerinte hamarosan rá fogok találni az én sárgaköves ösvényemre akár Dorothy!:)
      Mert hát van itt körülöttem, bádogember, meg bátor oroszlán és még madárijesztő is, ha Kakukk és Tomas fiatalúr reggeli öltözékére pillantok. Szóval alakul a dolog!
      Néha úgy érzem, hogy nem fogalmazok elég világosan, hanem belemelegszem egy gondolatba –adott szituációban, ez nagy dolog nálam ugye :) – és a folytatást meg gyors leírom. Ezért a félreértés!
      Én nem úgy értem a kötelességet, hogy Ti várnátok el tőlem bármit, inkább az a baj, hogy volt egy menete az életemnek, ami elég pörgős volt, és most ezt a fonalat veszítettem el, és bár nem emlékszem rá, de azt érzem, hogy valami hiányzik. Sok valami! Itthon henyélek, és igen tudom, hogy az is csoda, hogy most egyáltalán ezeket a sorokat képes vagyok leírni, és nem vegetálok valahol bután a semmibe meredve, mert ettől csak egy hajszál választott el, de hát pont azért vagyok türelmetlen, mert szerencsére kisebb hibákkal ugyan, de tökéletesen működöm!:)
      Végre itt a hó és mindjárt szakadozik ez a gonosz net! Befejezem gyors, nehogy elvesszen ez az újabb gyöngyszem!:)
      Még egyszer köszönöm, hogy írtál, és a bíztatást is a jövőhöz!
      Puszi, Luna

      Törlés
  2. szia, Drága!
    először is az a téma, amit talán a legrövidebben le tudok zárni: írnod kell! dehogy kell, rengeteg dolog van az életedben, amit most meg kell tenned, de ne gondolj úgy az írásra, mintha a kötelességed lenne, ha eljön az ideje, menni fog, erőltetés nélkül is
    ami pedig Petit illeti, bár csak a leveleidből ismertem meg egy kicsit, de nem tudom elképzelni, hogy ártani akart volna neked, szóval remélem, hamarosan visszanyeri a bizalmadat
    de inkább beszélj vele, nyilván ismer, és érzi, hogy nincs veled minden rendben, de azzal senkit sem fogsz megvédeni, ha játszod az engedelmes kislányt és magadba tartasz mindent
    nem tudom, mit érezhetsz mostanában, de ha sokáig gyűlik valami és egyszer kitörik valakiből, na ott kő kövön nem marad
    persze a te életed, te alakítod, de emlékszem, hogy hogy írtál nekem mindig Petiről és mindig lesz miért harcolnod és persze a családodra is bármikor számíthatsz, nagyon kevés embernek adatik meg ilyen csodálatos család, mint a tiéd
    jaj, jó is, hogy írtad, hogy most lesz Mókusharcos szülinapja, pont valamelyik nap jutott eszembe és azt hittem, lemaradtam róla, mert arra emlékeztem, hogy január, de a pontos dátumra nem, de ezek szerint még nem késtem le a köszöntését
    sok sikert a szervezéshez és persze az összes többi teendődhöz is kitartást
    és tényleg ne erőltesd az írást, igen, persze várunk vissza, de részemről már annak is nagyon örülök, ha adsz valami életjelet magadról és nem hiszem, hogy bármelyikünk magára venné, hogy nem válaszolsz (én biztos nem:))
    azért, ha nem baj én írok neked, de nyugodtan szólhatsz, ha idegesít
    addig is vigyázz magadra, sok-sok puszi és ölelés: Aniw

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Olyan jó, hogy mindig szakítasz rám időt, és nem csak ide, hanem privátban is megosztod velem a mindennapjaidat. Bevallom, alig várom a leveleid, bár a válaszokkal rendre elmaradok, nagyon hálás vagyok a kitartásodért és a jóindulatért!:)
      Petivel kapcsolatban a kezdeti sokk után lehiggadtam, rengeteg segítséget kaptam minden felől, és alaposan átgondoltam a helyzetet. Tudod én már nem is tudom, hogy miért vagyok nektek hálásabb. Azért, hogy mindig írtok néhány sort, vagy a sok pozitív véleményért és hatalmas segítségért, ahogy a férjemről vélekedtek! Régen, mikor még csak barátok voltunk, a legremekebb embernek hittem, azt hiszem a nagyapám után a második helyen állt a szívemben! Anyu őt hívta, ha éjjel rohamom volt, rá bízott, befogadta a családunkba már akkor, mikor még semmi se volt köztünk. Ha én tévedhetek is, ő biztosan nem tévedett vele kapcsolatban!:)
      Mókus harcoska egy csomó húzható játékot kapott karácsonyra, kedvencem egy tyúkanyó család, akik menet közben csipegetnek a tálkájukból és rémes hangon kopognak, meg a rettentő hangon brummogó mackó. Valahányszor elviharzik velük móki a nappaliban, mindenkinek grimaszba torzul az arca, és megfeszülnek a nyakán az izmok. Hát nem a legjobb választás volt, és akkor még nem beszéltem az orvul elhagyott apróságokról, melyek mindig a talpunk alatt kötnek ki.
      Jó pár napja, mikor visszautaztak a Dani szülei másnap este valamiért nagyon rosszul lettem. Olyan kisebb pánikroham jött rám, és betámolyogtam a nappaliban beszélgető férfiakhoz, de már szólni nem nagyon tudtam. Ahogy meglátott a Peti, felpattan szegénykém és rohant hozzám, közben átgázolt egy doboz kockán, kisautón egyéb móki maradékon, akár egy virtuóz ír szteppbajok ugrabugrált, és jajgatott. Mire hozzám ért, már totál kész voltam, mert nem volt levegőm, de közben meg nevetnem kellett. Akkor szörnyű volt, de utána napokig nevettünk rajta, és remélem egyszer majd ezen az egész rémstoryn is ugyan így fogunk nevetni.
      És nem, hogy nem baj, amiért írsz nekem, inkább arra kérnélek, hogy tartsd meg ezt a jó szokásodat még sokáig!
      Sok-sok szeretettel puszillak, Luna

      Törlés
  3. Szia Luna!

    Ami engem illet, szívesen olvasok bármit, amit írsz, és örülök, hogy adtál "életjelet", méghozzá ilyen tartalmasan! :)

    Igazán nem kell kötelességednek érezned, hogy folytatnod kell azonnal a történetek írását! Ahogy látom az olvasótársak hozzászólását, mindannyian úgy gondoljuk, majd írod, ha elérkezettnek látod az idejét, felkészültnek érzed magad hozzá. Ne légy türelmetlen önmagadhoz! :)

    Nem hiszem, hogy jogosult lennék tanácsot adni, de a férjed iránti bizalom helyreállása érdekében a sógorod szavaiba kell kapaszkodni, és a leírtak meg a korábban általad elmeséltek alapján nem lesz nehéz hinni neki. Anyukád valószínűleg úgyis átlát rajtad, ha csak a kedvéért játszod meg, hogy minden rendben, és az nem fogja boldoggá és nyugodttá tenni... Inkább próbálj magadra koncentrálni, olyan dolgokkal foglalkozni, ami megnyugtat vagy kikapcsol, és helyre fog billenni minden, ebben töretlenül hiszek és nagyon drukkolok hozzá!

    Kisöcsédnek nagyon boldog születésnapot kívánok! Remélem, úgy sikerül az ünneplés, ahogy elterveztétek!

    nagy ölelést küldök, sok puszi

    Dina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dina!

      De, csak nyugodtam adjál tanácsot, vagy ha úgy jobb, mond el a véleményed, mert kevéske emlékeim közt kutatva is emlékszem Rád, illetve a veled kapcsolatos érzéseimre, benyomásaimra, amik nagyon pozitívak! Tudom, hogy érdemes elgondolkoznom a véleményeden! És köszönöm azokat!
      Néhány napja nagyon különös híreket kaptunk. Én már nem is tudom, mit higgyek vagy gondoljak. Állítólag a rendőrség most már abban sem biztos, hogy az a férfi kit akart lelőni a kórházban. Elképzelhetőnek tartják, hogy a Petit akarta lelőni, mert haragudott rá a terhességem miatt. Őt okolta azért, hogy állapotos voltam, őt hibáztatta, hogy a boldogságunk útjában állt. Mivel gyakran bejárt a nővérhez, alaposan sikerült körbe néznie. Megfigyelhette a férjemet, a klinika beosztását, a szobáját és a napirendjét. És én már nem is tudom, kit féltsek, mert nem csak a Peti volt ott velem, hanem az anyukám is. Anyura is fegyvert mert fogni az a gonosz ember.
      Ha miattam történt volna valami azzal a két emberrel, akiket a világon a legjobban szeretek, soha nem tudnám megbocsájtani magamnak! Mi lenne a kis mókival és a tesóimmal, ha anyuval történt volna valami? Nem tudnék ezzel a tudattal élni! Képtelen lennék. Még jó hogy inkább engem bántott. Ezt jobban elviselem, kevésbé fáj, mintha valakivel a szeretteim közül tette volna.
      De most már nem akarok ezekkel a sötét gondolatokkal foglalkozni, inkább a mi kis vágtázó bajnokunk szülinapi partijára gyúrok, hogy minden remekül menjen.
      Azt mondják remek szervező vagyok, szóval magas a mérce!
      A köszöntést pedig köszönöm az Andy nevében is!:)

      Törlés
  4. Szia Luna!
    :)
    Örülök hogy legalább ennyit kiírtál magadból, ez is biztosan segített. :)
    És tudod, egyetértek a családoddal és a sógoroddal, hogy Peti sosem csalna meg téged, mert ő már tudja, milyen az, amikor elveszít téged. Mármint végignézte és asszisztálta a skandinávval való kapcsolatodat, és egyátalán nem tudhatta, hogy milyen véget ér. És végig melletted maradt és támogatott, mert szükséged volt rá, és neki is rád. :) Szóval szerintem ez egy nagyon mély szerelem és nem mostanában fog elmúlni. :)
    Most rohanok, mert éppen dolgozom... :) csak szerettem volna ezt leírni. :)
    Puszi
    Porcica

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Valóban sokat segített, nem is gondoltam volna, de sokkal jobb a közérzetem, és nem látom már olyan sötéten a dolgokat.
      Egyébként ő sem, sokat beszélgettünk és feltöltődtem rengeteg pozitív energiával, és valahol belül régi emlékfoszlányokkal, szóval nosztalgiáztam és a szívemre hallgattam.
      Óvatosan próbáltam nyitni a Peti felé, és cserébe egy túlvezérelt, érzelmektől túlfűtött lelkes férjet kaptam. Olyan jó volt, olyan bensőséges, nyugodt, letisztult. Miután lehiggadtam, hozzám törleszkedett és azt búgta, hogy tudta ő, hogy nem gondoltam komolyan, mert nem adtam vissza a jegygyűrűt, pedig arra nagyon is jól emlékszem, hogy karácsonykor másodszor is megkérte a kezemet!
      Szóval a lényeg, hogy bízzak benne, és a családomban, mert rájuk mindig számíthatok, és ha együtt vagyunk, akkor minden rendben van!
      Hát ez ellen nem tudok felhozni egyetlen ellenérvet sem!:)
      Köszönöm, hogy gondoltál rám még munka közben is!:)
      Nagyon sok puszit küldök, Luna

      Törlés
  5. Drága Luna!

    Itt is örülök, hogy jelentkeztél. :) Sok mindent ide már nem tudok írni. Csak azt tudom mondani, amiről tegnap beszéltünk. Légy boldog, engedd meg magadnak, hogy az legyél. Nem másért, hanem önmagadért. Sok mindenben segít, az emlékezésben is.. ;)
    Nagyon örülök, hogy haladsz lépésről lépésre.. ;) Szerintem a szervezések is remekül fognak sikerülni, a lényeg, hogy csak lazán. ;) Ez a zsigereidben van.. :)

    Millió puszi és ölelés,
    Dee

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Hát ide már én se sok mindent tudok írni!:)
      Eddig azt hallgattam, hogy a férjed vagyok nem a pszichológusod, de igen is erős vagy és szívós, és hatalmas a szíved meg a lelkierőd, meg tudod csinálni stb…..
      Most meg, hogy végre munkához láttam, nehogy túlterheld magad, csak fokozatosan, nem fogom engedni, hogy túlpörögj, feleség vagy, itt vagyok, engem kell szeretni, majd később jöhet a munka, inkább tanuljunk együtt stb….
      Tegnap beteg voltam, fájt a jobb mandulám és lázam is volt.
      Peti nagy gonddal ápolgatott, jött, a na ugye, megmondtam én! De ő szívesen feláldozza magát, nem számít, hogy elkapja tőlem. Úgy körbe dürögött akár egy pulykakakas – dédike szerint!:)
      Mondtam neki, nahát, ez etikátlan, már ha a pszichológusok értik ezt a szót!:)
      Ő meg teljesen felháborodva, hogy most nem is a szexre gondoltam!
      Erre a sógorom is csak felnyerített, hogy megnőtt az orrod Pinokkió!
      Hát most szólj hozzá!:)
      Neked is puszi, meg még szívecske is, Luna

      Törlés
  6. DR szerencsés már lenyűgözött ahogy én láttam eredményeket mindazt, amit értem tett, gyakran elég gyors. Bár én már a másik helyesírás görgők, aki azt hiszem megpróbálta a legjobb; Dr. Szerencsés, egyszerűen a legjobb, hogy valóban tehetséges és megírta a könyvet is. Ezen kívül, ő integritását igazán megkülönbözteti őt a pályát, amikor azt mondta, többször nem kell egy varázslatot, amikor éppen olyan könnyen mondhatta volna tettem. Ő egy igazán kedves és nagylelkű ember, aki időt szakított arra a hétvégén a közelmúltban, hogy segítsen a nehéz folyamatban lévő ügy számomra, amely meghozta számára nincs személyes gyarapodás. Munkája eredményeként egy minden ki csodát egy férfi, akit már évek óta szerelmes két évig. ő e-mail: luckyspellhome@gmail.com

    VálaszTörlés